Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

5 tips om je productiviteit te verhogen

Op Woensdag, 21 Februari, 2024, 15:38

Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in de dag zitten om al je werk af te krijgen? Ben je snel afgeleid of schuif je de ‘vervelende’ klusjes voor je uit? Wij geven je 5 tips om je productiviteit te verhogen en meer uit je werkdag te halen. 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Kijkje in het leven van de griffier

Op Woensdag, 21 Februari, 2024, 15:32

Vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het functioneren van de lokale democratie? Dan is een functie als griffier van de gemeenteraad iets voor jou. Wat deze brede, uitdagende rol inhoudt, lees je in dit artikel. 
Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Hoe geef je een goed compliment? Versterk de werkvloer met een complimentencultuur

Op Woensdag, 21 Februari, 2024, 15:25

Vrijdag 1 maart is het Nationale Complimentendag. Dat er in Nederland een speciale dag voor bedacht is, geeft aan dat het geven van oprechte complimenten voor velen nog een uitdaging is. Soms zijn we zo gefocust op wat er misgaat, dat het positieve over het hoofd wordt gezien. Ook het ontvangen van complimenten blijkt een struikelblok, vooral binnen kantoormuren. Hieronder geven wij je inzicht in het effect van complimenten geven en hoe dit kan bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving. 
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Informatiebeveiliging: bewustwording en actie vereist

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:54

Op dinsdag 6 februari 2024 is het Safer Internet Day. Dit jaar staat deze dag in het teken van ‘Inspiring change? Making a difference, managing influence and navigating change online.’ Dit thema benadrukt het belang van verandering, impact, invloed beheren en online verandering navigeren.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

ESG: wat betekent het eigenlijk?

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:49

Nederland zet stappen op het gebied van duurzaamheid, met een focus op het bewerkstelligen van maatschappelijke verandering. Een sleutelrol in deze transitie is weggelegd voor gemeenten en andere overheidsorganisaties, door intern actief aan de slag te gaan met duurzaamheidsinitiatieven en door ESG-criteria te integreren in hun beleids- en besluitvorming.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Uitgelicht: deelopleidingen uit de Master Bestuurskunde

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:41

Eerder deelden we dit nieuws al trots: via onze eigen Hogeschool bieden we nu een erkende Master Bestuurskunde aan. Die is ook laagdrempelig in delen te volgen. We lichten twee deelopleidingen uit en vertellen wat deze je opleveren.  

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Kijkje in het leven van de Wmo-consulent

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:36

Burgers die gebruik willen maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), krijgen hulp van de Wmo-consulent. Maar wat houdt de Wmo eigenlijk in? En wat doet de Wmo-consulent dan precies? 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Wie wordt de streetwise ambtenaar van het jaar 2024?

Op Woensdag, 10 Januari, 2024, 17:04

De Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing is in volle gang. Het thema is ‘streetwise’, omdat FUTUR dit dé eigenschap vindt van de ambtenaar van de toekomst. Wat betekent ‘streetwise’ en hoe verloopt het verkiezingsproces verder?

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Kijkje in het leven van de bestuurskundige

Op Woensdag, 10 Januari, 2024, 16:54

Ingewikkelde vraagstukken in de samenleving en/of organisatie vragen om goed doordachte, creatieve oplossingen. Daar speelt een bestuurskundige een belangrijke rol in. Maar wat is bestuurskunde precies en wat is het takenpakket?

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Ruimte voor Groei: een nieuwe lichting adviseurs ruimtelijke ontwikkeling

Op Woensdag, 10 Januari, 2024, 16:48

De opgaven in het ruimtelijk domein zijn enorm, terwijl er een tekort is aan professionals die deze uitdagingen aan moeten pakken. Om bij te dragen aan de oplossing van dit probleem werken we mee aan een bijzonder initiatief.

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Thema's

Thema's