Nieuws & Actualiteiten

De nieuwe website van Bestuursacademie Nederland is live

Op Donderdag, 11 Oktober, 2018, 12:15

De afgelopen periode is er hard aan gewerkt, maar nu is het dan zover: de nieuwe website van Bestuursacademie Nederland staat live. Het eindresultaat mag er zijn en daar zijn we trots op.  
Lees meer
Thema's: Overig

Voldoet u aan de nieuwe functie-eisen van een beleidsmedewerker?

Op Donderdag, 11 Oktober, 2018, 11:51

De functie van beleidsmedewerker is de afgelopen jaren flink veranderd. Het werk is complexer, het speelveld uitgebreider, er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan en nieuwe ontwikkelingen vragen om een hernieuwde aanpak. Bent u de beleidsmedewerker van de toekomst?

 
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Wat is de rol van de griffie bij raadsverkiezingen?

Op Donderdag, 11 Oktober, 2018, 10:41

Eén van de taken van de griffie is ondersteuning bij gemeenteraadsverkiezingen. De publiciteitscampagne, proces van kandidaatstelling en zaken als opkomstbevordering. Daarbij is de griffie bij verkiezingen zo neutraal mogelijk.

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Hoe het OEN-principe u kan helpen bij coachend leidinggeven

Op Donderdag, 11 Oktober, 2018, 09:46

Communicatie is een van de belangrijkste en moeilijkste aspecten binnen leiderschap. Onder communiceren wordt verstaan: luisteren, aandacht geven, doorvragen, reageren. Klinkt makkelijk, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders. Het OEN-principe helpt u hierbij, zowel wat betreft communiceren als leidinggeven. Wilt u weten hoe dit u gaat helpen?

Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Gemotiveerde mensen maken het verschil

Op Donderdag, 27 September, 2018, 07:08

De drijfverenanalyses van Profile Dynamics® laten direct zien wat mensen het allerliefste doen, waar ze energie van krijgen en in welke omgeving zij het beste functioneren en presterenWij spraken uitgebreid met Hans de Jong, medeoprichter en managing director van Profile Dynamics®. 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

De 6 tips waarmee u als beleidsmedewerker overtuigend beleid kunt schrijven

Op Donderdag, 27 September, 2018, 07:07

Het schrijven van een overtuigend beleid is een belangrijk aspect binnen uw werk als beleidsmedewerker. Dit beleid moet visie en ambitie tonen, de toekomst laten zien en vooral anderen overtuigen van de noodzaak van deze plannen. Maar het komt nog te vaak voor dat beleidsplannen stoffig en vooral moeilijk leesbaar zijn. En dat is zonde, want bereikt u hiermee uw doel om anderen te enthousiasmeren? Daarom geven we zes tips om een overtuigend beleid te schrijven.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Krapte op de arbeidsmarkt

Op Donderdag, 27 September, 2018, 06:52

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Het aantal banen en vacatures stijgt, terwijl het aantal werklozen daalt. Ook voor de overheid is de uitdaging groot om voldoende medewerkers aan te blijven trekken. Uit de nieuwste kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in het openbaar bestuur er in het tweede kwartaal van 2018 2.000 banen bijgekomen zijn ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Sinds het vierde kwartaal van 2017 groeide ook het aantal openstaande vacatures in het openbaar bestuur: van 9.900 naar 11.800.

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Loopbaanplanning onder de aandacht brengen?

Op Vrijdag, 14 September, 2018, 08:17

Op zoek naar een origineel hulpmiddel om loopbaanplanning onder de aandacht te brengen? De unieke Gemeenten Loopbaan Praatpaal van het A+O fonds biedt uitkomst.
Lees meer

Uitstel van betaling: hoe gaat u hier als belastingmedewerker mee om?

Op Vrijdag, 14 September, 2018, 08:15

De lokale belastingen en heffingen zijn voor een deel van Nederland een flinke aanslag op het budget. Daarom zijn er voor burgers een aantal oplossingen die ervoor zorgen dat niemand financieel in de problemen komt. Zo kan men kwijtschelding aanvragen, een uitstel van betaling of betaling in meerdere termijnen. Maar wat nou als er na uitstel van betalen nog niet wordt betaald? Welke stappen kunt u dan nemen?
Lees meer

Nieuwe directeur Bestuursacademie Nederland Steven Steenbergen

Op Vrijdag, 14 September, 2018, 08:13

Per 1 juli heeft Bestuursacademie Nederland een nieuwe directeur: Steven Steenbergen. Tijd voor een kennismaking.
Lees meer