Trainingen

Trainingen

Ben je op zoek naar een kort, intensief en resultaatgericht programma? Een programma waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werkomgeving? Bekijk dan ons aanbod met trainingen.
 ...

Lees meer

Ben je op zoek naar een kort, intensief en resultaatgericht programma? Een programma waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werkomgeving? Bekijk dan ons aanbod met trainingen.
 ...

Lees meer

Ben je op zoek naar een kort, intensief en resultaatgericht programma? Een programma waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werkomgeving? Bekijk dan ons aanbod met trainingen.
 ...

Lees meer

Trainingen: 189 opleidingen

Filters
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)
Toon alle varianten
Opleidingsvorm/ leslocatie
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties

Masterclass (1) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO niveau (17) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Training (162) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Master niveau (1) Een opleiding op masterniveau is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau.

Ben je op zoek naar een kort, intensief en resultaatgericht programma? Een programma waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen werkomgeving? Bekijk dan ons aanbod met trainingen.
 

Waarom een training volgen?

Omdat je in korte tijd alleen leert wat je echt nodig hebt. Je doet actuele kennis op, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en kansen binnen jouw vakgebied. Vervolgens zet je deze kennis om in praktisch toepasbare vaardigheden. Dat doe je onder begeleiding van een trainer uit het werkveld, die als geen ander weet wat er van jou in de praktijk wordt verwacht.
 

Voor wie zijn onze trainingen bedoeld?

Voor iedereen! Voor veel trainingen gelden er geen specifieke vooropleidingseisen. Zo hebben we een ruim aanbod met trainingen waarin de focus ligt op het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden. Onder andere communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit of projectmatig werken.
 
Voor sommige trainingen is het handig als je over specifieke voorkennis beschikt of al werkzaam bent in een bepaalde functie. Dit zijn trainingen voor bijvoorbeeld:

 • beleidsontwikkelaars
 • handhavers
 • toezichthouders Milieu
 • taxateurs
 • vergunningverleners
 • juridisch medewerkers
 • leerplichtambtenaren

Heb jij een andere functie? Niet getreurd. Ons aanbod is heel breed en er zit zeker iets tussen wat aansluit op jouw behoeften.
 

Persoonlijke intake

We starten elke training met een intake, zodat we een beeld hebben van jouw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvragen. Deze leerdoelen en ontwikkelvragen verwerkt de trainer in het programma, zodat je gegarandeerd resultaat behaalt met de training.
 

Opzet van de training

We beginnen de bijeenkomsten met het doornemen van de belangrijkste theorie en actualiteiten. Vervolgens maken we de vertaling naar de praktijk. Voorbeelden uit jouw praktijk en die van de andere deelnemers staan hierbij altijd centraal. Tijdens de bijeenkomsten ga je aan de slag met praktische oefeningen, opdrachten en cases. Bijvoorbeeld het oefenen van vaardigheden met rollenspellen. Daarbij verliezen we jouw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvragen niet uit het oog. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Je rondt het programma af met een certificaat van deelname of een diploma.
 

Leren van en met elkaar

De trainingen worden georganiseerd voor kleine groepen. Hierdoor is het mogelijk om aandacht te schenken aan jouw leerdoelen en vraagstukken en is er veel ruimte voor persoonlijke vragen. Bovendien kun je dankzij deze aanpak ook van elkaar leren. Je volgt de training met mensen uit verschillende functies en/of organisaties. Omdat iedereen zijn eigen ervaringen en probleemsituaties deelt, krijg je een beeld van hoe andere organisaties het doen en ontstaan er regelmatig inspirerende discussies. Dit is meteen een mooie kans om je netwerk uit te breiden!
 

Ondersteuning door online leeromgeving

Als je je inschrijft voor een training heb je direct toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je het intakeformulier dat je digitaal kunt invullen en inleveren. Daarnaast bevat e-Connect alle informatie die je nodig hebt tijdens de training, zoals de data van de bijeenkomsten, een routebeschrijving naar de trainingslocatie, lesvoorbereidingen en interessante bronnen. Ook zijn er verschillende communicatiemogelijkheden om vragen te stellen aan de trainer en in contact te blijven met andere deelnemers.
 
Na afronding van de training vragen we je via de online leeromgeving nog een evaluatieformulier in te vullen. Dit helpt ons en de trainer om het programma, de aanpak en onze service te blijven verbeteren.
 

Met onze leerlijnen kies jij de beste opleiding

Wil jij weten welke opleiding voor jouw rol, functie of vakgebied het beste ontwikkelpad biedt? Met onderstaande leerlijnen helpen we je bij het kiezen van de juiste opleiding.

 1. Leerlijn Bestuur
 2. Leerlijn Management
 3. Leerlijn Omgevingsmanagement
 4. Leerlijn Projectleiding/casemanagement
 5. Leerlijn Specialistisch advies
 6. Leerlijn Strategische ontwikkeling fysieke leefomgeving
 7. Leerlijn Toezicht en handhaving
 8. Leerlijn Vergunningverlening
 

Welke training ga jij volgen?

Het aanbod is groot, dus we kunnen ons voorstellen dat je hulp nodig hebt bij je keuze. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij het uitkiezen van een training die aansluit op jouw leerdoelen en wensen. Zij zijn te bereiken via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?