Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in je gemeente

1e startmoment

07-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In Nederland ondervindt het overgrote deel van de gemeenten schade van georganiseerde criminaliteit. Denk hierbij aan drugshandel, milieucriminaliteit, witwassen, mensenhandel en illegale prostitutie. De opleiding Ondermijning en Milieucriminaliteit geeft je handvatten voor de bestuurlijke aanpak van ondermijning in je gemeente. Op welke manier kun je barrières opwerpen tegen criminele activiteiten? Hoe voorkom je dat criminele organisaties onbedoeld door de overheid worden gefaciliteerd? En wat zijn belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle bestuurlijke aanpak van ondermijning? Op dit en meer krijg je antwoord in deze opleiding.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding kun je een strategie bepalen voor de aanpak van georganiseerde ondermijning in je gemeente. Ook weet je op welke manier je barrières kunt opwerpen tegen criminele activiteiten en welke bestuurlijke instrumenten je tot je beschikking hebt. Daarnaast kun je criminele netwerken ontmoedigen om zich te vestigen in je gemeente en herken je risicogebieden. Ook ken je verschillende manieren van samenwerken met veiligheidspartners en weet je welke informatie je rechtmatig en doelmatig kunt uitwisselen.

Doelgroep

Ben je werkzaam als professional in de handhavings- en opsporingspraktijk? En houd je je bezig met het herkennen en signaleren van ondermijnende milieucriminaliteit als opstap naar preventie en aanpak? Dan is deze opleiding iets voor jou. Ook is de opleiding uitermate geschikt voor toezichthouders van ILT, NVWA, ISZW, omgevingsdiensten, gemeenten en de waterschappen die actief zijn in de handhaving van het omgevingsrecht, waaronder milieu.

Aanpak

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je zicht op de belangrijkste risicogebieden van ondermijning en milieucriminaliteit. Aan de hand van theorie en praktijkcases ga je aan de slag met je eigen vraagstukken. Met elkaar onderzoek je wat ondermijning en milieucriminaliteit voor impact heeft binnen je eigen gemeente. Ook leer je welke strategieën je kunt toepassen voor de aanpak hiervan. Je past het geleerde meteen toe in de praktijk. Dat maakt deze opleiding meer dan de moeite waard.

Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in je gemeente

1e startmoment

07-10-2021

Niveau

Training

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.