Gemeentelijk Woonbeleid

Helder inzicht in gemeentelijke instrumenten

1e startmoment

14-01-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Leefbaarheid in wijken, krimp, toenemende vergrijzing, woonwensen van inwoners met een migratieachtergrond, ouderen en starters, de afgenomen woningproductie en onbetaalbare woningen. Allemaal lastige onderwerpen waar geen panklare oplossingen voor zijn. De wensen zijn talrijk, de mogelijkheden vaak niet. Daarnaast vraagt de Herzieningswet van gemeenten dat zij actief nadenken over woonambities en de wijze waarop corporaties hieraan kunnen bijdragen. Hoe ga je daar als (beleids)medewerker of bestuurder mee om? Het antwoord daarop vind je in deze training van Bestuursacademie Nederland. In korte tijd leer je welke instrumenten de gemeente heeft om oplossingen te vinden in woonbeleid. Ook verdiep je je in de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van woonbeleid.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je het woonbeleid regisseren, sturen en beïnvloeden. Ook kun je omgevingsanalyses maken en pas je verschillende sturingsinstrumenten toe.

Doelgroep

Je bent (beleids)medewerker of bestuurder bij een gemeente, corporatie of zorginstelling en werkt aan het realiseren en implementeren van het lokaal woonbeleid. Je wilt graag meer weten over de laatste ontwikkelingen rond de woningmarkt.

Aanpak

Tijdens deze training leer je via praktijkopdrachten hoe de gemeente haar rol als regisseur kan waarmaken. We laten je zien hoe je gemeente haar lokale woonbeleid kan verwezenlijken. Je krijgt praktische informatie en handvatten over onder andere het wettelijk kader, de betrokken partijen en de sturingsinstrumenten.

Een praktijkdag, waarin je op pad gaat met je docent, is onderdeel van de training. Hierdoor kun je direct de link leggen tussen theorie en praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Gemeentelijk Woonbeleid

Helder inzicht in gemeentelijke instrumenten

1e startmoment

14-01-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.