Nieuws & Actualiteiten

Hoe lopen de hazen dan?

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 12:36

Resultaten behalen in het politiek-bestuurlijke krachtenveld? Dan is inzicht in hoe het spel gespeeld wordt noodzakelijk. Speel daarom het vernieuwde spel ‘Hoe lopen de hazen?’
Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Ontdek de kansen van het levenlanglerenkrediet

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:37

Wilt u een opleiding volgen, maar heeft u geen recht meer op studiefinanciering? Bijvoorbeeld omdat u ouder bent dan 30 jaar? Dan kunt u mogelijk geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dat is het levenlanglerenkrediet.
Lees meer
Thema's: Overig

Finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 bekend

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:17

De drie finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019-verkiezing zijn bekend. Tijdens de selectiedag van JS Consultancy namen tien kandidaten het tegen elkaar op voor een felbegeerde finaleplaats.
Lees meer
Thema's: Overig

Effectief communiceren als klantmanager, zo doet u dat

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:10

Als klantmanager ligt uw focus op het onderzoeken van de mogelijkheden van uw cliënt. Voorheen bestudeerde u vooral het recht op een uitkering, maar de tijden zijn veranderd. Om de mogelijkheden van uw cliënt te onderzoeken, moet u snel een volledig overzicht krijgen van de situatie. Dit doet u onder andere door het voeren van gesprekken. Een staaltje sterke communicatievaardigheden misstaat daarom niet. Hierbij een aantal handige tips die uw vaardigheden versterken
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Integraal management: dit staat u te doen als teamleider

Op Dinsdag, 20 November, 2018, 11:04

Integraal management is een organisatieprincipe dat al jaren wordt toegepast. Dit principe richt zich op een decentraal organisatiebeleid, waar teams hun eigen verantwoordelijkheden hebben. Hoe ze deze verantwoordelijkheden invullen, mogen ze zelf bepalen. Zolang alle teamleden maar voor ogen hebben wat hun bijdrage is in het grotere geheel en begrijpt hoe dit samenvalt met andere teams. Om integraal management succesvol toe te passen, geven we een aantal tips.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

Nieuwsgierig geworden door de Meester in je werkweek?

Op Maandag, 19 November, 2018, 02:25

Heeft u als organisatie tijdens de Meester in je werkweek een of meerdere van de workshops van Bestuursacademie Nederland gevolgd? En bent u nieuwsgierig geworden naar de gehele workshop of naar ons overige aanbod? Neem dan uiterlijk 31 december 2018 contact met ons op voor een aanbod op maat tegen een gereduceerd Meester in je werkweek tarief.
Lees meer
Thema's: Overig

E-facturatie verplicht voor gemeenten per april 2019

Op Donderdag, 8 November, 2018, 12:57

Bedrijfsleven en overheden zijn druk bezig over te schakelen op digitaal factureren, ook wel e-factureren genoemd. Het zelf versturen van papieren facturen gaat verdwijnen. Vanaf 18 april 2019 zijn ook decentrale overheden en andere overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen verplicht om e-facturen van ondernemers te accepteren.
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Van financieel medewerker tot financieel adviseur

Op Donderdag, 8 November, 2018, 12:50

Het vullen van vacatures op de afdeling Financiën van overheidsorganisaties wordt steeds moeilijker. Vooral financieel adviseurs zijn moeilijk te vinden. Want waar haalt u adviseurs vandaan met de juiste kennis, vaardigheden én ervaring? Adviseurs die verstand hebben van overheidsfinanciën, maar ook weten wat er speelt in het vak van de afdelingen die zij ondersteunen? Adviseurs die weten op welke manier zij hun klanten moeten benaderen om tot het beste evenwicht tussen BBV-wetgeving en klantgerichte advisering te komen?
Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

De valkuilen voor een beginnend leidinggevende

Op Donderdag, 8 November, 2018, 11:55

Bent u pas begonnen in een leidinggevende functie of binnen het operationeel management? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen uw carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn. U bent niet meer alleen verantwoordelijk voor uw eigen werk, maar ook voor het werk van uw team.
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management

De veranderende rol van de overheid: hoe gaat u hier als beleidsmedewerker mee om?

Op Donderdag, 8 November, 2018, 11:47

Onze wereld verandert, Nederland verandert, de overheid verandert en alle verwachtingen veranderen net zo hard mee. Dit zijn verwachtingen binnen uw werk als beleidsmedewerker, verwachtingen van uw opdrachtgever, verwachtingen van burgers. Het is veel en het is complex en u moet het voor elkaar krijgen. Veel uitdagingen en net zo veel mooie kansen. Hoe gaat u hiermee om binnen uw werk?
Lees meer
Thema's: Beleid Bestuur en Management