Beleid en Bestuur

Beleid en Bestuur

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Beleid en Bestuur: 100 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (4)

Masterprogramma (3)

Masterclass (18)

HBO Bacheloropleiding (3)

HBO niveau (25)

MBO niveau (3)

Training (37)

Master niveau (6)

(1)

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen.

Trends en ontwikkelingen in beleid en bestuur

De rol van het openbaar bestuur verandert. Het komt meer aan op faciliteren, regisseren of loslaten. Hierbij wordt steeds meer van de samenleving zelf verwacht. De zelfredzaamheid van de burger staat in veel gevallen voorop. Bestuurders staan open voor ideeën van burgers en leggen de focus op het halen van resultaten. Kennis over een enkel vakgebied is dan ook niet meer voldoende; het gaat om het grote geheel en de samenhang daartussen. Als beleidsmedewerker, manager of leidinggevende moet je maatwerk en begeleiding bieden. Maar hoe doe je dat? En over welke kennis en competenties moet je beschikken om het verschil te maken? 

Opleidingen en trainingen over Beleid en Bestuur

Bij Bestuursacademie Nederland denken we met je mee. In ons complete aanbod is altijd een opleiding of training te vinden die bij je past. Je kunt ervoor kiezen om je inhoudelijke kennis te vergroten of om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bestuurskunde

Ben je maatschappelijk betrokken? En denk je graag na over oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is de HBO Bachelor Bestuurskunde iets voor jou. In deze opleiding leer je invulling geven aan maatschappelijke vraagstukken vanuit een juridische, politieke en sociale invalshoek. Zo groei je uit tot een expert op het gebied van beleids- en besluitvorming.

Beleid maken en beleid schrijven

Beleid leren schrijven met impact? Snel en to the point? En zo het verschil maken met jouw beleidsplannen? In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven leer je overtuigend en duidelijk beleid te schrijven. Zo winnen jouw adviezen aan overtuigingskracht. 

Beleid in een politieke omgeving

Je werkt als overheidsmedewerker in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat betekent dat je bij het opstellen, ontwikkelen en implementeren van beleid rekening moet houden met de verschillende belangen van politici en bestuurders. In de Masterclass Strategie en Beleid in een Politieke Omgeving leer je effectief te opereren in het politieke speelveld van strategie en besluitvorming. 

Voor wie zijn de opleidingen en trainingen Beleid en Bestuur?

Je werkt in het openbaar bestuur als bijvoorbeeld beleidsmedewerker, manager, projectleider of leidinggevende. En je wil meer weten over onderwerpen als bestuur, governance, beleid en organisatie. 

Waarom kies je voor Bestuursacademie Nederland?

In al onze cursussen, trainingen en opleidingen over beleid en bestuur richten wij ons op de praktijk. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel ervaring meebrengen. Zij begrijpen jouw werkpraktijk als geen ander. Daarnaast werken je medestudenten in hetzelfde vakgebied. Hierdoor kunnen jullie van elkaars ervaringen leren. Met onze opleidingen en trainingen ben je dan ook altijd verzekerd van:

  • Kwaliteit
  • Ervaren docenten
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Opleidingslocaties door heel Nederland

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen
Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.