Post HBO BRP-specialist

Dé opleiding voor de BRP-specialist

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

Post Bachelor

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je specialistische BRP-werkzaamheden adequaat kunnen uitvoeren? In deze Post HBO BRP-specialist ga je aan de slag met de wet- en regelgeving met betrekking tot de BRP. Ook verdiep je je in het BRP-stelsel en de nieuwe BRP-gegevensset. Hierop aansluitend leer je meer over de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP), Logisch Ontwerp (LO) en Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Bij de registratie van persoonsgegevens dien je ook over kennis te beschikken over onderwerpen als personen- en familierecht en internationaal privaatrecht. Daarnaast leer je complexe buitenlandse brondocumenten te beoordelen en het internationaal privaatrecht daarop toe te passen. Bovendien zijn kwaliteitsbeheer en zelfevaluatie een belangrijk onderdeel van deze praktijkgerichte Post HBO-opleiding.

Jouw resultaat

Na afloop van deze Post HBO-opleiding ken je de bepalingen van de Wet BRP, het Besluit BRP, de Regeling BRP, de bijbehorende circulaires en de eigen verordening. Je draagt de verantwoordelijkheid om mutaties binnen de BRP te verwerken en je weet complexe kwesties te verwerken.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij Burgerzaken, Publiekszaken of Gegevensbeheer. Je hebt ruime ervaring met het werken met BRP en het gemoderniseerde stelsel BRP.

Aanpak

Tijdens deze opleiding raak je bekend met alle ins en outs van de BRP. Je hebt een gedetailleerd inzicht in de werking van het BRP-stelsel. Je kunt wet- en regelgeving analyseren en ziet welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop je gemeente met de BRP omgaat. Daarnaast kun je procedures opstellen, waarmee de BRP van je gemeente actueel en volledig blijft. Tijdens deze opleiding wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Vooropleiding

Je moet beschikken over ruime werkervaring met de BRP. Ook gaan we uit van HBO-denk- en -werkniveau. Tevens ben je in het bezit van het diploma MLO Burgerzaken.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Post HBO BRP-specialist

Dé opleiding voor de BRP-specialist

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

Post Bachelor

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.