Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

Wil je jouw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering....

Lees meer

Wil je jouw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering....

Lees meer

Wil je jouw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering....

Lees meer

Bedrijfsvoering: 79 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masterprogramma (1)

Masterclass (3)

HBO Bacheloropleiding (4)

HBO niveau (26)

MBO niveau (7)

Training (34)

Post Bachelor (1)

Master niveau (3)

Wil je jouw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering.

Het belang van een opleiding Bedrijfsvoering

Zonder afdelingen als ICT, HR en Facilitair kan een publieke organisatie niet goed functioneren. Sterke IT-, communicatie- en facilitaire diensten zijn net zo bepalend voor succes als vakinhoudelijke afdelingen. Maar bij het inrichten van een stabiele en duurzame organisatie is veel onzeker. Er is geen kant-en-klare blauwdruk die organisaties kunnen gebruiken om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Elke organisatie heeft zo zijn eigen uitdagingen, opgaven, eigenschappen en tempo. Wat wel duidelijk is: een betere bedrijfsvoering zorgt ervoor dat organisaties beter kunnen inspelen op veranderingen, wendbaarder zijn en kaders kunnen stellen. Wil jij weten hoe dat moet? En hoe je moet omgaan met veranderingen en complexe vraagstukken? Dan is het volgen van een opleiding of training Bedrijfsvoering een goed idee. 

Ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering van publieke organisaties

Maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit heeft ook grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van publieke organisaties. Zo worden onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, bevlogen en betrokken medewerkers en werkgeluk steeds belangrijker. Ook het werken met nieuwe systemen, facilitaire samenwerking, data- en informatiemanagement en duurzaamheid spelen een grote rol. Daarnaast is er sprake van een toenemende integratie van werkprocessen. Het denken in afdelingen maakt steeds meer plaats voor het denken in processen. Veranderingen worden vooraf ook steeds vaker in multidisciplinair samengestelde projectteams doorgesproken. Vakspecialisten uit alle lagen van de organisatie zijn hierbij betrokken: van managers tot vakspecialisten op het gebied van ICT en HR. Iedere specialist brengt zijn eigen vakkennis mee. Zo kunnen creatieve oplossingen worden bedacht voor complexe opgaven. 

Over onze opleidingen bedrijfsvoering

In onze opleidingen of trainingen doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering te voeren. Hieronder vind je een selectie van opleidingen of trainingen die jou hierbij verder helpen:

Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid

Wil jij je kennis over bedrijfsprocessen vergroten? Zodat je bedrijfsvoering als strategisch instrument kunt inzetten om maatschappelijke doelen te realiseren? Tijdens deze Masterclass verdiep je jouw inzicht over bedrijfsvoering en leer je complexe vraagstukken op een verantwoorde manier te onderbouwen.

HBO Projectmanagement

Meer inzicht krijgen in alle relevante aspecten van projectmanagement? In dit HBO-programma verdiep je je in onderwerpen als risicomanagement, teamcommunicatie, stakeholdersmanagement en projectevaluatie. Zo kom je altijd tot de juiste aanpak van jouw project. 

Procesmanagement binnen de Overheid

Weten hoe je tijd, mensen en middelen effectief kunt inzetten? Hoe je kostenefficiënt kunt werken? En kortere doorlooptijden kunt realiseren? In deze opleiding krijg je beter inzicht in de inrichting van je processen. Ook leer je hoe je van de sturing op processen een succes maakt. 

Voor wie zijn de opleidingen Bedrijfsvoering?

Voor iedereen die werkzaam is of interesse heeft in werken op de afdeling Bedrijfsvoering, Financiën, HRM, Communicatie, ICT, Informatiemanagement en Facilitair. Je bent bijvoorbeeld:

  • Programmamanager
  • Projectleider
  • Projectmedewerker
  • HR-medewerker
  • Juridisch medewerker
  • Kwartiermaker
  • Kwaliteitsmedewerker
  • Manager
  • Bestuurder

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen
Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.