• Home
  • Burger- en Publiekszaken

Burger- en Publiekszaken

Burger- en Publiekszaken

Werken bij Burger- of Publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Werken bij Burger- of Publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Werken bij Burger- of Publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. Je kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Burger- en Publiekszaken: 37 opleidingen

Filters
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)
Toon alle varianten
Opleidingsvorm/ leslocatie
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties

HBO niveau (3) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (17) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Training (16) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

Werken bij Burger- of Publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers.

Trends en ontwikkelingen in Burger- en Publiekszaken

De afdelingen Burger- en Publiekszaken zijn volop in beweging. Dit komt onder meer door veranderende wet- en regelgeving, automatisering en digitalisering. Online een parkeervergunning aanvragen, gevonden of verloren voorwerpen melden of het verlengen van een rijbewijs: het kan allemaal digitaal. Dit betekent dat inwoners steeds minder persoonlijk contact met de gemeente hebben. Het werk aan de balies neemt dan ook af. Het werk wat overblijft, is complexer en moeilijker te doorgronden. Dat vereist – meer dan ooit – goede dienstverlening en vakspecialisten die van de hoed en de rand weten.

Een opleiding Burger- en Publiekszaken volgen?

Wij bieden een groot aantal opleidingen, trainingen en cursussen op verschillende niveaus voor medewerkers Burger- en Publiekszaken. Zo kies je wat het beste bij je past. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vak en leert door te doen. Dat betekent dat jouw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen en trainingen. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel praktijkervaring meebrengen. Zij begrijpen jouw werkpraktijk. Daarom kun je tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien zijn je medecursisten afkomstig uit dezelfde werkomgeving. Hierdoor kun je van elkaars ervaringen leren. Met de opleidingen en trainingen van Bestuursacademie Nederland ben je dan ook altijd verzekerd van:

  • Kwaliteit
  • Deskundige docenten
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Opleidingslocaties door heel Nederland

Opleidingen en trainingen over Burgerzaken

Als medewerker burgerzaken komt er veel op je af aan procedures en regelgeving. Om burgers professioneel te kunnen helpen moet je dan ook over voldoende kennis beschikken. Je wil de burger immers passend en vakinhoudelijk goed te woord staan en kunnen helpen en informeren. Werk je nog maar net op de afdeling Burgerzaken (of Publiekszaken), dan is de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) een goed idee. In korte tijd leer je de functies en taken van de afdeling Burgerzaken binnen de lokale overheid kennen. Na afloop ben je volledig op de hoogte van de werkzaamheden en kun je aan de slag. Werk je al een aantal jaar bij Burgerzaken en wil je de kwaliteit van je dienstverlening verbeteren? Dan is de opleiding Expert Dienstverlening een goede optie.

Opleidingen over Publiekszaken

Bij Publiekszaken ben je het aanspreekpunt voor burgers. Je wordt ingezet voor de ontvangst van klanten en het uitreiken van documenten als rijbewijzen, paspoorten en eigen verklaringen. Je moet beschikken over een klantgerichte houding en brede vakinhoudelijke kennis. De Basisopleiding Publiekszaken (BOPZ) geeft je een stevige basis om binnen een gemeente aan de slag te gaan. Zo groei je uit tot het visitekaartje van jouw organisatie.

Voor wie zijn de opleidingen en trainingen Burger- en Publiekszaken bedoeld?

Onze opleidingen, trainingen en cursussen Burger- en Publiekszaken zijn onder meer geschikt voor:

  • Medewerkers frontoffice, midoffice of backoffice
  • KCC-medewerkers
  • Managers
  • Beleidsmakers

Bovendien hebben wij een uitgebreid aanbod voor medewerkers zonder werkervaring.

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.