NVVB B6 Nederlandse Nationaliteitsrecht

Bekend met de wet- en regelgeving omtrent nationaliteiten

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De meeste mensen verkrijgen hun nationaliteit bij hun geboorte, maar niet voor iedereen ligt het zo simpel. In deze training leer je daarom nationaliteiten benoemen en verlenen. Ook verdiep je je in de juridische regelgeving omtrent nationaliteiten waardoor je een beter beeld krijgt bij adoptie, stateloosheid en het verlies van een nationaliteit.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je bekend met de wet- en regelgeving op het gebied van nationaliteit en kun je optie- en naturalisatieverzoeken in behandeling nemen. Je kunt nationaliteiten bepalen en vaststellen en deze verwerken in de Basisregistratie Personen (BRP).

Doelgroep

Je bent (aankomend) medewerker Burgerzaken en wilt meer weten over het verwerken van verschillende nationaliteiten in de BRP.

Aanpak

Geboorte, adoptie en erkenning van een kind zijn al 3 verschillende manieren om aan een nationaliteit te komen. Maar je kunt een nationaliteit ook verliezen en zelfs staatloos worden. Wat houdt dat in? Hoe zit dat juridisch in elkaar? En welke gevolgen heeft dat voor het dagelijks leven van deze personen? In deze training Nederlandse Nationaliteitsrecht leer je het antwoord op deze en andere vragen. Door concrete opdrachten en praktijkvoorbeelden ontwikkel je de kennis en vaardigheden om je nieuwe inzichten direct in de praktijk toe te passen.

Onderdeel van leerlijn

De NVVB B6 Nederlandse Nationaliteitsrecht is een onderdeel van de diploma's Basisregistratie personen - Basis en Specialist Identiteitsdocumenten en maakt deel uit van het diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s en elk diploma bestaat uit meerdere modules. Vanuit dit programma kun je doorstuderen naar een andere module. Zie NVVB PublieksAcademie voor meer informatie over het diplomastelsel.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

NVVB B6 Nederlandse Nationaliteitsrecht

Bekend met de wet- en regelgeving omtrent nationaliteiten

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.