Organisatieontwikkeling bij Bestuursacademie Nederland

Organisatieontwikkeling bij Bestuursacademie Nederland

Incompany

Over Bestuursacademie Nederland

De omgeving waarin overheidsorganisaties opereren verandert voortdurend. Door wet- en regelgeving, maar ook door veranderende eisen die aan overheden worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de steeds belangrijker wordende rol van gemeenten als eerste aanspreekpunt voor burgers, aan de positie van provincies en waterschappen, maar ook aan de relatie en verhoudingen tussen het rijk en lagere overheden. Dit vraagt om flexibiliteit en wendbaarheid van overheidsorganisaties en vooral om organisatieontwikkeling.

 

Voor organisatieontwikkeling ga je naar Bestuursacademie Nederland

Al meer dan zestig jaar ontwikkelen we opleidingen en trainingen voor de overheid. Opleidingen en trainingen die gegeven worden door docenten die zelf bij de overheid werken. We zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en weten daarom als geen ander wat overheidsprofessionals in de praktijk écht nodig hebben. 

 

Vormen van organisatieontwikkeling

Er zijn veel manieren waarop je organisatieontwikkeling vorm kunt geven. Wij richten ons op:

 

Hoe wij je helpen met organisatieontwikkeling 

Iedere organisatie is anders. Daarom leveren wij maatwerk. Dat betekent dat we een opleiding of training volledig aanpassen aan de wensen en situatie binnen jouw organisatie. Hiervoor doorlopen we het volgende stappenplan: 
 

Stap 1: Jullie situatie in kaart 

We brengen heel specifiek in kaart wat de situatie is in jouw organisatie. Wat is de leervraag? Wat is de vraag achter de vraag; voor welk probleem zoek je een oplossing? Welke leerbehoeften hebben de medewerkers? Welke doelen en resultaten wil je precies bereiken met het organiseren van een opleidings- of trainingsprogramma op maat? Ook bespreken we de belangrijkste randvoorwaarden, zoals de locatie waar we het maatwerktraject gaan organiseren, het aantal deelnemers, de duur van de opleiding of training, de tijdsindeling en benodigde materialen.
 

Stap 2: Het bouwen van het opleidingsprogramma

Nu we weten waarnaar je op zoek bent, kunnen we aan de slag met het bouwen van een succesvol programma. Dit doen we in samenwerking met de docent of trainer die het beste aansluit op de ontwikkelvraag. We kiezen de juiste didactische opzet voor ieders leerwensen en behoeften en bekijken of we waarde kunnen toevoegen met de inzet van gastsprekers, co-trainers en casuïstiek. 

 

Stap 3: Ons voorstel

Op basis van de voorgaande stappen, ontvang je geheel vrijblijvend een programmavoorstel en prijsopgave. Is het programma nog niet volledig naar wens? Wil je bijvoorbeeld graag een onderwerp toevoegen of juist weglaten? Of ben je niet helemaal tevreden over de didactische opzet? Dan kunnen we dat in deze fase natuurlijk nog steeds aanpassen. We willen dat jullie het ontwikkeltraject krijgen dat volledig aansluit op ieders behoeften, zodat we echt het verschil maken voor jullie organisatie.

 

Stap 4: Het voorbereiden van het opleidingsprogramma

Als iedereen tevreden is met het programma, de aanpak en de prijs kunnen we aan de slag! In deze fase gaan jullie samen in gesprek met de trainer over de detailinvulling van het opleidingsprogramma. In de tussentijd regelen we alle praktische zaken rondom het ontwikkelingstraject, zoals het regelen van de locatie, het inplannen van de uitvoeringsdata en het op maat maken van het lesmateriaal.

 

Stap 5: Evaluatie en nazorg

We vinden het belangrijk dat de leerdoelen behaald worden en dat het maatwerktraject efficiënt verloopt. Evaluatie en nazorg vormen daarom ook onderdelen van onze trajecten. Na afloop bespreken we uitgebreid hoe het traject verlopen is. Welke resultaten zijn er behaald? Wat ging er goed en waar zijn jullie minder tevreden over? Kunnen we nog iets voor de organisatie doen?
 

Voor vragen of meer informatie over onze werkwijze kun je contact met ons opnemen via incompany@bestuursacademie.nl of 035 – 7 604 860.