Nieuws & Actualiteiten

Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:40

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen uw team of afdeling. Maar hoe stuurt u uw team goed aan? Hoe stimuleert u mensen om het beste uit zichzelf te halen? En welke rol heeft u daarin als coördinator of teamleider? Ontdek het in onze Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders.
Lees meer
Thema's: Overig

Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK)

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:38

Bent u net gestart of wilt u graag starten als financieel beleidsmedewerker of planning-en-controlmedewerker bij de lokale overheid? Volg dan onze opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK). In deze opleiding raakt u vertrouwd met de achtergronden van de huidige financiële praktijk bij de lokale overheid.

Lees meer
Thema's: Bedrijfsvoering

Aan de slag als Wmo-consulent

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:35

Wilt u graag aan de slag als Wmo-consulent? Of wilt u uw kennis over de Wmo verder uitbreiden? En weten hoe de Wmo zich verhoudt tot andere wetten binnen het sociale domein? Dan is onze nieuwe opleiding tot HBO Wmo-consulent iets voor u. In dit HBO-programma verbreedt u uw kennis over de Wmo. Zo bent u straks goed voorbereid voor uw taken als Wmo-consulent. 
Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector

Op Woensdag, 12 Juni, 2019, 09:30

Heeft u de ambitie om uit te groeien tot een vertrouwde gesprekspartner? En wilt u meedenken op strategisch niveau? Volg dan onze Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector. In deze leergang leert u hoe u effectief kunt beïnvloeden en hoe u zich overtuigend profileert en positioneert in complexe adviestrajecten. Met als uiteindelijk doel: het behalen van de gewenste maatschappelijke resultaten.

Lees meer
Thema's: Overig

Incompany schakelprogramma voor medewerkers Burgerzaken

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:51

Binnen burgerzaken verandert er veel. Het is dan ook belangrijk voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij speciaal voor medewerkers die al langere tijd op de afdeling Burgerzaken werken, maar die nog niet over een erkend MBO-diploma beschikken: een schakelprogramma voor de MBO juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4.

Lees meer
Thema's: Overig

Persoonlijk opleidingsadvies op maat

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:45

Het nieuwe opleidingsseizoen staat weer voor de deur. Ook in 2019/2020 hebben wij weer een mooi opleidingsaanbod voor u samengesteld. Maar hoe weet u nou welke opleiding het beste bij u past? Of bent u nieuwsgierig naar specifieke inhoudelijke details? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag bij het maken van uw keuze. 

Lees meer
Thema's: Overig

Een inspirerend congres: 10 jaar Kring van Kabinetsmedewerkers

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:40

10 jaar geleden ontstond het idee tijdens onze Leergang Kabinetszaken. Een aantal kabinetsmedewerkers besloot een beroepsvereniging op te richten. De Kring van Kabinetsmedewerkers was geboren. Doel van de Kring: het versterken van de onderlinge contacten en bijdragen aan de professionalisering van de leden op het gebied van relatiemanagement, representatie en protocol.

Lees meer
Thema's: Overig

€ 10.000,- korting bij een volledige Bachelor

Op Dinsdag, 28 Mei, 2019, 15:31

Het ministerie van OCW stimuleert de deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs met een aantrekkelijke subsidie. Die subsidie kan oplopen tot wel € 10.000,- als u kiest voor een volledige HBO Bacheloropleiding in de zorg, techniek of IT.

Lees meer
Thema's: Blog , Overig

“Remmen, zingen, zweven, zitten, grappen, liggen en weer doorgaan”

Op Woensdag, 15 Mei, 2019, 10:22

In het kader van de Jonge Ambtenarendag op 13 juni 2019 presenteert Bedrijfstheater Blij & Vrij namens Bestuursacademie Nederland de interactieve voorstelling: “Remmen, zingen, zweven, zitten, grappen, liggen en weer doorgaan.”

Lees meer
Thema's: Overig

Durf een daadkracht bij de aanpak van ondermijning

Op Woensdag, 15 Mei, 2019, 10:03

Het begrip ondermijning groeit aan populariteit. De aanpak van ondermijnende criminaliteit staat zelfs prominent in het regeerakkoord. Ook regionale overheden zijn actief bezig met het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Reden genoeg voor de milieu-inspecteurs van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om de training Ondermijning en Milieucriminaliteit bij Bestuursacademie Nederland te volgen.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland