NVVB B8 Gegevensverstrekking

Zorgvuldig omgaan met gegevens

1e startmoment

06-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het gebeurt regelmatig dat er iemand aan je balie staat met een verzoek om gegevensverstrekking. Maar mag je wel altijd alle gegevens verstrekken? Welke regels gelden er omtrent gegevensverstrekking? In deze training leer je het verschil tussen gegevens die je aanvraagt voor jezelf en voor een ander en ontdek je welke rechten de burger heeft op het gebied van privacy.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training weet je welke gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) je wel en niet mag verstrekken aan derden en kun je beargumenteren waarom dit het geval is.

Doelgroep

Je werkt op de afdeling Burgerzaken en bent belast met de verstrekking van gegevens uit de Basisregistatie Personen (BRP).

Aanpak

De Basisregistratie Personen (BRP) bevat heel wat gegevens van burgers. Dat is gevoelige informatie. Het is dan ook belangrijk dat jij zorgvuldig met deze gegevens omgaat en bijvoorbeeld geen uittreksels meegeeft aan personen die geen toegang tot deze gegevens behoren te hebben. Wat je wel en niet mag verstrekken aan derden en met welke protocollen je te maken krijgt leer je in deze training.

Onderdeel van leerlijn

De NVVB B8 Gegevensverstrekking is een onderdeel van het diploma Basiskennis Burgerzaken en maakt deel uit van het diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s en elk diploma bestaat uit meerdere modules. Vanuit dit programma kun je doorstuderen naar een andere module. Zie NVVB PublieksAcademie voor meer informatie over het diplomastelsel.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

NVVB B8 Gegevensverstrekking

Zorgvuldig omgaan met gegevens

1e startmoment

06-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.