Studeren met voordeel

Studeren met voordeel

Over ons

Over Bestuursacademie Nederland

Het volgen van een opleiding van enkele maanden of jaren betekent dat je ook financieel gezien moet investeren. Maar studeren hoeft niet altijd duur te zijn. Voor veel opleidingen gelden interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Wij hebben alle financiële regelingen en voordelen in hieronder voor je op een rij gezet.
 

Alle financieringen en subsidies in één overzicht?

Wil jij alle financieringen en subsidies overzichtelijk bij elkaar, zodat je dit rustig kunt bekijken in je eigen tijd? Vraag dan direct de brochure Financiering en Subsidie aan.

Vraag subsidiebrochure aan

Regelingen voor studenten

Leven Lang leren krediet

Met het levenlanglerenkrediet (LLLK) kun je een groot deel van de opleidingskosten, zoals lesgeld en examenkosten betalen. Arrangementskosten en literatuurkosten vallen hier niet onder. Ook als je alleen het eerste jaar, een deelprogramma of een losse module van een Associate degree, HBO Bachelor- of Masteropleiding wilt volgen, kun je gebruikmaken van deze regeling. Meer informatie vind je op onze pagina over het levenlanglerenkrediet.
 

Transitievergoeding

De transitievergoeding geldt bij ontslag via UWV of een kantonrechter. Je kunt er ook voor kiezen om niet deze route te volgen, maar in samenspraak met je werkgever tot een andere vergoeding te komen. Dan is er sprake van wederzijds goedvinden en kom je niet in aanmerking voor de transitievergoeding. Wel kun je dan nog steeds een ontslagvergoeding ontvangen, maar dit gaat buiten UWV of de kantonrechter om. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over de transitievergoeding
 

BTW voordeel

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, dus een volledige MBO-opleiding niveau 4, HBO Bachelor of Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van 21% btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw. Betaal je jouw opleiding of training zelf? Ook dan is vrijstelling van 21% btw mogelijk. De opslag van 10% hoef je als particulier niet te betalen. Studie- en trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw, De hoogte van de btw is onder voorbehoud en eventuele wetswijzigingen. 

Regelingen voor de werkgever

Belastingvoordeel

Als werkgever kun je studiekosten belastingvrij vergoeden voor je medewerker. Dit kan alleen als geen andere partij de kosten vergoedt en de scholing gericht is op de persoonlijke en/of vakinhoudelijke ontwikkeling van de werknemer binnen het vakgebied waarin de organisatie opereert. Meer informatie vind je op belastingdienst.nl.
 

Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU)

Met de tijdelijke maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) beoogt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun pensioengerechtigde leeftijd gezond werkend bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Met deze MDIEU-regeling ondersteunt de overheid sectoren die willen investeren in duurzame inzetbaarheid met subsidie. Kortdurende trainingen en/of workshops gericht op duurzame inzetbaarheid komen in aanmerking voor deze subsidie. Meer informatie over deze regeling lees je hier.
 

Speciaal voor de overheid

De volgende subsidieregelingen zijn specifiek beschikbaar voor overheidsprofessionals.
 

Gemeentefonds

De uitkeringen die gemeenten ontvangen vanuit het gemeentefonds zijn vrij besteedbaar. Dat betekent dus ook dat jouw gemeente dit geld mag inzetten voor de ontwikkeling van haar werknemers. 
 

Blik vooruit A+O fonds Rijk

Werk je al drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Dan kun je gebruikmaken van de scholingsregeling Blik vooruit van het A+O fonds Rijk. Je ontvangt maximaal €1.000,- voor een opleiding of training naar keuze. Meer informatie en de voorwaarden van de scholingsregeling Blik vooruit kun je hier terugvinden. 
 

A+O fonds Gemeenten

A+O fonds Gemeenten is het fonds dat ondersteunt bij organisatieontwikkeling en professionalisering van medewerkers, zodat gemeenten vitaal en wendbaar zijn en kunnen blijven aansluiten bij de veranderende samenleving. Wil je weten of jouw project hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de website van A+O fonds Gemeenten
 

Bijdrage Vereniging voor Griffiers 

Wil je opgeleid worden tot griffier, maar heb je onvoldoende opleidingsbudget beschikbaar? Als je lid bent van de Vereniging van Griffiers (VvG) kun je een bijdrage tot €1.000,- aanvragen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@griffiers.nl met een onderbouwing. De VvG beoordeelt vervolgens of je voor de bijdrage in aanmerking komt.
 

Meer informatie?

Wil je meer weten over een van de subsidie- of financieringsmogelijkheden of wil je hulp bij jouw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs per e-mail via info@bestuursacademie.nl of telefonisch via 035 – 7 604 850.