KCC Publiekszaken

KCC Publiekszaken

Als ervaren medewerker in de publieke sector begrijp je de rol die KCC Publiekszaken speelt in het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan burgers. Bij Bestuursacademie Nederland bieden...

Lees meer

Als ervaren medewerker in de publieke sector begrijp je de rol die KCC Publiekszaken speelt in het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan burgers. Bij Bestuursacademie Nederland bieden...

Lees meer

Als ervaren medewerker in de publieke sector begrijp je de rol die KCC Publiekszaken speelt in het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan burgers. Bij Bestuursacademie Nederland bieden...

Lees meer

KCC Publiekszaken: 6 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Training (6)

Als ervaren medewerker in de publieke sector begrijp je de rol die KCC Publiekszaken speelt in het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan burgers. Bij Bestuursacademie Nederland bieden we speciaal ontwikkelde opleidingen en trainingen aan om jouw expertise in KCC Publiekszaken te verdiepen en te versterken. 
   

Wat is KCC Publiekszaken? 

KCC (Klant Contact Center) Publiekszaken richt zich op het efficiënt en klantgericht afhandelen van vragen en verzoeken van burgers. Het is de spil in de communicatie tussen overheid en samenleving, waarbij nauwkeurigheid en klantgerichtheid centraal staan. In een steeds complexere en veranderende omgeving is het essentieel dat KCC-medewerkers beschikken over actuele kennis en vaardigheden om burgers effectief te ondersteunen. 
  

Opleidingen en trainingen in KCC Publiekszaken 

Bij Bestuursacademie Nederland bieden we diverse opleidingen en trainingen aan die jou helpen uit te blinken in KCC Publiekszaken. Onze programma's zijn ontworpen om je praktische en direct toepasbare kennis te bieden, zodat je kunt bijdragen aan een efficiënte en klantgerichte dienstverlening. 

 1. Opstapcursus Burgerzaken
  Deze cursus biedt een grondige introductie in de belangrijkste aspecten van burgerzaken. Je leert de basisprincipes en wettelijke kaders kennen en ontwikkelt de vaardigheden om eenvoudige verzoeken en vragen van burgers correct af te handelen. De cursus is ideaal voor nieuwe medewerkers in het KCC die snel operationeel willen zijn. 

 1. Wmo Cursus
  De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een essentieel onderdeel van de gemeentelijke dienstverlening. In deze cursus leer je de basisprincipes van de Wmo en hoe je deze toepast in je dagelijkse werkzaamheden. Dit helpt je om burgers effectief te ondersteunen bij hun Wmo-aanvragen en -verzoeken. 

 1. MBO Bouwen en Wonen
  Deze opleiding richt zich op de basisprincipes van bouwen en wonen onder de Omgevingswet. Je leert over de regelgeving en procedures die van toepassing zijn bij bouw- en woonprojecten en hoe je burgers kunt adviseren en ondersteunen bij hun bouw- en woonvragen. 

 1. Migratie voor Ervaren Medewerkers
  Deze specialistische training behandelt complexe vraagstukken op het gebied van migratie. Je verdiept je in de wet- en regelgeving rondom migratie en leert hoe je deze kunt toepassen in je werk. Dit stelt je in staat om migratieverzoeken en -vragen op een deskundige manier af te handelen. 

 1. Klantgericht Denken en Handelen voor de Frontoffice
  In deze training leer je de principes van klantgerichtheid en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse interacties met burgers. Je ontwikkelt vaardigheden om op een professionele en empathische manier te communiceren, wat bijdraagt aan een positieve ervaring voor de burger en een efficiënte afhandeling van vragen en verzoeken. 

  

Een succesvolle carrière met Bestuursacademie Nederland 

De kernwaarden van Bestuursacademie Nederland – verantwoordelijk, vakkundig, vertrouwenwekkend en verbindend – zijn verweven in al onze opleidingen. We streven ernaar om overheidsmedewerkers op te leiden tot professionals die met kennis, kunde en integriteit hun werk kunnen uitvoeren. Door te investeren in jouw professionele ontwikkeling, dragen wij bij aan een beter functionerende en meer betrouwbare overheid. 

Ben je klaar om je vaardigheden in KCC Publiekszaken naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over ons opleidingsaanbod. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw carrière.