NVVB-modules

NVVB-modules

Voor medewerkers op de afdeling Burgerzaken is actuele vakkennis onmisbaar. Dat betekent dat je je moet blijven ontwikkelen. Hiervoor dienen de modules uit het Diplomastelsel Burgerzaken...

Lees meer

Voor medewerkers op de afdeling Burgerzaken is actuele vakkennis onmisbaar. Dat betekent dat je je moet blijven ontwikkelen. Hiervoor dienen de modules uit het Diplomastelsel Burgerzaken...

Lees meer

Voor medewerkers op de afdeling Burgerzaken is actuele vakkennis onmisbaar. Dat betekent dat je je moet blijven ontwikkelen. Hiervoor dienen de modules uit het Diplomastelsel Burgerzaken...

Lees meer

NVVB-modules: 19 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

MBO niveau (15)

Training (4)

Voor medewerkers op de afdeling Burgerzaken is actuele vakkennis onmisbaar. Dat betekent dat je je moet blijven ontwikkelen. Hiervoor dienen de modules uit het Diplomastelsel Burgerzaken van de PublieksAcademie. Dit diplomastelsel wijzigt per 1 september 2021. Bij Bestuursacademie Nederland kun jij je kennis up-to-date houden en jezelf verder professionaliseren binnen het vakgebied burgerzaken. Zo bereiden we je optimaal voor op de examens van de nieuwe modules. 
 

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken

Tot nu toe behaalde je binnen het Diplomastelsel Burgerzaken punten voor het afronden van modules. Vanaf 1 september 2021 vervalt het puntensysteem. Voor elke diplomalijn uit het Diplomastelsel Burgerzaken geldt dan dat je de vastgestelde modules moet afronden met een examen van de NVVB om het diploma in ontvangst te mogen nemen. De volgorde waarin je deze modules volgt, staat niet vast. Voor elke succesvol afgeronde module ontvang je een certificaat dat drie jaar geldig blijft. Je kunt het certificaat elke drie jaar verlengen door opnieuw examen te doen. Daarmee toon je aan dat je altijd over actuele kennis en kunde beschikt. Je behaalde diploma’s blijven altijd geldig, omdat dat enkel aantoont dat je op een bepaald moment alle modules hebt afgerond die tot een diploma behoren.

Heb je voor jouw functie specifieke kennis nodig of zou je het leuk vinden om je kennis over een bepaald onderwerp te verbreden? Dan kun je ervoor kiezen om een losse module uit een diplomalijn te volgen.
 

Wat houdt het NLQF-niveau in?

Op dit moment wordt er wetgeving ontwikkeld om in het reguliere onderwijs alle diploma’s een aanduiding van het NLQF-niveau te geven. Dit Nederlandse Kwalificatieraamwerk (NL Qualification Framework) is gebaseerd op Europese regels en geeft meer duidelijkheid en zekerheid over het niveau van de kwalificaties die deelnemers hebben opgedaan. Omdat het voor medewerkers Burgerzaken van belang is dat zij het juiste werk- en denkniveau hebben, zijn de modules voor de diplomalijnen Burgerzaken ook op het NLQF-niveau ingeschaald. Het nieuwe diplomastelsel heeft in totaal acht verschillende diplomalijnen, die ingeschaald zijn op twee niveaus: 

  • NLQF-niveau 4: te vergelijken met MBO-niveau 4 
  • NLQF-niveau 6: te vergelijken met HBO-werk- en -denkniveau
  • NLFQ6 is niet bij Bestuursacademie Nederland te volgen, kijk hiervoor op de NVVB Publieksacademie

 

Diplomalijnen op NLQF-niveau 4: Basis

Op NLQF-niveau 4 kun je bij ons de modules van deze diplomalijnen volgen: 

  1. Basiskennis Burgerzaken
  2. Verblijf en Adres
  3. Burgerlijke Stand – Basis
  4. Basisregistratie Personen – Basis


Onderaan de pagina kan je het schema zien waarin te zien is welke modules er in elk diplomalijn vallen. Bekijk de gehele opleidingsaanbod.
 

Examens bij NVVB

Wij bereiden je optimaal voor op de examens van de modules, die je bij de NVVB aflegt. Dit kunnen theorie-examens zijn met gesloten vragen, vaardigheidsexamens of praktijkopdrachten. De NVVB beschikt over ruim dertig examenlocaties door het hele land, waar je de theorie-examens kunt doen. De praktijkopdrachten en vaardigheidsexamens vinden thuis, online, op je werk of in het gemeentehuis plaats. Je kunt je inschrijven voor de examens via de opleidings- en examenomgeving van de NVVB PublieksAcademie: Mijn PublieksAcademie
 

Nog vragen over het Diplomastelsel Burgerzaken?

Heb je vragen over het nieuwe diplomastelsel of de modules die wij aanbieden? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar en zijn bereikbaar via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.