Beleid en Bestuur

Beleid en Bestuur

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. Je kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Beleid en Bestuur: 90 opleidingen

Masteropleiding (1) In een Masteropleiding kun je de kennis die je in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer je een Masteropleiding hebt afgerond, ontvang je een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd

Professional Master (7) Een Professional Master is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van de Professional Master kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Masterclass (14) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding De NVAO is de officiële accreditatieorganisatie die in opdracht van het ministerie van OCW de kwaliteitstoetsing in het erkende hoger onderwijs uitvoert. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (18) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (3) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Training (42) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Actualiteitendag (1) Na een Actualiteitendag weet je weer precies wat er speelt in jouw vakgebied. Maar dat niet alleen: je ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie je informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om je netwerk uit te breiden.

Post Bachelor (2) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

Ben jij werkzaam in het openbaar bestuur? En houd je je bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen.

Trends en ontwikkelingen in beleid en bestuur

De rol van het openbaar bestuur verandert. Het komt meer aan op faciliteren, regisseren of loslaten. Hierbij wordt steeds meer van de samenleving zelf verwacht. De zelfredzaamheid van de burger staat in veel gevallen voorop. Bestuurders staan open voor ideeën van burgers en leggen de focus op het halen van resultaten. Kennis over een enkel vakgebied is dan ook niet meer voldoende; het gaat om het grote geheel en de samenhang daartussen. Als beleidsmedewerker, manager of leidinggevende moet je maatwerk en begeleiding bieden. Maar hoe doe je dat? En over welke kennis en competenties moet je beschikken om het verschil te maken? 

Opleidingen en trainingen over Beleid en Bestuur

Bij Bestuursacademie Nederland denken we met je mee. In ons complete aanbod is altijd een opleiding of training te vinden die bij je past. Je kunt ervoor kiezen om je inhoudelijke kennis te vergroten of om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bestuurskunde

Ben je maatschappelijk betrokken? En denk je graag na over oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is de HBO Bachelor Bestuurskunde iets voor jou. In deze opleiding leer je invulling geven aan maatschappelijke vraagstukken vanuit een juridische, politieke en sociale invalshoek. Zo groei je uit tot een expert op het gebied van beleids- en besluitvorming.

Beleid maken en beleid schrijven

Beleid leren schrijven met impact? Snel en to the point? En zo het verschil maken met jouw beleidsplannen? In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven leer je overtuigend en duidelijk beleid te schrijven. Zo winnen jouw adviezen aan overtuigingskracht. 

Beleid in een politieke omgeving

Je werkt als overheidsmedewerker in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat betekent dat je bij het opstellen, ontwikkelen en implementeren van beleid rekening moet houden met de verschillende belangen van politici en bestuurders. In de Masterclass Strategie en Beleid in een Politieke Omgeving leer je effectief te opereren in het politieke speelveld van strategie en besluitvorming. 

Voor wie zijn de opleidingen en trainingen Beleid en Bestuur?

Je werkt in het openbaar bestuur als bijvoorbeeld beleidsmedewerker, manager, projectleider of leidinggevende. En je wil meer weten over onderwerpen als bestuur, governance, beleid en organisatie. 

Waarom kies je voor Bestuursacademie Nederland?

In al onze cursussen, trainingen en opleidingen over beleid en bestuur richten wij ons op de praktijk. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel ervaring meebrengen. Zij begrijpen jouw werkpraktijk als geen ander. Daarnaast werken je medestudenten in hetzelfde vakgebied. Hierdoor kunnen jullie van elkaars ervaringen leren. Met onze opleidingen en trainingen ben je dan ook altijd verzekerd van:

  • Kwaliteit
  • Ervaren docenten
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Opleidingslocaties door heel Nederland

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.