Nieuws & Actualiteiten

Finalisten ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2019 bekend!

Op Donderdag, 3 Oktober, 2019, 11:10

De 3 finalisten die meedingen naar de titel Overheidsmanager van het Jaar zijn bekend. Het gaat om: Rosemarie Bastianen, Anne Coenen en Sylvo Thijsen.

Lees meer
Thema's: Overig

1 op 5 gemeenteambtenaren bedreigd

Op Donderdag, 3 Oktober, 2019, 10:22

1 op de 5 gemeentemedewerkers is in het afgelopen jaar bedreigd of geïntimideerd. Twee procent maakte (een poging tot) omkoping mee. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Bureau Broekhuizen en het Verwey-Jonker Instituut.

Lees meer
Thema's: Overig

Het schrijven van een beleidsplan

Op Donderdag, 3 Oktober, 2019, 10:05

Het schrijven van een succesvol beleidsplan is niet makkelijk. Behalve dat dit plan moet overtuigen en enthousiasmeren, wilt u ook uw overkoepelende visie en ambitie uitdragen. Om dit voor elkaar te krijgen nemen we u mee in de stappen die hiervoor nodig zijn.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Leer prioriteiten stellen met het Eisenhower-model

Op Woensdag, 2 Oktober, 2019, 16:57

Wilt u meer tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen? Op uw werk en privé? Het Eisenhower-model is een eenvoudig hulpmiddel om prioriteiten te stellen en uw tijd beter in te delen.

Lees meer
Thema's: Overig

Effectief beïnvloeden als strategisch adviseur

Op Woensdag, 18 September, 2019, 14:47

Als strategisch adviseur wilt u natuurlijk dat uw adviezen zo veel mogelijk worden opgevolgd. Andere belanghebbenden overtuigen van uw visie is dan ook essentieel. Maar hoe doet u dat? Hoe creëert u draagkracht, zonder dat u de relatie schaadt?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Onboarding: help nieuw talent op weg

Op Woensdag, 18 September, 2019, 14:21

Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen u op weg met een goed onboardingprogramma.

Lees meer
Thema's: Overig

Onze nieuwe game voor jonge ambtenaren

Op Woensdag, 18 September, 2019, 14:16

Bent u of kent u een jonge ambtenaar die wel houdt van een uitdaging? Die aan de slag wil gaan met het ontwikkelen van vaardigheden als samenwerken, innoveren en beïnvloeden? Mis dan onze spannende game niet!

Lees meer
Thema's: Overig

JANE een groot succes!

Op Woensdag, 18 September, 2019, 12:28

Donderdag 12 september stond in het teken van JANE, hét Jonge Ambtenaren Netwerk Event van Nederland. Ruim 100 overheidsprofessionals kwamen bijeen om te netwerken en via workshops nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Lees meer
Thema's: Overig

Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE) op 12 september

Op Woensdag, 4 September, 2019, 17:01

Ga jij ook naar het Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE) op 12 september in Utrecht? Dan is de kans groot dat we je tegenkomen tijdens een van onze workshops. Laat je ons op social media weten of je een van onze workshops bezocht hebt?

Lees meer
Thema's: Overig

5 tips om je productiviteit te verhogen

Op Woensdag, 4 September, 2019, 16:56

Heb je ook het gevoel dat er te weinig uren in de dag zitten om al je werk af te krijgen? Ben je snel afgeleid of schuif je de ‘vervelende’ klusjes voor je uit? Wij geven je 5 tips om je productiviteit te verhogen en meer uit je werkdag te halen.

Lees meer
Thema's: Overig