Milieurecht Basis

Onderdeel van HAMIL - Basis en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding biedt je een inleiding in het milieurecht. Wat valt er onder het milieurecht? Wat is het verschil met de Omgevingswet? Van welke procedures dien je als toezichthouder en/of handhaver op de hoogte te zijn? Je leert het in de opleiding Milieurecht Basis. Na het afronden van deze opleiding kun je verder studeren richting de opleiding Milieurecht - Verdieping. Kennis van de milieuwetgeving is een vereiste om het vak van toezichthouder en/of handhaver adequaat te kunnen uitoefenen.

Jouw resultaat

Na afloop heb je je de basiskennis eigen gemaakt van de relevante wet- en regelgeving. Ook ken je de doorwerking van die toepassing op andere aanpalende regelgeving.

Doelgroep

Je bent handhaver of beleidsmedewerker en bent werkzaam bij een gemeente, waterschap, provincie, Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), samenwerkingsverband of regionale inspectie. Of je bent juridisch handhaver op het gebied van milieu en je wilt je verdiepen in de wet- en regelgeving.

Aanpak

Deze opleiding is praktijkgericht opgebouwd. De theorie pas je direct toe in praktijkcases. Door de feedback krijg je nog meer inzicht in het vakgebied van toezichthouder en/of handhaver milieu.

De docent is actief op het gebied van milieurecht. Hij of zij kan je daarom uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Echter, voorkennis met betrekking tot milieuwetgeving is een pre. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Milieurecht Basis

Onderdeel van HAMIL - Basis en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.