Omgevingsplan

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het bestemmingsplan bij gemeenten gaat met de komst van de Omgevingswet over in één omgevingsplan. Met deze wet krijgen gemeenten de mogelijkheid omgevingsplannen flexibeler en meer vraaggebonden in te richten. Zo is er ruimte voor burgerinitiatieven en alternatieve bouwwerken. Wil jij weten wat er (on)mogelijk is binnen de Omgevingswet? En wil jij bekend raken met de procedures die bij de uitvoering hiervan komen kijken? Dan is de training Omgevingsplan iets voor jou. Binnen 3 dagen leer je alles wat je moet weten.

Jouw resultaat

Na het volgen van deze training ben je bekend met de regels en procedures waar je je aan moet houden als je werkt met een omgevingsplan. Je bent bekend met de omgeving waarbinnen je werkt.

Doelgroep

Je bent projectleider bij een gemeente, provincie, waterschap, corporatie, bouwbedrijf, adviesbureau of ontwikkelaar. Ook als beleidsmedewerker, handhaver, vergunningverlener, lid van het college of raad van bestuur, of medewerker gebiedsontwikkeling is deze training interessant voor je. In je werk krijg je te maken met de totstandkoming van het omgevingsplan en het gemeentelijk ruimtelijk beleid.

Aanpak

Met behulp van veel praktijkvoorbeelden verdiep je je in thema's als participatie, activiteitenbesluiten en bouwbesluiten. Daarnaast maken we veel gebruik van voorbeelden en casuïstiek. Tijdens de training verdiep je je in het proces van de totstandkoming van een plan met alle instrumenten en regelgeving die daarbij komen kijken.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Omgevingsplan

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.