Proces van Toezicht en Handhaving

De praktijk van het handhaven

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding maak je kennis met het administratief toezicht. Op welke wijze kan toezicht worden ingeregeld? Hoe kan de organisatie zorgen voor adequaat toezicht? Ook verdiep je je in bemonsteringstechnieken. Je bepaalt als handhaver via meten, bemonsteren en analyse van afvalwater of de lozer aan de gestelde lozingseisen voldoet. Als laatste staat de praktijk centraal door middel van een bedrijfsbezoek. De opleiding is praktijkgericht ingestoken. Hierdoor kun je de kennis en vaardigheden die je opdoet direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je bekend met de processen rondom toezicht en handhaving. Zo weet je bemonsteringstechnieken toe te passen en kun je de resultaten toetsen aan de richtlijnen. Je bent bekend met de administratieve taken rondom toezicht en handhaving en kunt zelfstandig als toezichthouder/handhaver aan de slag.

Doelgroep

Je bent toezichthouder of handhaver milieuwetgeving bij een gemeente, Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), samenwerkingsverband, waterschap, provincie of regionale inspectie. Kernpunt is het toezicht op de Wet milieubeheer, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), Activiteitenbesluit en andere inrichtingsgebonden wet- en regelgeving.

Aanpak

Jouw docent is zelf actief binnen het domein van toezicht en handhaving. Hij of zij kan je daarom ook uitstekend helpen de theorie naar de praktijk te vertalen. Wat is het nut en de noodzaak van administratief onderzoek, of anders gezegd, wat is de doelstelling van het administratief onderzoek? Hoe voer je milieumetingen uit? En hoe herken je overtredingen bij een milieucontrole? Deze en andere vragen komen aan bod in deze opleiding.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Proces van Toezicht en Handhaving

De praktijk van het handhaven

1e startmoment

13-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.