Nieuws & Actualiteiten

Kom naar de Actualiteitendag voor de markt

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:54

Bestuursacademie Nederland houdt op 27 januari 2020 een actualiteitendag voor marktmeesters, marktbeheerders en beleidsmedewerkers markten van 9.30 tot 16.30. Komt u ook?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Nieuw traineeship voor jonge professionials

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:47

De zoektocht naar geschikte overheidsprofessionals blijkt lastig. Bestuursacademie Nederland en detacheerder Xstate hebben daarom het traineeship 'Consultant Duurzame Ontwikkeling' opgezet. Zo krijgen jonge overheidsprofessionals de kans om ervaring op te doen en hun kennis en competenties te ontwikkelen.

Lees meer
Thema's: Overig

Finalisten voor Jonge Ambtenaar van het Jaar bekend

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:34

Tijdens de Overheidsawards zijn de 3 finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar- verkiezing bekendgemaakt! Deze 3 gaan de komende tijd de strijd aan voor de titel: Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020.

Lees meer
Thema's: Overig

6 tips voor de implementatie van de Omgevingswet

Op Woensdag, 4 December, 2019, 16:21

Het implementeren en uitvoeren van de Omgevingswet is een enorme klus. De wet vraagt om een fundamenteel andere benadering van de fysieke leefomgeving. Wij geven u 6 praktische tips om u te helpen de Omgevingswet succesvol te implementeren:

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Gemeente Amsterdam wint de Galjaardprijs 2019

Op Dinsdag, 12 November, 2019, 16:02

Het project ‘We Live Here’ van de gemeente Amsterdam heeft de Galjaardprijs 2019 gewonnen. De vakjury kende het project de Galjaardprijs 2019 toe omdat de inzending op de meest aansprekende en uitnodigende wijze deuren heeft geopend, letterlijk en figuurlijk.

Lees meer
Thema's: Overig

Nog slim uw opleidingsbudget inzetten?

Op Dinsdag, 12 November, 2019, 15:59

Wist u dat veel overheidsorganisaties een opleidingsbudget beschikbaar hebben? En dat 40% hiervan ieder jaar blijft liggen? Informeer bij uw (HR-)manager en laat uw opleidingsbudget voor 2019 niet verloren gaan!

Lees meer
Thema's: Overig

Focus op cultuur cruciaal bij implementatie Omgevingswet

Op Dinsdag, 12 November, 2019, 15:43

Door: Dick Spel

De Omgevingswet is meer dan een bundeling, vereenvoudiging en decentralisatie van alle wetten en regels voor de fysieke leefomgeving. De invoering van de Omgevingswet moet ook leiden tot een andere manier van werken. Centraal staan hierbij: een integrale aanpak, meer samenwerking en meer draagvlak voor plannen en activiteiten.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Ontdek de 4 pijlers van werkgeluk

Op Dinsdag, 12 November, 2019, 15:14

Gelukkig zijn in uw werk, wie wil dat nou niet? Maar dat is nog helemaal niet zo eenvoudig. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Met resultaat. Ontdek welke 4 factoren uw werkgeluk stimuleren en vergroten.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Voer het goede gesprek nu nog beter

Op Donderdag, 31 Oktober, 2019, 10:52

Als professional bij de overheid voert u elk jaar weer ‘het goede gesprek’. Hierin reflecteert u samen met uw werkgever op het afgelopen jaar. Wat heeft u allemaal bereikt? En wat wilt u volgend jaar oppakken? Maak goed gebruik van dit gesprek en zorg ervoor dat u krijgt wat u wilt.
Lees meer
Thema's: Overig

Tips voor het goede gesprek als leidinggevende

Op Donderdag, 31 Oktober, 2019, 10:51

Veel overheidsorganisaties voeren ieder jaar ‘het goede gesprek’ in plaats van een traditioneel functioneringsgesprek. In dit gesprek heeft de medewerker de leiding: wat vindt hij van zijn prestaties, en wat wil hij volgend jaar leren? Vandaag delen we 3 tips om dit gesprek als leidinggevende zo succesvol mogelijk te voeren.
Lees meer
Thema's: Overig