Privacyregelement

Privacyregelement

Privacy

Bestuursacademie Nederland begrijpt dat je je persoons- en studiegegevens niet met iedereen wil delen. Daarom gaat Bestuursacademie Nederland zorgvuldig met deze informatie om. Bestuursacademie Nederland houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bestuursacademie Nederland heeft je gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Bestuursacademie Nederland uit welke gegevens Bestuursacademie Nederland van je nodig heeft en waarvoor Bestuursacademie Nederland ze gebruikt.

Opslag van je gegevens

Bestuursacademie Nederland slaat de persoonsgegevens die Bestuursacademie Nederland van jou of van je werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Bestuursacademie Nederland ontvangt tijdens het inschrijfproces voor een opleiding (ook wanneer het proces wordt afgebroken), bij aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Bestuursacademie Nederland opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Je feedback over de opleiding en overige informatie die je geeft.
  • Persoonsgegevens in het kader van je opleiding, zoals je aanwezigheid, eventuele resultaten en of je de opleiding (met goed gevolg) hebt afgerond.

Gebruik van je gegevens

Bestuursacademie Nederland gebruikt je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van je deelname aan de door jou gekozen opleiding.
  • Verzorging van de door jou gekozen opleiding.
  • Analyses uitvoeren zodat Bestuursacademie Nederland zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen opleiding.
  • Je op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Je de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.

Verdere toelichting

  • Bestuursacademie Nederland anonimiseert de persoonsgegevens die Bestuursacademie Nederland gebruikt voor analyses. In onze analyses ben je daardoor onherkenbaar.
  • Bestuursacademie Nederland kan je persoonsgegevens beschikbaar stellen aan zijn accreditatieorganisaties. In verband met het verkrijgen en behouden van een accreditatie voor een opleiding is Bestuursacademie Nederland wettelijk verplicht de commissies die verantwoordelijk zijn voor de accreditatie soms inzage te geven in persoonsgegevens. Dit beperkt Bestuursacademie Nederland tot een minimum.
  • In sommige gevallen werkt Bestuursacademie Nederland samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van je opleiding. Zij mogen je niet voor andere doelen benaderen of je gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot kan het zijn dat Bestuursacademie Nederland door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om je gegevens te delen. Bestuursacademie Nederland deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Je e-mailadres voegt Bestuursacademie Nederland alleen toe aan zijn lijst met abonnees als je hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of je voorkeuren kunt aanpassen.

E-Connect en je gegevens

E-Connect is jouw persoonlijke online leeromgeving. Binnen deze omgeving zie je details van je opleiding, zoals het programma, data en locaties, aanvullende opdrachten en links naar bronnen op internet, boeken en artikelen. Ook kun je binnen e-Connect contact leggen met je docent, medestudenten en Bestuursacademie Nederland. Bestuursacademie Nederland legt graag uit hoe wordt omgegaan met je gegevens in deze omgeving.

Beveiliging en bewaartermijn van je gegevens

Bestuursacademie Nederland beschermt je persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Bestuursacademie Nederland bewaart je persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Bestuursacademie Nederland je gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Bestuursacademie Nederland de gegevens altijd anonimiseren.

Je gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag je persoonsgegevens altijd inzien en/of verbeteren of bijwerken. Als je bij Bestuursacademie Nederland studeert, kun je op je e-Connectpagina de belangrijkste gegevens inzien en aanpassen. Je kunt ook aangeven welke gegevens medestudenten mogen zien. Als je niet bij Bestuursacademie Nederland studeert, kun je vanuit een link in iedere e-mail op je profielpagina zien welke persoonlijke gegevens bij Bestuursacademie Nederland bekend zijn en deze aanpassen als je dat wil.

Daarnaast kun je Bestuursacademie Nederland vragen je gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wil dat Bestuursacademie Nederland je gegevens beperkt gebruikt. Bestuursacademie Nederland kan digitale gegevens, zoals een inschrijvingsbevestiging of studieovereenkomst, ook voor je omzetten in een document dat je kunt afdrukken.

Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bestuursacademie Nederland reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op je verzoek. Als je je gegevens wil laten verwijderen, controleert Bestuursacademie Nederland eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Bestuursacademie Nederland volgens de wet je gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Bestuursacademie Nederland je dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Bestuursacademie Nederland je gegevens wel kan verwijderen.

Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij met je gegevens omgaan, kun je bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).
Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Bestuursacademie Nederland maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op je computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's je bekijkt en welke opties je gebruikt. Bestuursacademie Nederland gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.
Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld je gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Bestuursacademie Nederland gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op je computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op je computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Bestuursacademie Nederland niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier uw cookie-instellingen.

Werking functionele cookies

Bestuursacademie Nederland gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Bestuursacademie Nederland snel de juiste informatie toont wanneer je op de website bent. Functionele cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Functionele cookies die Bestuursacademie Nederland gebruikt

  • Cookiemelding-cookie

Het Cookiemelding-cookie onthoudt of je computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat Bestuursacademie Nederland hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.

  • Inloggen-cookie

Dankzij het Inloggen-cookie kun je inloggen op e-Connect.

  • OBI4wan-cookie

Het OBI4wan-cookie houdt bij op welke pagina je je bevindt, zodat een opleidingsadviseur jou via live chat kan helpen bij vragen. De inhoud van dit gesprek is beschermd. Hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven staat in het OBI4wan Privacy Statement.
 

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruikt Bestuursacademie Nederland om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt Bestuursacademie Nederland om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die Bestuursacademie Nederland gebruikt

  • Act-On-cookie

Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt. Hierdoor kan Bestuursacademie Nederland relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail, als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op de website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Google AdWords-cookie

Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie je binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Hotjar-cookie

Het Hotjar-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Bestuursacademie Nederland de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Visual Website Optimizer-cookie

Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Bestuursacademie Nederland de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na jouw toestemming geeft Bestuursacademie Nederland derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst Bestuursacademie Nederland advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan Bestuursacademie Nederland met elkaar combineren. Dit doet Bestuursacademie Nederland zodat we je, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar je iets aan kunt hebben. Bestuursacademie Nederland doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die Bestuursacademie Nederland gebruikt

  • Doubleclick-cookie

Het Doubleclick-cookie ziet welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) Bestuursacademie Nederland en andere partijen advertenties op zijn (partner)websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Facebook-cookie

Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat Bestuursacademie Nederland (na acceptatie van advertentiecookies) je op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Bestuursacademie Nederland hiermee zien dat je via een Facebook-advertentie op de website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Google Analytics-cookie

Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Bestuursacademie Nederland voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • LinkedIn-cookie

Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Bestuursacademie Nederland (na acceptatie van advertentiecookies) je op LinkedIn advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Bestuursacademie Nederland hiermee zien dat je via een LinkedIn-advertentie op de website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

  • Relay42-cookie

Het Relay42-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Bestuursacademie Nederland jou voor jou interessante zaken op de eigen website kan tonen en (na acceptatie van advertentiecookies) ook advertenties op externe websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Relay42 Privacy Statement hoe Bestuursacademie Nederland ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.

Functionaris gegevensbescherming

Bestuursacademie Nederland heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en de naleving van de privacy regelgeving.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Bestuursacademie Nederland kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wil weten hoe Bestuursacademie Nederland je gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Bestuursacademie Nederland gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Bestuursacademie Nederland heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 29 april 2019.