Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

De voordelen van thuiswerken

Op Donderdag, 16 Maart, 2023, 11:26

16 maart was de Dag van de Thuiswerker. Op deze dag zijn mensen in het zonnetje gezet die vaak of altijd thuiswerken, ook nu de pandemie voorbij is. Want werken vanuit huis vergt discipline, maar heeft veel voordelen die aandacht verdienen.
Lees meer
Thema's: Overig

De complexe opgave voor het sociaal domein: een inclusievere samenleving

Op Donderdag, 16 Maart, 2023, 11:22

Het creëren van een inclusievere samenleving komt steeds hoger op de agenda te staan. Geen makkelijke, maar wel een belangrijke taak! Waarom dit nodig is en wat er gedaan moet worden, lees je hier.

Lees meer
Thema's: Sociaal Domein

3 tips om succesvol leiding te geven aan een team professionals

Op Donderdag, 16 Maart, 2023, 11:16

Goed leiderschap helpt je om je team te inspireren tot ontwikkeling, verandering en het realiseren van resultaten. Maar hoe geef je leiding aan een team zelfstandige professionals? We helpen je op weg met 3 handige tips.  

Lees meer

Met complimenten zorg je voor meer tevreden medewerkers

Op Vrijdag, 24 Februari, 2023, 10:52

1 maart was het weer Nationale Complimentendag. Hoeveel complimentjes heb jij gekregen of gegeven? Nederlanders blijken niet zo goed te zijn in het geven van complimenten, terwijl het veel positieve effecten heeft. Ook op het werk!

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Kansrijke beroepen bij de overheid in 2023

Op Vrijdag, 24 Februari, 2023, 10:42

De arbeidsmarkt is de laatste jaren flink in beweging, met grote personeelstekorten tot gevolg. Ook in 2023 wordt er nog veel krapte op de arbeidsmarkt verwacht. Ben jij toe aan een andere stap binnen de overheid? Dan is dit het moment! 

Lees meer
Thema's: Overig

3 tips om draagvlak te creëren voor verandering

Op Vrijdag, 24 Februari, 2023, 10:37

Moeten er dingen veranderen binnen jouw organisatie? Dan wil je natuurlijk graag dat je collega’s achter je plannen staan. Hoe zorg je dat ze enthousiast en betrokken zijn? Wij geven je 3 tips om draagvlak te creëren voor verandering. 

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Meer aandacht nodig voor informatiebeveiliging

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:15

7 februari is het Safer Internet Day met als thema ‘Together for a better internet’. Op deze dag vragen we aandacht voor online veiligheid en digitale vaardigheden. En dat is nodig: Nederland loopt achter op het gebied van cybersecurity.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Nieuwe taken voor de gemeente in de rechtmatigheidsverantwoording

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:07

Hoe is het gesteld met jouw actuele kennis over alle eisen die het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) stelt aan de opzet en inhoud van financiële rapportages? Bij ons kun je jouw kennis hierover aanvullen en opfrissen.

Lees meer

De valkuilen voor een startende leidinggevende

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:06

Ben je net gestart in een leidinggevende functie? Gefeliciteerd! Een mooie stap binnen je carrière. Maar ook eentje die best lastig kan zijn en gepaard gaat met meerdere valkuilen. Wij vertellen je hoe je deze valkuilen kunt vermijden.

Lees meer
Thema's: Beleid en Bestuur

Inspirerend en dynamisch presenteren doe je zo!

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 13:40

Als je meer samenwerkt, zul je ook vaker je plannen en ideeën moeten presenteren aan ketenpartners, belangenpartijen, burgers en bedrijven. Hoe breng je helder en vol overtuiging jouw inspirerende boodschap op hen over?

Lees meer
Thema's: Persoonlijke Ontwikkeling en Vaardigheden

Thema's

Thema's