Nieuws & Actualiteiten

Hoe ga je om met (kritische) feedback?

Op Maandag, 25 Mei, 2020, 15:53

Naast complimenten over je goede werk, zul je af en toe ook kritische feedback krijgen. Je leidinggevende wil immers graag dat je jezelf blijft ontwikkelen. Hoe ga je om met deze feedback?

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Lees alles over de Tozo in onze whitepaper

Op Maandag, 25 Mei, 2020, 15:42

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is voor zelfstandigen die het financieel zwaar hebben door de coronacrisis. Ben je benieuwd wat de Tozo inhoudt? Download dan onze whitepaper.


 

Lees meer
Thema's: Overig

Medische zorg mogelijk zonder geldig identiteitsbewijs

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:28

Burgers die vanwege het coronavirus thuis moeten of willen blijven, hoeven zich niet direct zorgen te maken over een verlopen legitimatiebewijs. Tijdens de coronacrisis kunnen zij ook zonder geldig legitimatiebewijs gebruikmaken van medische zorg.

Lees meer
Thema's: Overig

Parkeertafel laat parkeerders meedenken over beleid

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:21

Het ideale parkeerbeleid opstellen voor jouw gemeente? Ga eens met de parkeerder in gesprek! Speciaal daarvoor organiseren verschillende parkeer- en mobiliteitsadviesbureaus de parkeertafel.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Leidinggevenden moeten vaker in gesprek met medewerkers

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:13

Een goede leidinggevende legt de begeleiding en voortgang van medewerkers vast in dossiers. De dossieropbouw begint met effectieve gesprekken met medewerkers. Hoe ga je deze gesprekken aan?

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Hoe werk je optimaal samen met verbonden partijen?

Op Maandag, 11 Mei, 2020, 14:05

Wil je de samenwerking met bedrijven, burgers en andere verbonden partijen optimaliseren, zodat jullie samen beter in staat zijn de maatschappelijke doelen te behalen? Het Werkatelier Governance, Regie en Samenwerking helpt je op weg.

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland

Politieke podcasts om naar te luisteren

Op Vrijdag, 24 April, 2020, 09:19

Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen in de politiek? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij een aantal interessante podcasts op een rij gezet. <Lees meer>

Lees meer
Thema's: Overig

Grip op kosten in het sociaal domein door betere informatievoorziening

Op Vrijdag, 24 April, 2020, 08:55

Op basis van recente rapporten van gemeentelijke rekenkamers is bekeken hoe gemeentes grip kunnen krijgen op de kostenontwikkeling in het sociaal domein. Betere informatievoorziening is een van de belangrijkste verbeterpunten. <Lees meer>

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

Nederlanders steeds vaker slachtoffer van cybercrime

Op Vrijdag, 24 April, 2020, 08:48

Uit een onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer Nederlanders het slachtoffer zijn van cybercrime. Ben jij al op je hoede? <Lees meer>

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Training op maat: Procesgericht Werken

Op Vrijdag, 24 April, 2020, 08:44

Wij helpen organisaties graag met hun specifieke leerbehoeften. Maar hoe doen we dat dan? Trainer Sander Maathuis legt het uit. <Lees meer>

Lees meer
Thema's: Over Bestuursacademie Nederland