Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Word de beste schakel tussen inwoner en gemeente

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:36

Wil je als medewerker burgerzaken bijblijven in je vak? Wij helpen je graag in je ontwikkeling, zodat je de waardevolle schakel blijft tussen inwoners en de gemeente. Hiervoor bieden we twee opleidingstrajecten aan.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Een nieuwe lichting talentvolle vergunningsadviseurs

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:27

Xstate wil de publieke sector verjongen, vernieuwen en verder ontwikkelen. Om dit te bereiken verzorgt Xstate samen met de Bestuursacademie naast het traineeship Duurzame Ontwikkeling nu ook het traineeship Vergunning Verleend. 

Lees meer

Wijzigingen in de Wet Gemeenschappelijke Regelingen

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:23

De Wet Gemeenschappelijke Regelingen is sinds 1 juli 2022 gewijzigd. Maar waarom was er verandering nodig? Wat zijn de wijzigingen? En wat betekenen die wijzigingen voor jou als lokale overheidsprofessional? Je leest het hier!

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Wil je voor elke doelgroep de juiste begeleiding kunnen kiezen?

Op Maandag, 15 Augustus, 2022, 11:11

Professionals in het sociaal domein hebben behoefte aan kennis over psychische stoornissen en verstandelijke beperkingen. Dat helpt om cliënten betere begeleiding te bieden. Mijntje van Beers raadt daarom haar training aan.

Lees meer

Burgerzaken is het mooiste vak!

Op Dinsdag, 28 Juni, 2022, 12:55

1 en 2 juni waren wij aanwezig bij het jaarcongres van de NVVB. Hier onderzochten we wat medewerkers burgerzaken nu eigenlijk belangrijk vinden in hun werk. Benieuwd naar de uitslag? Lees dan snel verder!
 
Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Kijkje in het leven van een strategisch adviseur bij de overheid

Op Dinsdag, 28 Juni, 2022, 12:14

Heb je in jouw werk bij de overheid regelmatig te maken met complexe vraagstukken en lijkt het je een interessante uitdaging om hiervoor passende oplossingen te bedenken? Ontwikkel jezelf verder tot strategisch adviseur! 

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Het nieuwe opleidingsseizoen start bijna!

Op Dinsdag, 28 Juni, 2022, 12:07

Ben je klaar om na de zomervakantie weer het maximale uit jezelf te halen? Dat komt goed uit, want in september start het nieuwe opleidingsseizoen. Wij helpen je graag verder in je ontwikkeling, zodat je net dat stapje extra kunt zetten!

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Aandacht voor ons milieu

Op Vrijdag, 10 Juni, 2022, 14:32

Zondag 5 juni was het Wereldmilieudag, met dit jaar het thema ‘#OnlyOneEarth’. Heeft jouw gemeente hier aandacht aan besteed? In dit artikel geven we een paar leuke ideeën voor de volgende keer.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

De opleider voor Rijksoverheid

Op Vrijdag, 10 Juni, 2022, 14:28

Wil je als professional bij de Rijksoverheid je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Zodat je je nog effectiever kunt inzetten voor een beter Nederland? Bekijk dan zeker het opleidingsaanbod dat wij speciaal voor de Rijksoverheid geselecteerd hebben!

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Ben jij de content marketeer die wij zoeken?

Op Vrijdag, 10 Juni, 2022, 14:21

Vind je het een mooie uitdaging om met passende content klanten te bereiken, boeien en binden? Houd je van schrijven en vind je het leuk om te onderzoeken welke onderwerpen onze volgers interessant vinden en stimuleren tot actie? Word dan onze nieuwe content marketeer!

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Thema's

Thema's