Opleidingen op MBO-niveau

Opleidingen op MBO-niveau

Leren door te doen en goede beroepsvaardigheden ontwikkelen? Dat doe je met een opleiding op MBO-niveau. Bekijk ons complete...

Lees meer

Leren door te doen en goede beroepsvaardigheden ontwikkelen? Dat doe je met een opleiding op MBO-niveau. Bekijk ons complete...

Lees meer

Leren door te doen en goede beroepsvaardigheden ontwikkelen? Dat doe je met een opleiding op MBO-niveau. Bekijk ons complete...

Lees meer

Opleidingen op MBO-niveau: 34 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO niveau (2)

MBO niveau (16)

Training (16)

Leren door te doen en goede beroepsvaardigheden ontwikkelen? Dat doe je met een opleiding op MBO-niveau. Bekijk ons complete aanbod.
 

Waarom een opleiding op MBO-niveau volgen?

Leren doe je in de praktijk. En daar ligt precies de focus op in een opleiding op MBO-niveau. Je bent niet continu druk met het leren van theorie, maar je houdt je vooral bezig met het ontwikkelen van beroepsvaardigheden. We laten je veel oefenen in je eigen werkomgeving of op je stageplek, zodat je direct praktijkervaring opdoet. Bovendien kun je al in 2 jaar een waardevol erkend MBO-diploma behalen. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je met dit diploma gegarandeerd aan de slag, want er zijn heel veel vacatures op MBO-niveau te vinden.
 

Studeren bij de Bestuursacademie

Onze opleidingen op MBO-niveau worden georganiseerd door docenten die veel werkervaring hebben binnen de overheid. Zij weten precies wat je nodig hebt in de praktijk en kunnen de lesstof met hun eigen voorbeelden heel herkenbaar uitleggen. Met behulp van praktijkgerichte opdrachten leer je lesstof toepassen in je eigen werkomgeving. Daarnaast bieden we je de volgende voordelen:

  • Kleine studiegroepen, dus veel persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Opleidingslocaties door heel Nederland
  • Flexibele startmomenten


MBO-programma

Ben je op zoek naar een (kort) programma gericht op een thema of vakgebied? Hiervoor bieden we verschillende MBO-programma’s aan. Deze programma’s duren 2 maanden tot maximaal 1 jaar en bestaan uit een of meerdere modules. Je rondt elke module af met een apart examen. Als je voor alle examens een voldoende behaalt, dan ontvang je een diploma. Bij de start van je opleiding informeren we je hier uitgebreid over. Een aantal MBO-programma’s maken deel uit van een erkende MBO-opleiding. Daarom ontvang je met het diploma van deze programma’s mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de volledige MBO-opleiding.
 
Voor veel MBO-programma’s gelden geen officiële vooropleidingseisen. Voor sommige opleidingen is het wel handig als je over enige basiskennis beschikt of al wat werkervaring hebt. In de algemene beschrijving van elke opleiding kun je zien voor welke doelgroep een programma bedoeld is en of eventueel enige kennis of ervaring gewenst is.
 

Erkende MBO-opleiding

In samenwerking met NCOI Opleidingen bieden wij erkende MBO-opleidingen aan. Hiermee word je in maximaal 2 jaar volledig opgeleid voor een specifiek beroep. Tijdens je opleiding komen alle onderwerpen en vaardigheden aan bod die je nodig hebt om dit beroep succesvol uit te voeren. Je rondt de opleiding af met een officieel MBO-diploma. Dit diploma is erkend door de overheid en daarom erg waardevol op de arbeidsmarkt.
 
De MBO-opleidingen starten met een telefonische intake. Tijdens dit gesprek nemen we de opleiding met je door en bekijken we hoe deze aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Als de bijeenkomsten van start gaan, krijg je meer uitleg over de opbouw van de opleiding en je stage, het voorbereiden van bijeenkomsten en examens, het maken van een planning en het schrijven van een verslag. Kortom: alles wat je nodig hebt om je studie succesvol te kunnen afronden. Ook word je tijdens je hele studie begeleid door een opleidingsadviseur bij wie je altijd terecht kunt voor vragen.
 

Toelatingseisen erkende MBO-opleiding

Voor erkende MBO-opleidingen gelden toelatingseisen. Deze zijn afhankelijk van het niveau dat je kiest (niveau 2, 3 of 4). Over het algemeen gelden de volgende voorwaarden:

  • MBO-niveau 2: Je hebt minimaal een diploma LBO, VMBO basisberoepsgericht of een diploma van een MBO-assistentenopleiding (MBO-niveau 1).
  • MBO-niveau 3 of 4: Je hebt minimaal een diploma MBO-niveau 2, VMBO-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) of overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.

Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je een toelatingstoets maken. Met deze toets bekijken we hoe gemotiveerd je bent en of je voldoende werkervaring hebt. Als je op beide onderdelen voldoende scoort, dan kun je alsnog toegelaten worden tot de opleiding. Tijdens de intake leggen we je uit hoe dit werkt.
 

Online leeromgeving: e-Connect

Bij de start van je opleiding krijg je een introductie in e-Connect, onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je studie succesvol af te ronden. Bijvoorbeeld je lesrooster, exameninformatie en praktijkopdrachten. Ook kun je via de leeromgeving communiceren met je docent en medestudenten.
 

Meer informatie

Heb je interesse in een van onze opleidingen op MBO-niveau, maar wil je meer informatie? Of wil je advies over welke opleiding het beste bij je past? Onze opleidingsadviseurs nemen graag jouw mogelijkheden met je door. Je kunt contact met hen opnemen via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Heb je een vraag of ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze adviseurs