Wat houdt het levenlanglerenkrediet (LLLK) in?

Wat houdt het levenlanglerenkrediet (LLLK) in?

Met het levenlanglerenkrediet kun je een groot deel van je opleidingskosten, zoals lesgeld en examenkosten betalen. Arrangementskosten en literatuurkosten vallen hier wel buiten. Ook als je alleen het eerste jaar, een deelprogramma of een losse module van een een Associate degree, HBO Bachelor- of Masteropleiding wilt volgen, kun je gebruikmaken van deze regeling. 
 

Hoe kun je lenen?

Je kunt maximaal vijf jaar geld lenen. Na het afronden of beëindigen van je opleiding heb je vijftien jaar de tijd om het krediet terug te betalen. Op dit  moment geldt er een rentepercentage van  0,46% en hoef je dus niets extra’s terug te betalen. 
 

Belangrijkste voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze staan beschreven op de website van DUO. We hebben de belangrijkste eisen voor je op een rij gezet:

  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 56 jaar.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever. 
  • Je volgt een wettelijk erkende Associate degree, HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding (of een deelprogramma daarvan).
 

Welke opleidingen komen onder andere in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet? 

 

Meer informatie?

Heb je nog vragen over het levenlanglerenkrediet? Onze opleidingsadviseurs beantwoorden deze graag voor je. Je kunt hen telefonisch bereiken via 035 – 7 604 850 of per e-mail via info@bestuursacademie.nl.