Nieuws & Actualiteiten

Experts aan het woord: Richard Verheul en Ron Pijpker, milieu-inspecteurs

Op Dinsdag, 27 Oktober, 2020, 10:58

Milieu-inspecteurs Richard en Ron van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zijn het ermee eens dat de aanpak van ondermijning (en met name milieucriminaliteit) meer aandacht verdient. Ze delen dan ook graag hun visie op ondermijning:
Lees meer

WOZ-waarde gestegen tot recordhoogte

Op Dinsdag, 27 Oktober, 2020, 10:46

De WOZ-waarden zijn voor de 5e keer op rij gestegen. De gemiddelde woning had afgelopen jaar een waarde van € 270.000,-. Dat is een stijging van 8,9% ten opzichte van het jaar daarvoor. Welke gemeenten en provincies merken dit het meest?
Lees meer

De genomineerden voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 zijn bekend!

Op Dinsdag, 27 Oktober, 2020, 10:31

De genomineerde kandidaten voor de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 zijn bekend! Dit zijn de 11 kandidaten, in alfabetische volgorde: 

Lees meer

Leestip: Onderzoekend vermogen in de praktijk

Op Dinsdag, 6 Oktober, 2020, 15:10

Elke professional heeft inhoudelijke kennis nodig, maar ook het vermogen om die kennis op een kritische manier te vergaren of zelf te creëren. Dit vermogen ontwikkel je met behulp van het boek Onderzoekend vermogen in de praktijk.

Lees meer

Expert aan het woord: Heidie Pols, coördinator HEIT

Op Dinsdag, 6 Oktober, 2020, 14:50

Heidie Pols, coördinator van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT), richt zich met haar team op de integrale interventie van economische ondermijning in regio Den Haag. Wij waren erg benieuwd naar haar visie op ondermijning.

Lees meer

De Omgevingswet: Elke dag opnieuw boeiend en uitdagend

Op Donderdag, 1 Oktober, 2020, 16:31

In Nederland zijn we al een flink aantal jaren bezig met het voorbereiden van de Omgevingswet. De afgelopen jaren kwam vooral de vraag ‘Wat is de Omgevingswet?’ veel aan bod. Nu volgt na een korte introductie op de wat-vraag steeds vaker een uitwerking van de hoe-vraag. 

Lees meer
Thema's: Omgevingswet

Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking

Op Maandag, 21 September, 2020, 16:24

Hoe zou je jouw organisatie kunnen verbeteren? Jan Eppink beschrijft in zijn boek Strategisch management – Spreiding, positionering en samenwerking hoe je stapsgewijs tot een succesvolle organisatiestrategie komt.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

5 waardevolle studietips

Op Maandag, 21 September, 2020, 16:18

Ben je net begonnen aan een opleiding of start je binnenkort? Dan moet je vast weer even wennen aan het studeren. Wij hebben de meest waardevolle studietips voor je verzameld, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op je toets(en).

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Het financiële steun- en herstelpakket

Op Maandag, 21 September, 2020, 16:02

Omdat de economische gevolgen van het coronavirus nog niet voorbij zijn, komt het kabinet met een nieuw steun- en herstelpakket dat deels doorloopt tot in de zomer van 2021. Wij geven je een actueel overzicht van de steunmaatregelen.

Lees meer
Thema's: Overig

Prioriteiten stellen met het Eisenhower-model

Op Woensdag, 2 September, 2020, 13:26

Werken, huishouden, boodschappen doen, voor je gezin zorgen, ontspannen, sporten. Je hebt zoveel dingen te doen op een dag. Waar moet je beginnen?
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden