NVVB B9 Awb en Procesrecht 1

De verhouding tussen overheid en burger

1e startmoment

11-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Kennis van en inzicht in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is belangrijk voor de medewerker Burgerzaken. De wet bepaalt namelijk de verhouding tussen burger en overheid. Welke procedures gelden er? Wanneer mag een burger bezwaar of beroep indienen? En hoe dient hierop gereageerd te worden? Je leert het in de training Awb en Procesrecht.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je bekend met de inhoud van de Awb en heb je het inzicht om de wet in je dagelijkse praktijk toe te passen.

Doelgroep

Binnen jouw werk als medewerker Burgerzaken speelt de Awb een belangrijke rol. Je wilt daarom meer weten over deze wet en hoe deze in de praktijk wordt toegepast.

Aanpak

In de training wordt stilgestaan bij de inhoud van de Awb en de uitwerking daarvan in de praktijk. Door praktijksituaties te bespreken leer je de benodigde regels en processen correct toepassen. Jouw docent, die zelf ook actief is binnen de overheid, helpt je met het maken van de vertaling van theorie naar praktijk.

Onderdeel van leerlijn

De NVVB B9 Awb en Procesrecht 1 is een onderdeel van de diploma's Verblijf en adres, Burgerlijke stand - Basis en Basisregistratie personen - Basis en maakt deel uit van het diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB). Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s en elk diploma bestaat uit meerdere modules. Vanuit dit programma kun je doorstuderen naar een andere module. Zie NVVB PublieksAcademie voor meer informatie over het diplomastelsel.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

NVVB B9 Awb en Procesrecht 1

De verhouding tussen overheid en burger

1e startmoment

11-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.