Basistraining Chemie

Werken met chemische stoffen

1e startmoment

September 2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor jouw werk is het handig of noodzakelijk om te beschikken over basiskennis op het gebied van chemie. Met deze korte training verdiep je je in de terminologie, maar ook in de werking van verschillende chemische stoffen en de reacties die tussen stoffen kunnen ontstaan. Hierdoor kun jij oordelen of een situatie veilig is of wat er gedaan moet worden om deze veilig te maken. Ook als je je wilt ontwikkelen tot Handhavingsexpert Milieu (HAMIL) is deze training aan te bevelen.

Jouw resultaat

Na het volgende van deze training beschik je over chemische basiskennis. Zo ken je onder andere de relevante basisbegrippen uit de chemie, de opbouw van stoffen, chemische reacties. Bovendien kun je vanuit de dagelijkse praktijk uitleg geven aan chemische berekeningen, bijvoorbeeld hoeveel stoffen er nodig zijn om een bepaald product te maken of hoeveel product er ontstaat.

Doelgroep

Je bent handhaver, toezichthouder milieu, beleidsmedewerker of beleidsadviseur en werkzaam bij een gemeente, waterschap, provincie, RUD, samenwerkingsverband of regionale inspectie. Voor milieukunde is het belangrijk dat je beschikt over chemische basiskennis. Deze basistraining is bedoeld voor deelnemers die deze basiskennis nog niet hebben. Ook kan deze basistraining dienen als opfriscursus voor deelnemers die in het verleden wel scheikunde als vak hebben gehad maar deze kennis niet meer paraat hebben.

Aanpak

In deze basistraining wordt met praktische voorbeelden uit onze omgeving de theorie van scheikunde gedoseerd. Hierdoor kun je die kennis meteen vertalen naar je eigen werkpraktijk en heb je gelijk de benodigde kennis voor de module Milieukunde.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Basistraining Chemie

Werken met chemische stoffen

1e startmoment

September 2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.