HAMIL - Basis

Onderdeel van Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding voorziet je in de basis die je nodig hebt om als toezichthouder of handhaver milieuwetgeving aan de slag te gaan. Kennis van het milieu en de bestaande regelgeving ter bescherming van het milieu zijn hierbij uiteraard onmisbaar. Je verdiept je daarom in de thema's water, bodem, lucht en geluid in de natuurlijke eigenschappen en schadelijke factoren. Je leert monsters nemen en analyseren en kunt het gesprek aangaan met betrokken partijen. Deze opleiding vormt een opstap tot de opleiding HAMIL - Verdieping, waarna je actief als handhaver of toezichthouder aan de slag kunt.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden met betrekking tot het milieu en de milieuwetgeving. Je weet wat er komt kijken bij toezicht en handhaving en kunt effectief communiceren met je gesprekspartner.

Doelgroep

Je bent (aankomend) toezichthouder of handhaver milieuwetgeving bij bijvoorbeeld de gemeente of provincie. Met deze opleiding leg je de basis voor je werk als handhaver omgevingsrecht.

Aanpak

De opleiding bestaat uit 4 modules waarin aandacht wordt besteed aan milieukunde, milieurecht, handhavingscommunicatie en het proces van toezicht en handhaving. Alle onderwerpen waarmee je een goede basis legt voor jouw werk als toezichthouder/handhaver. Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je verder studeren naar de HAMIL - Verdieping.

Vooropleiding

Enige kennis van chemie is noodzakelijk voor het succesvol voltooien van deze opleiding. Heb je geen of weinig kennis op dit vlak, dan raden we je aan eerst de Basistraining Chemie te volgen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

HAMIL - Basis

Onderdeel van Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.