Opleidingen op Masterniveau

Opleidingen op Masterniveau

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst....

Lees meer

Opleidingen op Masterniveau: 71 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (6)

Masterprogramma (6)

Masterclass (35)

Master niveau (24)

Uitgroeien tot een expert in jouw vakgebied? Met onze praktijkgerichte opleidingen op Masterniveau verleg je jouw grenzen en stomen we je klaar voor de toekomst.
 

Waarom een opleiding op Masterniveau?

Als overheidsprofessional heb je veel te maken met ontwikkelingen die van grote invloed zijn op je werkzaamheden. Bijvoorbeeld de energietransitie, de komst van de Omgevingswet en continu wijzigende wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaan er complexe vraagstukken die nieuwe, creatieve oplossingen nodig hebben. Dit vraagt van jou actuele kennis en vaardigheden op hoog niveau. Deze kennis en vaardigheden versterk je met onze opleidingen op Masterniveau. Samen zorgen we ervoor dat jij kunt blijven inspelen op de veranderende vraag vanuit de samenleving. 
 

De voordelen van een opleiding op Masterniveau

  • Je kunt je specialiseren in een bepaald onderwerp of vakgebied. Zo kun je je kennis verdiepen en jezelf nog verder professionaliseren. Of je kennis juist verbreden, zodat je aan de slag kunt in een nieuw vakgebied. 
  • Je verbreedt je theoretische kennis, waardoor je in staat zult zijn om beter te onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt en kiest voor een specifieke aanpak. 
  • Je hebt meer doorgroeimogelijkheden en vergroot je kans op een leidinggevende functie 
 

Waarom een opleiding op Masterniveau bij de Bestuursacademie?

Onze praktijkgerichte lesmethode maakt het leren leuk en effectief. Je krijgt les in kleine klassen. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke vraagstukken, het delen van ervaringen en inspirerende discussies met medestudenten. Je wordt begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn binnen de overheid. Dankzij hun ervaring kunnen zij concrete praktijkvoorbeelden geven en voortdurend de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. Ook maak je praktijkgerichte opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo leer je de theorie meteen toepassen en heb je direct profijt van je opleiding. 

Kijk ook op onze pagina over Hogeschool Bestuursacademie Nederland.

Voor wie zijn onze opleidingen op Masterniveau?

Al onze programma’s op Masterniveau zijn ontwikkeld voor hogeropgeleiden. Dat betekent dat je minstens over HBO-denk- en -werkniveau beschikt. Voldoe je aan deze eis? Dan maakt het verder niet uit welke functie je uitvoert, er zit zeker weten een interessant programma voor je tussen! We hebben programma’s voor bijvoorbeeld:

  • beleidsadviseurs of -makers
  • bestuurders
  • projectleiders
  • programmamanagers


Welke opleidingen op Masterniveau bieden wij aan?

Je kunt kiezen uit Masterclasses, Professional Masterprogramma's, Executive Masterprogramma's en officieel geaccrediteerde Masteropleidingen. Hieronder leggen we uit wat elke variant inhoudt.
 

Masterclass

Wil je je specialiseren in een onderwerp of vakgebied? Onze Masterclasses zijn gericht op 1 thema. Zo specialiseer je je in slechts 3 maanden op hoog niveau. Je sluit een Masterclass af met een praktijkgerichte eindopdracht of case. Als je hiervoor een voldoende behaalt, dan ontvang je een diploma. 
 

Master

Wij bieden zowel ons eigen officieel geaccrediteerde Masteraanbod als het aanbod van NCOI Opleidingen aan. Hiermee word je zo breed mogelijk opgeleid. Een Masteropleiding duurt 2 jaar en bestaat uit verplichte Masterclasses, keuzemasterclasses en een afstudeerproject waarin je een vraagstuk uit je eigen beroepspraktijk onderzoekt. Als je alle onderdelen met een voldoende hebt afgerond, behaal je een officieel getuigschrift en internationaal erkende Mastergraad. 

Voor onze Masteropleidingen geldt als toelatingseis dat je beschikt over minimaal een diploma van een HBO Bachelor- of WO-opleiding en ten minste 2 jaar relevante werkervaring. Als je niet aan deze eis voldoet, maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de 21+ regeling. Dit is een toets waarmee we onderzoeken of je een reële kans maakt om de Masteropleiding succesvol af te ronden. We kijken hierbij vooral naar je werkervaring en motivatie. 

 

Online leeromgeving

Tijdens je opleiding heb je toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving e-Connect. Hier vind je de lesplanning, lesvoorbereidingen, praktijkgerichte opdrachten, exameninformatie en handige links naar boeken, artikelen en interessante websites. Ook kun je via de online leeromgeving vragen stellen aan je docent en zijn er verschillende mogelijkheden om te communiceren met medestudenten. 
 

Meer informatie

Wil je graag een opleiding op Masterniveau volgen? Je vindt ons uitgebreide aanbod hierboven. Als je op een opleiding klikt, krijg je meer informatie te zien. Ook kun je de opleidingsbrochure downloaden waarin je meer praktische informatie en informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden vindt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de opleiding die het beste bij je past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Je kunt hen bereiken via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Heb je een vraag of ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze adviseurs

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen
Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.