Burgerzaken Frontoffice

Burgerzaken Frontoffice

Heb jij een passie voor het helpen van mensen en ben je communicatief vaardig? Als frontofficemedewerker burgerzaken ben jij het eerste aanspreekpunt voor inwoners die naar de gemeente...

Lees meer

Heb jij een passie voor het helpen van mensen en ben je communicatief vaardig? Als frontofficemedewerker burgerzaken ben jij het eerste aanspreekpunt voor inwoners die naar de gemeente...

Lees meer

Heb jij een passie voor het helpen van mensen en ben je communicatief vaardig? Als frontofficemedewerker burgerzaken ben jij het eerste aanspreekpunt voor inwoners die naar de gemeente...

Lees meer

Burgerzaken Frontoffice: 11 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

MBO niveau (1)

Training (10)

Heb jij een passie voor het helpen van mensen en ben je communicatief vaardig? Als frontofficemedewerker burgerzaken ben jij het eerste aanspreekpunt voor inwoners die naar de gemeente komen voor diverse zaken. Bij Bestuursacademie Nederland bieden we gespecialiseerde opleidingen aan om jou klaar te stomen voor deze belangrijke rol. 
 

Wat houdt Burgerzaken Frontoffice in? 

Als frontofficemedewerker burgerzaken speel je een cruciale rol in de dienstverlening van de gemeente. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zaken zoals paspoort- en rijbewijsaanvragen, uittreksels uit het bevolkingsregister (BRP) en het aanvragen van een VOG. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor andere dingen zoals: 

 • Het registreren van basisgegevens en het vastleggen van gegevens door diverse administratieve handelingen. 
 • Het verstrekken van informatie en advies aan inwoners over diverse producten, zoals paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen, verhuizingen, geboorte- en huwelijksregistratie. 
 • Het afhandelen van aanvragen en het uitgeven van diverse documenten. 

Je werkt nauw samen met je collega’s om een excellente dienstverlening te bieden binnen een veranderende en steeds complexere omgeving, waarin ook identiteitsfraude en gegevensbeveiliging een belangrijke rol spelen. Je beheert de administratie nauwkeurig en verwerkt persoonsgegevens in de systemen. 
  

Trainingen en opleidingen in Burgerzaken Frontoffice 

Bij Bestuursacademie Nederland hebben we trainingen en opleidingen die specifiek zijn ontworpen voor frontofficemedewerkers burgerzaken. Onze programma's zijn praktijkgericht en helpen je om alle benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Bekijk hieronder onze top 5: 

 1. Training Omgaan met Agressie
  Leer hoe je effectief en kalm blijft in stressvolle situaties. Deze training biedt technieken en strategieën om agressief gedrag te de-escaleren en een veilige omgeving te behouden voor zowel jou als de burger. 

 1. Training Effectieve Gespreksvaardigheden
  Verbeter je communicatieve vaardigheden met deze training. Leer hoe je gesprekken doelgericht en professioneel voert, wat bijdraagt aan een betere dienstverlening en klanttevredenheid. 

 1. Documenten en Verzoeken voor de Frontoffice
  Deze cursus biedt diepgaande kennis over het afhandelen van documenten en verzoeken. Je leert de wettelijke kaders en administratieve procedures kennen, zodat je aanvragen efficiënt en correct kunt afhandelen. 

 1. Identiteit, Documentherkenning en Fraude voor de Frontoffice
  In deze training leer je hoe je identiteitsfraude kunt herkennen en voorkomen. Je krijgt inzicht in documentherkenning en de verschillende vormen van fraude die je in je werk kunt tegenkomen. 

 1. Cursus Burgerlijke Stand voor de Frontoffice
  Deze cursus biedt uitgebreide kennis over de burgerlijke stand en de bijbehorende administratieve processen. Je leert hoe je geboorte-, huwelijk- en overlijdensregistraties op een juiste manier verwerkt en de burgers hierin kunt ondersteunen. 

  

Vergroot je carrièremogelijkheden met Bestuursacademie Nederland 

Met een opleiding van Bestuursacademie Nederland ben je goed voorbereid op een succesvolle carrière in de frontoffice van burgerzaken. Je ontwikkelt niet alleen de vaardigheden die nodig zijn om je huidige functie optimaal uit te voeren, maar je legt ook een sterke basis voor verdere carrièrestappen binnen de overheid. 

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over ons opleidingsaanbod. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw professionele ontwikkeling.