Nieuws & Actualiteiten

Werk bij de overheid mee aan een goed milieu

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 11:00

Vind je het belangrijk om mee te werken aan een goed milieu? Houd je ervan om verschillende plekken te bezoeken en met veel mensen in contact te zijn? Rik vertelt je alles over zijn veelzijdige functie als Toezichthouder Milieu.

Lees meer
Thema's: Overig

Kijkje in het leven van de invorderingsambtenaar

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 10:51

Lokale belastingheffing en de daarmee samenhangende invordering is een vak apart. Maar vooral een waardevol vak: je betekent écht iets voor burgers. Benieuwd wat een invorderingsambtenaar allemaal doet? Je leest het in dit artikel.

Lees meer
Thema's: Belastingen

3 tips om zelfverzekerd en effectief je netwerk te vergroten

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 10:31

De gemeente is steeds meer een speler in een netwerk. Een netwerk dat kan helpen bij een succesvolle aanpak van alle uitdagingen waar de overheid voor staat. Wij geven je 3 tips om zelfverzekerd en effectief aan de slag te gaan met netwerken.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Vergroot je persoonlijke effectiviteit in drie stappen

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 13:09

Wil je jouw tijd en energie besteden aan dingen die je echt belangrijk en leuk vindt? Dat doe je door je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Wij vertellen je hoe je in drie stappen al flinke sprongen kunt maken.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Data, een belangrijk hulpmiddel in de preventieve aanpak van ondermijning

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:57

Zicht krijgen op ondermijnende criminaliteit in Nederland op basis van data-analyses, dat is het doel van het dashboard ‘Zicht op Ondermijning’. Toine Dam vertelt in dit artikel wat dit belangrijke initiatief inhoudt.

Lees meer
Thema's: Openbare Orde en Veiligheid

De adviseur omgevingsrecht

Op Dinsdag, 30 Maart, 2021, 12:06

Is het omgevingsrecht helemaal jouw ding en werk je graag mee aan een mooie en toekomstbestendige leefomgeving? Groei door tot adviseur omgevingsrecht! In dit artikel lees je wat deze functie inhoudt.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

5 tips om je concentratie te verbeteren

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 15:45

Heb je tijdens je werk – of tijdens het studeren – regelmatig last van een gebrek aan focus? Je bent niet de enige. Daarom hebben we enkele nuttige tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Aandacht voor armoede- en schuldpreventie: Week van het Geld

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 15:14

De Week van het Geld 2021 is van start. Tijdens deze 10e editie staat het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Een waardevolle projectweek voor het onderwijs, maar ook voor gemeenten.
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

De kadernota/voorjaarsnota – wat is dat?

Op Maandag, 15 Maart, 2021, 11:44

Het is voorjaar! Dat betekent dat het tijd is om te beginnen aan de kadernota. Houd jij je daar in je werk (nog) niet mee bezig, maar ben je wel benieuwd wat zo’n nota nu eigenlijk inhoudt? Je leest het in dit artikel.
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Werken bij de overheid is bijdragen aan een betere samenleving

Op Dinsdag, 2 Maart, 2021, 11:56

Werken bij de overheid is interessant, uitdagend en biedt mooie kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Projectleider Meryem van gemeente Rotterdam kan dat met veel enthousiasme bevestigen! 

Lees meer
Thema's: Overig