Activiteitenbesluit Verdieping

Verdiep uw kennis over het Activiteitenbesluit

Voldoet aan de landelijk erkende kwaliteitscriteria
Ruimtelijk Domein Actualiteitendag
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In uw functie als vergunningverlener of handhaver heeft u regelmatig te maken met het Activiteitenbesluit. Moesten bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen voorheen een milieuvergunning aanvragen, nu kunnen ze volstaan met een melding. Aan u de taak om de meldingen correct te beoordelen en eventueel actie te ondernemen. Wilt u uw kennis en vaardigheden op dit gebied uitbreiden? Dan is deze training iets voor u. Binnen 1 dag praten wij u helemaal bij over de meest actuele ontwikkelingen.

Uw resultaat

Na afloop van de training kent u de veranderingen en ontwikkelingen rondom het Activiteitenbesluit. Daarin is ook aandacht voor de agrarische regels en het Besluit lozingen buiten inrichtingen, een besluit dat erg op het Activiteitenbesluit lijkt. Beide besluiten vullen elkaar aan.

Doelgroep

U bent vergunningverlener of handhaver en werkzaam bij een gemeente, waterschap, provincie, samenwerkingsverband of regionale inspectie en wilt uw kennis over het Activiteitenbesluit verder verdiepen.

Aanpak

De training is vooral casegewijs opgezet. U gaat zelf aan de slag met de regelgeving en aangeboden casuïstiek. In de casuïstiek zijn relevante jurisprudentie en veelvoorkomende vragen verwerkt. De casuïstiek is mede gericht op de fasering van het Activiteitenbesluit, onder andere in relatie tot Wabo en Waterwet.

Studieprogramma

Programma

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inzicht in ontwikkelingen en veranderingen Activiteitenbesluit
  • Verdieping agrarische regelgeving in het Activiteitenbesluit
  • Verschillen bestaande vergunningbedrijven en omgevingsvergunning fase 2
  • Erkende en verplichte maatregelen in de praktijk van fase 2 en de agrarische delen
  • Dwarsverbanden met andere regels o.a. afvalstoffenregels en Besluit bodemkwaliteit en Waterwet

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Activiteitenbesluit Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren