Nieuws & Actualiteiten

4 tips om uw persoonlijke uitstraling te vergroten

Op Dinsdag, 7 Januari, 2020, 16:49

Ieder mens is bijzonder en beschikt over unieke kwaliteiten. De een is alleen beter in staat om dat uit te stralen dan de ander. Wilt u ook uw persoonlijke uitstraling vergroten? En krachtiger overkomen in zowel uw werk- als privéleven? Wij geven u 4 tips.
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Waar haalt u energie en voldoening uit?

Op Maandag, 23 December, 2019, 11:39

Het hele jaar kijken we normaal gesproken vooruit naar wat er allemaal komen gaat. Maar zo aan het einde van het jaar kijken we toch graag even achterom naar wat er dit jaar weer allemaal is gebeurd. Herkent u dat? En als u even een moment neemt en terugkijkt naar het afgelopen jaar, wat is er dan allemaal gebeurd en veranderd? En waar hebt u het afgelopen jaar energie en voldoening uitgehaald?

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Maak van 2020 uw jaar

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 11:35

Vaker sporten, gezonder eten, meer afspreken met vrienden of een nieuwe baan zoeken. Goede voornemens voor het nieuwe jaar: wie maakt ze niet? Maar hoe zorgt u er nu voor dat u ze ook daadwerkelijk behaalt?

Lees meer
Thema's: Overig

Uw veranderende rol als beleidsmedewerker

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 11:21

De samenleving verandert en de rol van de overheid verandert mee. Maar wat betekent dit precies voor uw rol als beleidsmedewerker? Hoe gaat u om met al deze veranderingen? En hoe zorgt u ervoor dat u niet alleen voldoet aan de verwachtingen van uw werkgever of opdrachtgever, maar ook aan die van de burger? Wij leggen het uit.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

De basis van een omgevingsplan

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:36

Het omgevingsplan neemt binnen de Omgevingswet een belangrijke rol in. Het omvat alle regels over de fysieke leefomgeving die de gemeente stelt binnen haar grondgebied. Per gemeente is er 1 omgevingsplan.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De valkuilen voor een beginnend leidinggevende

Op Dinsdag, 17 December, 2019, 10:26

Bent u pas begonnen in een leidinggevende functie of binnen het operationeel management? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen uw carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn. U bent niet meer alleen verantwoordelijk voor uw eigen werk, maar ook voor het werk van uw team.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Kom naar de Actualiteitendag voor de markt

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:54

Bestuursacademie Nederland houdt op 27 januari 2020 een actualiteitendag voor marktmeesters, marktbeheerders en beleidsmedewerkers markten van 9.30 tot 16.30. Komt u ook?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Nieuw traineeship voor jonge professionials

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:47

De zoektocht naar geschikte overheidsprofessionals blijkt lastig. Bestuursacademie Nederland en detacheerder Xstate hebben daarom het traineeship 'Consultant Duurzame Ontwikkeling' opgezet. Zo krijgen jonge overheidsprofessionals de kans om ervaring op te doen en hun kennis en competenties te ontwikkelen.

Lees meer
Thema's: Overig

Finalisten voor Jonge Ambtenaar van het Jaar bekend

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:34

Tijdens de Overheidsawards zijn de 3 finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar- verkiezing bekendgemaakt! Deze 3 gaan de komende tijd de strijd aan voor de titel: Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020.

Lees meer
Thema's: Overig

6 tips voor de implementatie van de Omgevingswet

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:21

Het implementeren en uitvoeren van de Omgevingswet is een enorme klus. De wet vraagt om een fundamenteel andere benadering van de fysieke leefomgeving. Wij geven u 6 praktische tips om u te helpen de Omgevingswet succesvol te implementeren:

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein