Grondexploitatie

Verdiep je kennis en expertise

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met een grondexploitatie krijg je meer inzicht in de kosten en risico's van ruimtelijke ontwikkelingsplannen of gebiedsontwikkelingsprojecten. Een grondexploitatie wordt met name ingezet bij woningbouwprojecten en bij initiatieven vanuit gemeenten en provincies. In deze opleiding leer je hoe je een grondexploitatie opstelt, uitvoert en welke rekenprogramma's je daarbij kunt inzetten. Ook leer je hoe je het budget bewaakt en hoe je een risicoanalyse uitvoert. Tijdens deze opleiding ontwikkel je deze kennis en kunde aan de hand van diverse cases.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je de kennis om onderbouwd te adviseren over de grondexploitatie bij ruimtelijke ontwikkelingsplannen. Je weet hoe je waarden kunt berekenen en welk oordeel je daaraan moet koppelen. Hierdoor kun je een belangrijke adviserende rol spelen als het gaat over budgetbewaking bij exploitatie.

Doelgroep

Je bent (beleids)medewerker en werkt bij of voor het grondbedrijf. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het proces, het opstellen van of adviseren over grondexploitaties.

Aanpak

De opleiding behandelt uiteenlopende thema’s als grondgebruik en analyse, rekenmethoden, het opstellen en afsluiten van grondexploitaties en budgetbewaking. Tijdens de opleiding maken we veel gebruik van casuïstiek waarbij we dieper ingaan op veelvoorkomende praktijksituaties. Deze opleiding is onderdeel van Grondexploitatie Compleet.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Grondexploitatie

Verdiep je kennis en expertise

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.