Inhoudelijke ontwikkeling

Inhoudelijke ontwikkeling

Incompany

Over Bestuursacademie Nederland

Overheidsprofessionals hebben in hun werkzaamheden te maken met continu wijzigende wet- en regelgeving, maar ook met hele vakspecifieke kennis die steeds vernieuwd moet worden om te kunnen blijven inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Hierdoor zijn overheidsprofessionals nooit uitgeleerd. Ook voor deze inhoudelijke ontwikkeling kan Bestuursacademie Nederland een opleidingstraject op maat ontwikkelen. 

 

Een actueel lesprogramma voor jullie inhoudelijke ontwikkeling

Als meer dan zestig jaar zijn wij de opleider vóór en dóór de overheid. Vanaf het begin af aan hebben we een uitgebreid netwerk binnen de overheid opgebouwd. We komen regelmatig bij organisaties over de vloer en onze docenten komen uit het werkveld. Dat betekent dat we op alle mogelijke manieren op de hoogte blijven van wat er gebeurt binnen jullie beweeglijke werkomgeving en ervoor zorgen dat onze lesprogramma’s volledig aansluiten op die veranderingen. We hebben dan ook een ruim aanbod met opleidingen en trainingen, die we steeds actualiseren en kunnen aanpassen op de behoeften binnen jullie organisatie. Van een basisopleiding tot een verdieping of Masterclass. Natuurlijk behandelt de docent ook meteen de toepassing van de theorie in de praktijk, met behulp van: 

  • individuele oefenopdrachten;
  • groepsopdrachten;
  • herkenbare voorbeelden uit de praktijk.
 

De werkwijze voor inhoudelijke ontwikkeling

In gesprek met jullie bepalen we welke kennis ontbreekt of uitgebreid kan worden, stellen we de specifieke leerwensen en doelen vast en bekijken we welke leerinstrumenten we kunnen inzetten om te zorgen dat jullie de gewenste resultaten behalen. Op basis hiervan stellen we inhoudelijk een passend programma op. Tijdens de uitvoering bespreken we de voortgang en passen we waar nodig het programma aan. Zo zijn jullie aan het eind van het leertraject weer volledig bij en weten jullie precies hoe de kennis kan worden toegepast in de eigen organisatie.