Subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden

Subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden

Een afgeronde opleiding kan je veel opleveren, maar eerst is het vooral een investering. In tijd én in geld. Gelukkig zijn er verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken als je als volwassene weer gaat studeren.

 

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet is een soort studiefinanciering voor volwassenen tot 55 jaar. Je kunt tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten voor een erkende HBO Bachelor- of Masteropleiding en betaalt deze – inclusief rente – na afronding van je opleiding over een periode van 15 jaar terug. Lees meer over het Levenlanglerenkrediet.

 

Blik vooruit A+O fonds Rijk

Werk je 3 jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en ben je toe aan een vervolgstap in je carrière? Met de scholingsregeling Blik vooruit van A+O fonds Rijk ontvang je maximaal € 1.000,- voor een cursus of opleiding naar keuze. Je kunt je aanvraag indienen tot en met 30 juni 2021. Maar wacht niet te lang. Het beschikbare budget is namelijk beperkt en als het budget is uitgeput, wordt de sluitingsdatum vervroegd. Lees meer over Blik vooruit.

  

Transitiebudget bij ontslag

Sinds 1 juli 2015 hebben werknemers die ontslagen worden recht op een transitiebudget. Dit is in de plaats gekomen van de ontslagvergoeding. Ook werknemers met een tijdelijk contract dat niet verlengd wordt, hebben recht op een transitiebudget. Je kunt een transitiebudget inzetten voor scholing, zodat je snel(ler) een nieuwe baan vindt. Lees meer over het transitiebudget.