Gegevensverstrekking, Verzoeken en Documenten

Onderdeel van de opleiding MLO Burgerzaken

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je als ervaren medewerker op de afdeling Burgerzaken belast met de verstrekking van gegevens uit de basisadministratie personen? Dan weet je dat burgers van je verwachten dat je hun verzoeken vakkundig en professioneel behandelt. In deze opleiding krijg je praktische handvatten en relevante kennis om je functie nog efficiënter en klantgerichter te kunnen uitvoeren. Ervaren docenten uit de praktijk verzorgen de opleiding en helpen je de vertaling naar de praktijk te maken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je je kennis over de gegevensverstrekking en verzoeken verdiept. Hierdoor kun je ook meer omvattende vragen hierover beantwoorden. Zo weet je welke gegevens je nodig hebt om uiteenlopende documenten te verstrekken. Tevens kun je de identiteit van de aanvrager vaststellen.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen de gemeentelijke organisatie en hebt enige jaren ervaring op het gebied van Burgerzaken, waarbij de meest voorkomende werkzaamheden op dit gebied al bekend zijn.

Aanpak

Deze opleiding geeft een verdieping op de gegevensverstrekking uit de BRP (verstrekkingen uit de BRP, het behandelen van verzoeken (bijvoorbeeld een naamswijziging)) en het verstrekken van documenten zoals rijbewijzen en afschriften van de burgerlijke stand. Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek ga je onder begeleiding van een ervaren docent met deze onderwerpen aan de slag. Hierdoor kun je aan het einde van de opleiding je kennis en nieuw verworven inzichten direct uitvoeren in je eigen werkomgeving. Deze opleiding is tevens onderdeel van de opleiding MLO Burgerzaken.

Vooropleiding

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring binnen het vakgebied Burgerzaken of je bent in het bezit van het diploma BOBZ. Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring moet je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per dagbijeenkomst.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Gegevensverstrekking, Verzoeken en Documenten

Onderdeel van de opleiding MLO Burgerzaken

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.