Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

NVVB jaarcongres: Bewust Burgerzaken

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 11:35

Op 10 en 11 mei waren wij weer aanwezig op het jaarlijkse NVVB congres. Dit jaar waren alle activiteiten georganiseerd rondom het thema: Bewust Burgerzaken. Werken aan de menselijke maat! Hieronder lees je er meer over.

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Wat doet een medewerker Burgerzaken bij de gemeente?

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 11:29

Als medewerker Burgerzaken werk je voor de afdeling publiekszaken van een gemeente. Je draagt zorg voor diverse burgerzaken, zoals geboortes, huwelijken, overlijdens en verhuizingen. Benieuwd naar wat een medewerker Burgerzaken nog meer doet? Dat lees je hieronder. 

Lees meer
Thema's: Burger en Publiekszaken

Podcast special: maak kennis met Jaco Kirchjunger, expert in presenteren

Op Woensdag, 17 Mei, 2023, 11:22

In de eerste podcast special van Bestuursacademie Nederland gaan we in gesprek met Jaco Kirchjunger, expert in presenteren en speechen. Benieuwd naar het hele interview? Beluister de podcast gratis!  

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

De voordelen van e-learning

Op Woensdag, 26 April, 2023, 14:34

Het is van groot belang om mee te gaan met alle actualiteiten in je vakgebied en bij te blijven met je kennis en vaardigheden als overheidsprofessional. Wil je besparen in tijd, kosten en studeren in je eigen tempo? Leer de voordelen kennen van e-learning. 

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Gemeentelijk woonbeleid essentieel voor betaalbaar en duurzaam wonen

Op Woensdag, 26 April, 2023, 14:29

Het gemeentelijk woonbeleid is van groot belang voor de betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van de woningvoorraad in Nederland. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om beleid te formuleren en uit te voeren. Lees meer over het belang en de uitdagingen voor gemeenten in Nederland. 

Lees meer
Thema's: Ruimtelijk Domein

Wat doet een budgetcoach?

Op Woensdag, 26 April, 2023, 14:18

Als budgetcoach help je mensen bij het creëren en onderhouden van een gezonde financiële situatie. Door de stijgende kosten van het levensonderhoud is er steeds meer vraag naar een budgetcoach. Lees hieronder wat een budgetcoach doet.  

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Kijkje in het leven van de programmamanager

Op Woensdag, 26 April, 2023, 10:22

Ben je resultaatgericht en goed in het houden van overzicht? Vind je het leuk om mensen aan te sturen in het behalen van belangrijke (maatschappelijke) doelen? Neem dan eens een kijkje in het uitdagende vak van de programmamanager!

Lees meer
Thema's: Leiderschap en Management

Hanane El Hadouchi verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023

Op Woensdag, 5 April, 2023, 16:02

Hanane El Hadouchi, beleidsadviseur onderwijs bij de gemeente Amsterdam, is verkozen tot de FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023. Een échte pionier die zich dagelijks met passie inzet voor MBO-studenten en de waardering die ze verdienen maar lang niet altijd krijgen.

Lees meer
Thema's: Overig

Uitdagingen voor overheidsprofessionals na verkiezingsuitslagen

Op Woensdag, 5 April, 2023, 15:56

Het openbaar bestuur is continu in verandering en met de uitslag van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen flink opgeschud. De gewijzigde politieke verhoudingen in de provincies en waterschappen leiden ongetwijfeld tot een uitdaging bij coalitievorming.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Vijf tips om je communicatievaardigheden te verbeteren

Op Woensdag, 5 April, 2023, 15:45

Goede communicatievaardigheden zijn voor elke functie belangrijk en soms zelfs noodzakelijk. Maar hoe communiceer je effectief en weet je iemand positief te beïnvloeden? Wij geven je vijf tips om je communicatievaardigheden te verbeteren!

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Thema's

Thema's