Opleidingen op HBO-niveau

Opleidingen op HBO-niveau

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau....

Lees meer

Opleidingen op HBO-niveau: 149 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO Bacheloropleiding (10)

HBO niveau (99)

MBO niveau (9)

Training (23)

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte en flexibele opleiding die goed te combineren is met je werk en privéleven? Bekijk dan eens onze opleidingen op HBO-niveau.
 

Opleidingen op HBO-niveau

Een opleiding op HBO-niveau helpt je verder groeien in je huidige functie, maar kan ook een mooie basis vormen als je een carrièreswitch wilt maken. HBO’ers zijn in de praktijk erg gewild, omdat zij niet alleen de theorie kennen, maar hun kennis ook praktisch kunnen toepassen. Dat komt door de praktijkgerichte lesmethode van onze opleidingen op HBO-niveau. Naast het opdoen van actuele kennis ontwikkel je professionele vaardigheden. Deze leer je direct toepassen in je eigen werk met praktijkgerichte opdrachten. Dat maakt het leren leuk en efficiënt. Na het volgen van een opleiding op HBO-niveau ben je breder inzetbaar en dus aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt.
 

Onze varianten opleidingen op HBO-niveau

We bieden verschillende varianten van opleidingen op HBO-niveau aan:

  • HBO-programma
  • (HBO) Leergang
  • HBO Bachelor
  • Post HBO

Hieronder leggen we uit wat elke variant inhoudt, wat de toelatingseisen zijn en hoe je de opleiding afrondt.
 

HBO-programma en (HBO) Leergang

Ben je op zoek naar een niet al te lang programma waarin je je op hoger niveau kunt ontwikkelen binnen een thema of vakgebied? Dan is een HBO-programma van een of enkele modules iets voor jou. In 2 maanden kun je al op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Sommige van deze programma’s zijn breder opgezet. Deze bestaan uit een samenhangend geheel van meerdere modules, zodat je je nog meer kunt verdiepen. Dit zijn onze (HBO) Leergangen. De modules van deze programma’s worden elk afgerond met een los examen. Daarnaast maak je tijdens een Leergang soms een overkoepelende eindopdracht. Rond je alle onderdelen succesvol af, dan ontvang je een diploma. Dit diploma levert je mogelijk vrijstelling(en) op in een volledige HBO Bacheloropleiding.

Over het algemeen gelden er geen officiële vooropleidingseisen voor onze HBO-programma’s en Leergangen. Wel kan het wenselijk zijn om al over enige basiskennis te beschikken of werkervaring te hebben in een bepaalde functie. Bij elk programma lees je in de beschrijving voor wie het programma bedoeld is en of er eisen van toepassing zijn.
 

HBO Bachelor

In samenwerking met NCOI Opleidingen bieden we verschillende erkende HBO Bacheloropleidingen aan. Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) en erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat betekent dat je een programma volgt dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Na afronding van de opleiding ontvang je een officieel HBO Bachelorgetuigschrift en de bijbehorende Bachelortitel.
 
De Bachelors bestaan uit 3 fases en een afstudeerfase. In fase 1 ontdek je alles over de kern van het vakgebied. Na een succesvolle afronding van deze fase ontvang je een officieel propedeusegetuigschrift. Fase 2 vormt een verdiepend programma waarin je je snel op hoog niveau ontwikkelt. In fase 3 volg je een keuzeprogramma waarmee je zelf kunt kiezen voor een verbreding of verdieping van je kennis en een vaardigheidsprogramma waarin de focus ligt op professionele vaardigheden. Je studeert af met het schrijven van een scriptie. Hierbij word je goed ondersteund door een afstudeerbegeleider.
 
Je kunt een HBO Bacheloropleiding volgen als je in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je dat niet, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de 21+ regeling. Je maakt dan een korte toets en hebt een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs. Tijdens dit gesprek onderzoeken we of je een reële kans maakt om de Bachelor succesvol af te ronden. Daarbij gaan we vooral in op motivatie en werkervaring.
 

Post HBO (Post Bachelor)

Heb je al een HBO-opleiding afgerond of jarenlange werkervaring in je functie, maar wil je toch nog een stapje hoger? Dan kun je een Post HBO volgen. Hierin doe je nog meer praktijkgerichte kennis en vaardigheden op. Bovendien vormen deze opleidingen meteen een mooie opstap naar het Masterniveau. Een deel van onze Post HBO’s organiseren we in samenwerking met NCOI Opleidingen. Deze noemen we Post Bachelors.  
 
Naast ten minste HBO-denk- en -werkniveau gelden er voor sommige Post HBO’s (of Post Bachelors) nog aanvullende vooropleidingseisen. Bijvoorbeeld een specifiek diploma en ruime werkervaring. Als dat voor een opleiding van toepassing is, dan staat dat aangegeven in de algemene beschrijving van de opleiding.
 

Online leeromgeving

Tijdens je opleiding heb je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving e-Connect. Hier vind je de lesplanning, lesvoorbereidingen, praktijkgerichte opdrachten, exameninformatie en handige links naar boeken, artikelen en interessante websites. Ook kun je via de online leeromgeving vragen stellen aan je docent en zijn er verschillende mogelijkheden om te communiceren met medestudenten.
 

Meer informatie

Wil je graag een opleiding op HBO-niveau volgen? Bekijk dan snel het aanbod hierboven. Als je op een opleiding klikt, krijg je meer informatie te zien. Ook kun je de opleidingsbrochure downloaden waarin je meer praktische informatie en informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de opleiding die het beste bij je past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen bereiken via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Heb je een vraag of ben je opzoek naar opleidingsadvies?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze adviseurs

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen
Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.