• Home
  • NVVB-modules
  • NVVB B4a Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (afstamming en naamrecht)

NVVB B4a Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (afstamming en naamrecht)

Wat zijn de rechten met betrekking tot namen en afstamming?

1e startmoment

08-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Welke namen mag je je kind wel geven en welke niet? En wat is de verhouding tussen ouders en kind? Zijn zij getrouwd, alleenstaand, is er sprake van een adoptie? Als medewerker bij de gemeente krijg je te maken met uiteenlopende gezinssituaties. Het is dan ook belangrijk dat jij over kennis van naamrecht en afstamming beschikt om de akten juist op te kunnen maken en deze waar nodig aan de betrokkenen uit kunt leggen. Deze training biedt je daarvoor een goede basis.

Jouw resultaat

Na afloopt van deze training weet je hoe je geboortes kunt registeren, kun je geboorteakten opmaken en de gezinsverhouding vastleggen in het gemeentelijk systeem.

Doelgroep

Je wilt als (aankomend) ambtenaar burgerlijke stand meer weten over afstamming, erkenning en naamskeuze om geboortes goed te kunnen registreren en wijzigingen in namen te kunnen beoordelen.

Aanpak

In deze training doe je kennis op over afstamming en erkenning. Je leert geboorteakten opmaken en begrijpt hoe namen correct in de burgerlijke stand worden opgenomen. Ook ontdek je wat erbij komt kijken om een voornaam of het geslacht te laten wijzigen in de registraties. Door de kennis die je opdoet kun je de burgers nog beter te woord staan.

De training wordt verzorgd door een docent die zelf in de praktijk actief is. Aan de hand van voorbeelden en praktijkcases ontwikkel jij nieuwe kennis en vaardigheden.

Onderdeel van leerlijn

De NVVB B4a Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (afstamming en naamrecht) is een onderdeel van het diploma Burgerlijke stand - Basis en maakt deel uit van het diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s en elk diploma bestaat uit meerdere modules. Vanuit dit programma kun je doorstuderen naar een andere module. Zie NVVB PublieksAcademie voor meer informatie over het diplomastelsel.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

NVVB B4a Nederlandse Rechtsfeiten in de Burgerlijke Stand (afstamming en naamrecht)

Wat zijn de rechten met betrekking tot namen en afstamming?

1e startmoment

08-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.