Milieukunde

Onderdeel van HAMIL - Basis en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Handhaven op adequaat niveau vraagt kennis van en inzicht in een groot aantal milieuhygiënische aspecten. Welke risico’s kleven er aan het niet of slecht naleven van milieuvoorschriften? Welke stoffen of combinatie van stoffen zijn risicovol? En wat zijn riskante situaties? Welke veiligheidsaspecten moeten in acht worden genomen tijdens de handhaving? Daarnaast is een goed inzicht in bedrijfsprocessen en -technieken noodzakelijk om effectief te kunnen handhaven en een goede gesprekspartner te zijn.

Jouw resultaat

Na het volgen van deze opleiding heb je brede en integrale kennis op het gebied van milieukunde ontwikkeld. Zo ken je onder andere de relevante basisbegrippen uit de chemie en kun je een onderscheid maken tussen de verschillende categorieën milieubelastende stoffen en de risicoaspecten daarvan.

Doelgroep

Je bent handhaver en werkzaam bij een gemeente, waterschap, provincie, samenwerkingsverband of regionale inspectie. Of je bent een (aankomend) beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en planologie, controleur of inspecteur bij de (semi)overheid.

Aanpak

In de opleiding vertaal je de nieuwe kennis direct naar je praktijk aan de hand van praktijkcases. Op welke wijze verspreiden stoffen zich? Wat zijn de normen voor milieubelasting per compartiment? Hoe maak je een goede analyse op milieubelasting en wat zijn de kritische onderdelen? Dit kom je allemaal te weten in deze praktijkgerichte opleiding.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Het is echter wel noodzakelijk dat je over basiskennis van chemie beschikt bij het volgen van deze opleiding. Als je nog niet over deze kennis beschikt, raden we je aan eerst de Basistraining Chemie te volgen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Milieukunde

Onderdeel van HAMIL - Basis en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.