Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Samenwerking met FUTUR verlengd

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:55

Ook komend jaar zijn wij partner van stichting FUTUR. Zij zijn hét jonge ambtenarennetwerk van Nederland. Waar zet deze stichting zich voor in en hoe draagt Bestuursacademie Nederland daaraan bij? Lees hier meer.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Actualiteitendag voor marktmeesters

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:52

Bestuursacademie Nederland houdt op 30 januari 2023 een actualiteitendag voor marktmeesters, marktbeheerders en beleidsmedewerkers markten. In één dag ben je weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de warenmarkt.

Lees meer
Thema's: Overig

Rotterdam begeleidt nieuwkomers in Wet inburgering 2021

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:47

De Wet inburgering 2021 is begin dit jaar in werking getreden. Rotterdam heeft haar medewerkers getraind om de nieuwe wet- en regelgeving toe te passen en te integreren in het Rotterdams inburgeringsbeleid. Lees hieronder hoe zij zich hebben voorbereid.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Word freelancer bij Bestuursacademie Nederland!

Op Donderdag, 24 November, 2022, 13:41

Ben jij expert in jouw vakgebied en lijkt het je leuk om jouw kennis over te brengen op anderen? Bijvoorbeeld door les te geven aan vakgenoten of door het ontwikkelen van lesmateriaal? Word freelancer bij Bestuursacademie Nederland!

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Dag van de Mantelzorg

Op Woensdag, 2 November, 2022, 13:18

Op de Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers in Nederland in het zonnetje gezet door hun omgeving. Deze dag valt jaarlijks op 10 november. Lees hier meer over mantelzorgers en hoe je hen vanuit de gemeente kunt ondersteunen.

 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Hardere aanpak tegen ondermijning

Op Woensdag, 2 November, 2022, 13:12

Ondermijning is een veelbesproken onderwerp bij verschillende organisaties. Een groot aantal partijen zet zich samen in tegen georganiseerde misdaad middels een nieuwe website. Wat is ondermijning en wat zijn de gevolgen? Dat lees je hier.

 
Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Maak nog snel gebruik van je opleidingsbudget voor 2022!

Op Woensdag, 2 November, 2022, 13:08

Het jaar is weer voorbijgevlogen en 2023 is al in zicht. Dat betekent dat de opleidingsbudgetten voor 2022 bijna verlopen. Schrijf je daarom snel in en volg een opleiding of training bij Bestuursacademie Nederland!

Lees meer
Thema's: Overig

3 tips om zelfverzekerd en effectief je netwerk te vergroten

Op Woensdag, 2 November, 2022, 12:58

De gemeente is steeds meer een speler in een netwerk. Een netwerk dat kan helpen bij een succesvolle aanpak van alle uitdagingen waar de overheid voor staat. Wij geven je 3 tips om zelfverzekerd en effectief aan de slag te gaan met netwerken.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Ethische dilemma’s rondom digitalisering in kaart

Op Vrijdag, 14 Oktober, 2022, 15:48

Digitalisering: volgens Yannick God geen doel op zich, maar een manier om maatschappelijke opgaven effectiever en efficiënter te behalen. Ethiek speelt daarbij een grote rol. Yannick vertelt hoe de gemeente Utrecht hiermee omgaat.
Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Heb jij het werken met de Wet inburgering 2021 al onder de knie?

Op Vrijdag, 14 Oktober, 2022, 15:47

Om de asielcrisis aan te pakken, zijn gemeenten straks verplicht asielzoekers op te vangen. Dat betekent ook dat gemeenten de komende jaren druk zullen zijn met de Wet inburgering 2021. Ben jij al voldoende voorbereid?
 

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Thema's

Thema's