Belastingen

Belastingen

Meer weten over gemeentelijke belastingen en hoe om te gaan met de verschillende soorten gemeentelijke belastingen en heffingen die ons land kent? Ontdek dan ons uitgebreide opleidingsaanbod...

Lees meer

Meer weten over gemeentelijke belastingen en hoe om te gaan met de verschillende soorten gemeentelijke belastingen en heffingen die ons land kent? Ontdek dan ons uitgebreide opleidingsaanbod...

Lees meer

Meer weten over gemeentelijke belastingen en hoe om te gaan met de verschillende soorten gemeentelijke belastingen en heffingen die ons land kent? Ontdek dan ons uitgebreide opleidingsaanbod...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. Je kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Belastingen: 25 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO niveau (11)

MBO niveau (4)

Training (10)

Meer weten over gemeentelijke belastingen en hoe om te gaan met de verschillende soorten gemeentelijke belastingen en heffingen die ons land kent? Ontdek dan ons uitgebreide opleidingsaanbod en ontwikkel je verder.

Het belang van een opleiding gemeentelijke belastingen

Het vakgebied gemeentelijke belastingen en heffingen staat eigenlijk nooit stil en blijft zich constant ontwikkelen. Mede door constant veranderende wet- en regelgeving op het gebied van onder anderen belastingheffing, gegevensbeheer en invordering, is bijblijven voor jou als professioneel essentieel. Bestuursacademie Nederland snapt dat het niet altijd even gemakkelijk is om kennis te vergaren van alle ontwikkelingen op het gebied van gemeentelijke belastingen en heffingen. Onze opleidingen en trainingen belastingen helpen jou om altijd op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen.

Een opleiding over belastingen en heffingen volgen bij Bestuursacademie Nederland?

In onze opleidingen en trainingen doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om efficiënt en effectief met belastingen en heffingen te werken. Hieronder vind je een selectie van onze opleidingen en trainingen die jou hierbij verder helpen:

Basiskennis lokale Belastingen

Wil jij graag meer weten over belastingen en je basiskennis op het gebied van lokale belastingen vergroten? Dan is deze gedegen opleiding echt wat voor jou. Naast het verbreden van je basiskennis  krijg je ook meer inzicht in andere facetten waar je op het gebied van belastingen mee te maken hebt. Onze opleiding Basiskennis Belastingen is uniek in Nederland door de praktijkgerichte insteek. Voor verdere verbreding van je kennis van de lokale belastingen kan je de gehele opleiding Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO) volgen. Deze basisopleiding behandelt naast de basiskennis lokale Belastingen en WOZ ook de basis van Heffingen en Inning en Invordering. Na het volgen van deze opleiding heb je een duidelijk beeld van de samenhang tussen de verschillende onderdelen in het belastingdomein.

Basismodule WOZ-medewerker

Deze korte training tot WOZ-medewerker is een ideale voorbereiding als je het examen van de basismodule WOZ-medewerker van SVMNIVO wilt behalen. Tijdens de Basismodule WOZ-medewerker  doe je kennis op van wet- en regelgeving, basisregistraties, procedures, objectkenmerken en taxatie. Na het afronden van deze basismodule ga je zeker vol vertrouwen het examen van SVMNIVO in.

Training Kwijtschelding

Je bent medewerker van het team Innen en je behandelt de kwijtscheldingsverzoeken. Vaak handmatig, want veel verzoeken zijn maatwerk. Weliswaar zijn er normen, maar elk verhaal is anders. Hoe pak je deze verzoeken aan? Deze opleiding Kwijtschelding gaat de diepte in en zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en jurisprudentie. Dit zorgt ervoor dat je moeilijke en specifieke cases kunt afhandelen.

Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO)

Jij als heffingsambtenaar weet als geen ander hoeveel er van je verwacht word. Het beschikken over brede kennis is noodzakelijk om je taken en bevoegdheden als heffingsambtenaar succesvol te kunnen uitvoeren. De opleiding Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO) geeft je de basishandvaten, maar gaat óók echt de diepte in. Het mooie van deze opleiding is dat je na het volgen van deze opleiding breed kan worden ingezet bij de lokale belastingheffing.

Invorderingsambtenaar (IVA)

Lokale belastingheffing en de daarmee samenhangende invordering is een vak apart. Wil je worden opgeleid tot invorderingsambtenaar? Dan is deze opleiding iets voor jou. Na het volgen van de opleiding Invorderingsambtenaar (IVA) kun je in de volle breedte ingezet worden als het gaat om invordering. Je kunt je kennis en vaardigheden dus direct toepassen in de praktijk.

Voor wie zijn de opleidingen gemeentelijke belastingen?

We bieden een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen op zowel MBO als HBO niveau aan. Onze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die werkzaam is of interesse heeft in het vakgebied belastingen. Je bent bijvoorbeeld:

 • Invorderingsambtenaar
 • Heffingsambtenaar
 • Medewerker innen
 • Medewerker kwijtschelding
 • WOZ medewerker
 • Adviseur gemeentelijke heffingen
 • Adviseur invordering
 • Medewerker lokale belastingen
 • Functioneel beheerder
 • Belastingmedewerker lokale overheid
 • WOZ taxateur
 • WOZ coördinator

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding op het gebied van belastingen laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Of via 035-7604 860 of incompany@bestuursacademie.nl.