Opleidingen op HBO-niveau

Opleidingen op HBO-niveau

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Opleidingen op HBO-niveau: 158 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO Bacheloropleiding (11)

HBO niveau (107)

MBO niveau (7)

Training (28)

Post Bachelor (4)

(1)

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau.
 

Opleidingen op HBO-niveau

Een opleiding op HBO-niveau helpt je verder groeien in je huidige functie, maar kan ook een mooie basis vormen als je een carrièreswitch wilt maken. HBO’ers zijn in de praktijk erg gewild, omdat zij niet alleen de theorie kennen, maar hun kennis ook praktisch kunnen toepassen. Dat komt door de praktijkgerichte lesmethode van onze opleidingen op HBO-niveau. Naast het opdoen van actuele kennis ontwikkel je professionele vaardigheden. Deze leer je direct toepassen in je eigen werk met praktijkgerichte opdrachten. Dat maakt het leren leuk en efficiënt. Na het volgen van een opleiding op HBO-niveau ben je breder inzetbaar en dus aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. 

Onze varianten opleidingen op HBO-niveau

We bieden verschillende varianten van opleidingen op HBO-niveau aan:

  • HBO-programma 
  • HBO Bachelor 
  • Post HBO 

Hieronder leggen we uit wat elke variant inhoudt, wat de toelatingseisen zijn en hoe je de opleiding afrondt. Kijk ook op onze pagina over Hogeschool Bestuursacademie Nederland.
 

HBO-programma  

Al onze HBO opleidingen zijn opgebouwd in modules. Deze kun je los van elkaar volgen, samen in een HBO-programma of in een volledige opleiding. In een HBO-programma zijn een aantal modules samengebracht. Zo kan jij je op hoger niveau ontwikkelen binnen een thema of vakgebied.  De modules van deze programma’s worden elk afgerond met een los examen. Daarnaast maak je soms een overkoepelende eindopdracht. Rond je alle onderdelen succesvol af, dan ontvang je een diploma. Dit diploma levert je mogelijk vrijstelling(en) op in een volledige HBO Bacheloropleiding. 

Over het algemeen gelden er geen officiële vooropleidingseisen voor onze HBO-programma’s . Wel kan het wenselijk zijn om al over enige basiskennis te beschikken of werkervaring te hebben in een bepaalde functie. Bij elk programma lees je in de beschrijving voor wie het programma bedoeld is en of er eisen van toepassing zijn. 
 

HBO Bachelor 

Wij bieden zowel ons eigen erkende HBO- aanbod als het aanbod van NCOI Opleidingen aan. Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) en erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat betekent dat je een opleiding volgt die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel HBO Bachelorgetuigschrift en de bijbehorende Bachelortitel. 

De Bachelors bestaan uit 3 fases en een afstudeerfase. In fase 1 ontdek je alles over de kern van het vakgebied. Na een succesvolle afronding van deze fase ontvang je een officieel propedeusegetuigschrift. Fase 2 vormt een verdiepend programma waarin je je snel op hoog niveau ontwikkelt. In fase 3 volg je een keuzeprogramma waarmee je zelf kunt kiezen voor een verbreding of verdieping van je kennis en een vaardigheidsprogramma waarin de focus ligt op professionele vaardigheden. Je studeert af met het schrijven van een scriptie. Hierbij word je goed ondersteund door een afstudeerbegeleider. 
 

Post HBO (Post Bachelor) 

Heb je al een HBO-opleiding afgerond, maar wil je toch nog een stapje hoger? Dan kun je een Post HBO volgen. Met deze opleiding kan jij je kennis over een bepaald vakgebied vergroten en door je werkervaring kan je jouw kennis en voorbeelden meenemen in de lessen. Bovendien vormen deze opleidingen meteen een mooie opstap naar het Masterniveau. Een deel van onze Post HBO / Post Bachelor organiseren we in samenwerking met NCOI Opleidingen..   

Naast ten minste HBO-denk- en -werkniveau gelden er voor sommige Post HBO’s (of Post Bachelors) nog aanvullende vooropleidingseisen. Bijvoorbeeld een specifiek diploma en ruime werkervaring. Als dat voor een opleiding van toepassing is, dan staat dat aangegeven in de algemene beschrijving van de opleiding. 
 

Online leeromgeving 

Tijdens je opleiding heb je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving e-Connect. Hier vind je de lesplanning, lesvoorbereidingen, praktijkgerichte opdrachten, exameninformatie en handige links naar boeken, artikelen en interessante websites. Ook kun je via de online leeromgeving vragen stellen aan je docent en zijn er verschillende mogelijkheden om te communiceren met medestudenten. 
 

Meer informatie 

Wil je graag een opleiding op HBO-niveau volgen? Bekijk dan snel het aanbod hierboven. Als je op een opleiding klikt, krijg je meer informatie te zien. Ook kun je de opleidingsbrochure downloaden waarin je meer praktische informatie en informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de opleiding die het beste bij je past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen bereiken via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Heb je een vraag of ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze adviseurs

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen
Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.