Grondverwerving en Schadevergoedingen

Erkend door LRGD en NVR

1e startmoment

14-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

11 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer inzicht in het handelen bij grondtransacties? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je leert onder meer de beginselen van schades taxeren en hoe je privaat- en publiekrechtelijke belemmeringen kunt wegnemen. De opleiding is een veelgevraagde basis voor functionarissen die zich bezighouden met grondaankopen, andere onroerendgoedactiviteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. De opleiding wordt zeer gewaardeerd door deelnemers vanwege de aansluiting op de dynamische praktijk door de inzet van de ervaren en deskundige docenten. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner NCOI.

Doelgroep

Rentmeesters, makelaars, notarissen, taxateurs of advocaten die zich persoonlijk willen ontwikkelen, een carrièreswitch gaan maken of meer diepgang willen. Daarnaast is de opleiding ook zeer geschikt voor personen die werkzaam zijn binnen overheden of bij grote beheerders van gronden en/of leidingnetwerken (bijvoorbeeld Shell, NAM, TenneT).

Doel en opzet

In het eerste deel van de opleiding ligt de focus op het algemeen en ruimtelijk bestuursrecht. Zo ga je bijvoorbeeld in op de Omgevingswet. Het tweede deel gaat in op taxatieleer, onteigening, planschade en nadeelcompensatie. Het programma wordt verzorgd door uiterst ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Zij helpen je de theorie met de praktijk te verbinden. Het speciaal ontwikkelde studiemateriaal gaat in op de actuele trends op het gebied van grondaankopen en bestuursrechtelijke schadevergoedingen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma geldt dat je de modules Privaatrecht en Publiekrecht uit de Basistheorie Vastgoeddeskundige moet hebben gevolgd.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Grondverwerving en Schadevergoedingen

Erkend door LRGD en NVR

1e startmoment

14-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

11 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.