Nieuws & Actualiteiten

Babs worden?

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 10:07

Wilt u bruidsparen de dag van hun leven bezorgen met een trouwceremonie die iedereen bijblijft? Wij vertellen u meer over het vak van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en hoe u dit kunt worden.
Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Wordt u freelancer bij Bestuursacademie Nederland?

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 10:04

Bent u een expert in uw vakgebied? En lijkt het u leuk om uw kennis over te brengen op anderen? Bijvoorbeeld door les te geven aan vakgenoten of door het ontwikkelen van interessant lesmateriaal? Wij hebben verschillende vacatures openstaan voor freelancers.
Lees meer
Thema's: Overig

Als je hoger op de ladder staat, kun je verder kijken

Op Maandag, 24 Februari, 2020, 09:58

Het gemeentehuis is niet langer een onneembare vesting. Ook de samenleving mag meedenken en meepraten over gemeentelijke plannen en krijgt steeds meer ruimte om zelf initiatieven op te starten. Onze docent Ben Nitrauw vertelt u meer over burgerparticipatie.
Lees meer
Thema's: Overig

Ontdek onze Masterclasses

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:46

Het volgen van een volledige Masteropleiding is een hele investering, zowel in tijd als geld. Twijfelt u nog of u deze keuze wilt maken? Dan is het volgen van een Masterclass een goede optie. Een Masterclass is een module uit een NVAO-geaccrediteerde Master en richt zich op een inhoudelijk thema. Een Masterclass geeft u in korte tijd de laatste inzichten en is gericht op het ontwikkelen van kennis. U werkt intensief samen met uw medestudenten, die van verschillende organisaties afkomstig zijn. Zo doet u inspiratie op en krijgt u kennis en kansen om te netwerken. Daarnaast krijgt u les van deskundige docenten die al jaren werkzaam zijn binnen de overheid. In de Masterclasses staat uw eigen werk centraal. Hierdoor is alle kennis direct bruikbaar binnen uw werk.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Bewaak onze veiligheid als buitengewoon opsporingsambtenaar

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:29

“Ik vond het altijd fantastisch om met mijn vader mee te gaan. Er gebeurde altijd wel wat.” Mark van der Ende is net als zijn vader Johan buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Rotterdam. Beide zijn ze heel enthousiast over hun ervaringen als boa. Heeft u interesse in een functie als boa? Wij vertellen u meer over het vak en de opleidingseisen.
Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Een bestuurlijke aanpak van ondermijning 4.0

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 12:14

Door Wynsen Faber

Een woonwijk waarin heling, sleutelen aan auto’s op straat en vechtpartijen de norm zijn. Waarin 2 keer het landelijk gemiddelde per huishouden aan hennep-thuiskwekerijen gevonden wordt. Waar sprake is van een informele hiërarchie en buurtbewoners geïntimideerd worden als zij zich afzetten tegen gangmakers.
Lees meer
Thema's: Overig

Update uw juridische kennis op het gebied van sociale dienstverlening

Op Dinsdag, 18 Februari, 2020, 11:52

Werkt u in het domein sociale zekerheid? Dan weet u als geen ander hoe beweeglijk het socialezekerheidsstelsel is. De wet- en regelgeving veranderen constant en dat heeft gevolgen voor uw werk en uw organisatie. Bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen?
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Voldoet u al aan de kwalificatie-eisen binnen de WOZ?

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:55

Wilt u als WOZ-medewerker uw vakbekwaamheid laten testen? Dan is het prettig om te weten wat er van u wordt verwacht. Wij vertellen u welke eisen er voor u gelden.
Lees meer
Thema's: Belastingen

Specialisatiemogelijkheden binnen de WOZ

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:47

De uitvoering van de WOZ bestaat uit een heleboel werkzaamheden. Denk aan het bijhouden en analyseren van gegevens, het taxeren van objecten, het communiceren met belanghebbenden en het correct afhandelen van juridische procedures. Allemaal taken die om specialistische kennis en vaardigheden vragen. Daarom zijn deze taken onderverdeeld in de volgende specialisaties:
  • Gegevensbeheerder
  • Juridisch specialist
  • Taxateur woningen
  • Taxateur niet-woningen
  • Coördinator
Lees meer
Thema's: Belastingen

Het belang van gekwalificeerde WOZ-medewerkers

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:28

De Waarderingskamer heeft kwaliteitscriteria opgesteld waaraan WOZ-medewerkers moeten voldoen. Om te controleren of u aan de eisen voldoet, kunt u zich laten testen met het officiële WOZ-examen. Maar waarom is dat zo belangrijk?
Lees meer
Thema's: Belastingen