Nieuws & Actualiteiten

Leestip: Persoonlijke effectiviteit

Op Woensdag, 5 Augustus, 2020, 11:48

Wil je assertiever en resultaatgerichter worden en de balans vinden tussen werk en privé? Het boek Persoonlijke effectiviteit van Kiki Eikhout is een must-have voor iedereen die op zoek is naar persoonlijk succes in zijn of haar leven.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Samenwerken aan een toekomst voor statushouders

Op Woensdag, 5 Augustus, 2020, 11:42

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) begeleidt asielzoekers naar een toekomst. Daarom is COA in samenwerking met de Bestuursacademie een waardevol incompanytraject gestart. Projectleider Ineke van Winden vertelt ons hier meer over.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Vergroot je (werk)geluk met een opleiding of training!

Op Woensdag, 5 Augustus, 2020, 11:35

In september gaan veel van onze opleidingen weer (klassikaal) van start. Overweeg je om een opleiding te gaan volgen, maar heb je nog wat motivatie nodig om daadwerkelijk de stap te zetten? Lees dan snel verder. 

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies

Op Dinsdag, 21 Juli, 2020, 14:14

Werk je in het complexe vakgebied financiën bij een gemeente of provincie? Dan is het ‘Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies’, geschreven door Peter van den Doel, voor jou onmisbaar.

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

De omgevingsagenda: samenwerken aan slimme oplossingen

Op Dinsdag, 21 Juli, 2020, 13:48

Landsdeel Oost heeft de eerste omgevingsagenda opgeleverd. De andere landsdelen starten binnenkort met dit proces. In dit artikel lees je wat het doel is van de omgevingsagenda, wat erin moet staan en welke tips landsdeel Oost heeft.

Lees meer
Thema's: Omgevingswet

Een proactieve en preventieve aanpak van ondermijning

Op Dinsdag, 21 Juli, 2020, 13:01

Ondermijning was al een belangrijk onderwerp, maar nu leidt de coronacrisis ook nog eens tot meer ondermijnende criminaliteit binnen gemeenten. Maar wat is ondermijning? Hoe pak je het aan? En nog belangrijker: hoe voorkom je het?

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

Studeren kan altijd en overal met e-learning

Op Woensdag, 8 Juli, 2020, 14:58

Is het rustig op je werk of heb je weinig plannen voor de zomervakantie? Misschien is een opleiding of training via e-learning iets voor jou! Hiermee werk je online heel gemakkelijk aan je eigen ontwikkeling. Wij vertellen je meer over de voordelen.

Lees meer
Thema's: Overig

Leestip: A new cup of T – social work

Op Woensdag, 8 Juli, 2020, 14:54

Werk je in het sociaal domein? Dan word je overspoeld met veranderingen. Het boek A new cup of T – social work kan je helpen om hier professioneel mee om te gaan.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Het nieuwe opleidingsseizoen start bijna!

Op Woensdag, 8 Juli, 2020, 14:40

Ben je klaar om na de zomervakantie weer het maximale uit jezelf te halen? Dat komt goed uit, want in september start het nieuwe opleidingsseizoen. Wij helpen je graag verder in je ontwikkeling, zodat je net dat stapje extra kunt zetten!

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Duurzaamheid in de gemeente

Op Maandag, 8 Juni, 2020, 12:29

De energietransitie succesvol doorvoeren binnen jouw gemeente? Volgens hoogleraar Sustainable Building and Development Anke van Hal doe je dat door rekening te houden met de behoeften van inwoners.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein