Hogeschool Bestuursacademie

Hogeschool Bestuursacademie

Over ons

Over Bestuursacademie Nederland

Behaal een erkend getuigschrift Bestuurskunde van Bestuursacademie Nederland

Wil je ooit een volledige HBO Bachelor- of Masteropleiding Bestuurskunde behalen? Dankzij onze Hogeschool-status kun je deze opleidingen nu op een haalbare manier afronden met een erkend getuigschrift van Bestuursacademie Nederland! 
 

Hogeschool voor Bestuurskunde 

Bij wie kun je beter een HBO Bachelor of Master Bestuurskunde volgen dan bij jouw kennispartner rondom beleid en bestuur? Bestuursacademie Nederland is nu Hogeschool voor de HBO Bachelor en Master Bestuurskunde en alle deelprogramma’s die daaronder vallen. De opleidingen die je bij ons volgt staan onder toezicht van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dat betekent dat ze aan hele strikte kwaliteitseisen en eindkwalificaties voldoen. Na afronding mag je dan ook een erkend getuigschrift van Bestuursacademie Nederland in ontvangst nemen en een officiële HBO Bachelor- of Mastergraad voeren. 
 

De voordelen van een erkende HBO Bachelor of Master 

Om de complexe vraagstukken in je werk op te lossen, zijn creatieve en vernieuwende oplossingen nodig. En dat vraagt om actuele kennis en vaardigheden op hoog niveau. Met een HBO Bachelor of Master groei jij uit tot een expert in je vakgebied, of daarbuiten. Je nieuwe kennis en vaardigheden stellen je in staat om: 

  • jouw keuzes en strategieën sterker te onderbouwen;  
  • makkelijker samen te werken met collega’s van andere afdelingen of organisaties;  
  • jouw doorgroeimogelijkheden en kansen op een leidinggevende functie te vergroten; 
  • of zelfs een carrièreswitch te maken.  

Het volgen van een erkende opleiding is dus erg waardevol!
 

Bij de Bestuursacademie bepaal je je eigen ontwikkelpad en -snelheid  

Een volledige HBO Bachelor van drie jaar of een Master van twee jaar volgen is best ingrijpend. Zeker als je daarnaast nog werkt en een druk privéleven hebt. Daarom heb je bij ons de mogelijkheid om je erkende opleiding in stappen te voltooien. Met pauzes tussendoor als het studeren even minder goed uitkomt. Dat komt omdat de HBO Bachelor en Master beide bestaan uit deelprogramma’s, die ook los te volgen zijn.  

De HBO Bachelor is opgebouwd uit HBO-programma’s van één of enkele vakken. Hierin worden de belangrijkste ontwikkelingen en thema’s in je vakgebied uitgelicht. Vaak ben je in twee maanden weer helemaal op de hoogte. Na een succesvolle afronding van een HBO-programma, ontvang je een diploma dat vrijstellingen oplevert in de volledige HBO Bachelor. Zo kun je de volledige HBO Bachelor in kleine stappen afronden. Heb je een diploma voor alle deelprogramma’s uit de HBO Bachelor? Dan hoef je enkel nog een keuzeprogramma en de afstudeerfase van de HBO Bachelor te doorlopen om je getuigschrift en graad te behalen.  

De Master is op te splitsen in verschillende Masterclasses die elk over een specifiek onderwerp gaan. Ook kun je kiezen voor een Masterprogramma. Deze is samengesteld uit twee of vier Masterclasses over onderwerpen die relevant zijn binnen een bepaald vakgebied. Na het afronden van zes Masterclasses of twee tot drie Masterprogramma’s volg je nog een keuzevak en schrijf je een afstudeerscriptie om je volledige Master te behalen.