Whitepaperbibliotheek

Whitepaperbibliotheek

Inspiratie

Inspiratie
Maatschappelijke ontwikkelingen, continu wijzigende wet- en regelgeving en de veranderende rol van de overheid. Als overheidsprofessional moet je steeds jouw kennis opfrissen om bij te blijven in je vak. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en de gevolgen hiervan voor je dagelijkse werkzaamheden? Om deze kennis voor jou toegankelijker te maken, hebben wij verschillende whitepapers opgesteld en voor je verzameld in deze bibliotheek. Alle whitepapers zijn gratis te downloaden, je vindt ze allemaal op deze pagina. 

Persoonlijke Vaardigheden

Whitepaper Regisseren

In onze whitepaper Regisseren vind je een beschrijving per type regisseur en lees je hoe je bepaalt welk type het beste bij een bepaalde situatie past. Vraag onze whitepaper aan en ontdek welk type regisseur jij bent.
 

Meer informatie

Whitepaper Verbinden

De ambtenaar van de toekomst is een ambtenaar die kan verbinden. Maar over welke competenties moet je in die rol beschikken? Lees het in onze whitepaper!
 

Meer informatie

Whitepaper Onderhandelen

Onderhandelen draait niet om het krijgen van je zin of gelijk, maar om het bevredigen van wederzijdse behoeften. Om effectief te zijn als onderhandelaar moet je dus niet koppig zijn, maar ook niet te toegeeflijk. In onze whitepaper Onderhandelen lees je hoe je het onderste uit de kan haalt in een onderhandelingsproces.
 

Meer informatie

Whitepaper Argumenteren

Bijna elke dag worden we geconfronteerd met standpunten, die vaak ondersteund worden door argumenten. Hierbij is meestal vooral aandacht voor de inhoud van deze argumenten. In een politiek gestuurde omgeving is het echter minstens zo belangrijk om je argumentatie op je gesprekspartner(s) af te stemmen. Wil je weten hoe je dat doet? Download dan de whitepaper Argumenteren.
 

Meer informatie

Whitepaper Beïnvloeden

Wat de overheid wil, staat soms haaks op wat individuen of deelgroepen willen. Ambtenaren zullen dus hun omgeving moeten beïnvloeden als ze resultaten willen behalen. Maar hoe pak je dat aan? Je ontdekt het in de whitepaper Beïnvloeden.
 

Meer informatie

Whitepaper Netwerken

Er komen bij de overheid steeds meer taken bij die met een steeds beperkter aantal middelen uitgevoerd moeten worden. Dit maakt dat netwerken steeds belangrijker wordt voor ambtenaren. Maar wat is netwerken precies en welke aspecten spelen een rol bij het werken hiermee? Je leest het in de whitepaper Netwerken. 
 

Meer informatie

Whitepaper Onderzoeken 

Het beeld van onderzoeken bij de overheid is dat het saai is en ook niet zo noodzakelijk. Dat is jammer, want een goed onderzoek helpt ons betere beslissingen te nemen. Download onze whitepaper Onderzoeken voor praktische tips voor het uitvoeren van een goed onderzoek.
 

Meer informatie

Whitepaper Overtuigen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is niet anders wanneer je iemand wil overtuigen. In onze whitepaper geven we je 8 bewezen strategieën die je kunt inzetten bij het overbrengen van je boodschap. Daarmee vergroot je de kans dat de ander jouw standpunt overneemt.
 

Meer informatie

Whitepaper Presenteren

Presentaties. We gaan er vaak met frisse tegenzin naartoe of de verveling slaat al snel toe. Wanneer was jij voor het laatst écht geboeid door een presentatie? En voelde je niet de behoefte om tussendoor de berichten op je smartphone te checken?
 

Meer informatie

Whitepaper Procesbegeleiden

Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar gekeken moet worden, om tot een goede oplossing te kunnen komen. En dit wordt alleen maar meer, nu de overheid een steeds meer voorwaardenscheppende organisatie wordt.
 

Meer informatie

Sociaal Domein

Whitepaper 8 Praktische Tips

Als beleidsmedewerker komt er veel op je af door de transformatie van het sociaal domein. Vooral veranderingen op het gebied van participatie, Wmo en jeugdzorg hebben gevolgen voor jouw werkzaamheden. Wil je beter met de ontwikkelingen om kunnen gaan? Wij geven je 8 praktische tips.
 

Meer informatie

Whitepaper Telefonisch indiceren

Door het coronavirus werk je als consulent in het sociaal domein ineens aan je eigen keukentafel. Contacten met inwoners kunnen alleen nog digitaal plaatsvinden. Hoe kun je zo op de beste manier je werk doen en inwoners van dienst zijn? De whitepaper Telefonisch indiceren helpt je op weg.

Meer informatie

Ruimtelijk Domein

Whitepaper Omgevingswet

De grootste wetswijziging sinds 1848 komt eraan: de Omgevingswet. Een wet die veel gevolgen heeft voor overheid, burgers en bedrijven. Ben je hier al klaar voor? Wij vertellen je meer over de laatste ontwikkelingen en geven je tips voor de implementatie van de Omgevingswet binnen de organisatie.
 

Meer informatie

Belastingen

Whitepaper WOZ

De gemeente is verantwoordelijk voor de vakbekwaamheid van haar medewerkers. Om die vakbekwaamheid te bewaken, heeft de Waarderingskamer kwalificatiecriteria opgesteld voor WOZ-medewerkers. Weet jij welke kwalificatiecriteria dit zijn en hoe je als WOZ-medewerker kan aantonen dat je aan deze criteria voldoet? Lees het in onze whitepaper.
 

Meer informatie

Openbare orde en veiligheid

Whitepaper Ondermijning

Ondermijnende criminaliteit heeft een grote impact op onze samenleving en het bedrijfsleven. Maar wat houdt ondermijning eigenlijk in? Hoe pakken we dit aan in Nederland en welke uitdagingen zien experts de komende jaren in de aanpak van ondermijning?

Meer informatie