Bouwen en Wonen

Bouwen en Wonen

Ruimtelijke ordening is een complex vakgebied waarin je te maken hebt met veel wetten en regels. Wil jij je kennis en vaardigheden actualiseren en verbreden op het gebied van bouwen en wonen? Neem eens een kijkje in ons opleidingsaanbod....

Lees meer

Ruimtelijke ordening is een complex vakgebied waarin je te maken hebt met veel wetten en regels. Wil jij je kennis en vaardigheden actualiseren en verbreden op het gebied van bouwen en wonen? Neem eens een kijkje in ons opleidingsaanbod....

Lees meer

Ruimtelijke ordening is een complex vakgebied waarin je te maken hebt met veel wetten en regels. Wil jij je kennis en vaardigheden actualiseren en verbreden op het gebied van bouwen en wonen? Neem eens een kijkje in ons opleidingsaanbod....

Lees meer

Bouwen en Wonen: 28 opleidingen

HBO niveau (11) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (3) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Training (13) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Actualiteitendag (1) Na een Actualiteitendag weet je weer precies wat er speelt in jouw vakgebied. Maar dat niet alleen: je ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie je informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om je netwerk uit te breiden.

Ruimtelijke ordening is een complex vakgebied waarin je te maken hebt met veel wetten en regels. Wil jij je kennis en vaardigheden actualiseren en verbreden op het gebied van bouwen en wonen? Neem eens een kijkje in ons opleidingsaanbod.
 

Bouwen en wonen: de overheid bepaalt

De overheid is verantwoordelijk voor het verdelen van de beschikbare ruimte in onze leefomgeving, het maken van bestemmingsplannen en het verlenen van vergunningen voor (ver)bouwplannen. Bijvoorbeeld een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel, het ombouwen van een woning tot bedrijfspand of een nieuwbouwproject. Maar hoe zit dat ook alweer? Wanneer heeft iemand recht op een vergunning? Welke bouwregels gelden er? Met welke partijen heb je te maken en wat zijn hun belangen?
 

Waarom een opleiding of training over bouwen en wonen?

Wetten en regels veranderen continu. Momenteel is het vakgebied ruimtelijke ordening sterk in beweging door de komst van de Omgevingswet. Om burgers goed te blijven adviseren, de juiste vergunningen te verlenen en de regels te handhaven, zul jij jezelf als overheidsprofessional moeten blijven ontwikkelen. Wil je daarom je kennis opfrissen over alle actuele wetten, regels en ontwikkelingen en de vaardigheden ontwikkelen die onmisbaar zijn in jouw vak? Volg dan een van onze opleidingen of trainingen over bouwen en wonen.
 

Voor wie zijn onze opleidingen en trainingen over bouwen en wonen?

Voor iedereen die in zijn werk bij de gemeente of provincie te maken heeft met ruimtelijke ordening. Onze opleidingen en trainingen bouwen en wonen zijn onder andere relevant voor:

  • Medewerkers van het klantcontactcentrum of de gemeentebalie
  • Medewerkers Publiekszaken
  • Medewerkers Lokale Overheid (MLO)
  • Adviseurs
  • Beleidsmedewerkers
  • Omgevingsregisseurs
  • Projectleiders
  • Vergunningverleners/handhavers bouwgerelateerde activiteiten
 

Ons opleidingsaanbod

We hebben opleidingen en trainingen over bouwen en wonen op verschillende niveaus. Van een korte training tot een brede opleiding op HBO-niveau. Hieronder een greep uit ons aanbod:
 

Gebiedsontwikkeling: Het Proces

Met de training Gebiedsontwikkeling: Het Proces ontwikkel je je verder om professioneel invulling te geven aan je regierol bij gebiedsontwikkelingsprocessen, waarbij je de inhoud, het proces en de mensen aan elkaar weet te verbinden. Tijdens de training bekijken we de gevolgen van de invoering van de Omgevingswet en leer je hoe je de belangen van verschillende partijen zo goed mogelijk bij elkaar brengt om tot het beste resultaat te komen.
 

Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1)

Met de opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1) word je op de hoogte gebracht van actuele bouwtechnische regels, juridische regelgeving en het omgevingsrecht. Daarnaast werk je aan je communicatie- en adviesvaardigheden. Na deze opleiding kun jij je werk als vergunningverlener of handhaver van bouwgerelateerde activiteiten zelfstandig en professioneel uitvoeren. Je weet precies wat wel en niet toegestaan is binnen de gemeente.
 

HBO Leergang Adviseur Omgeving voor de Overheid

Voor een brede ontwikkeling van je kennis over het ruimtelijk domein raden we je de HBO Leergang Adviseur Omgeving voor de Overheid aan. In dit programma ontwikkel je de competenties die je als gekwalificeerd adviseur nodig hebt en leer je de verschillende rollen van de adviseur goed uit te voeren (onderzoeker, regisseur en verbinder). Daarnaast besteden we aandacht aan het inschakelen van de juiste partijen bij besluitvormingsprocessen. Na dit programma functioneer jij als spin in het web bij complexe ruimtelijke processen.
 

Welke opleiding of training bouwen en wonen kies jij?

Wil je weten welke opleiding of training het beste bij jouw werkzaamheden en wensen past? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag bij het maken van je keuze. Zij zijn bereikbaar via 035 - 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.