Fysieke Leefomgeving

Een brede kijk op het ruimtelijk domein

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Fysieke leefomgeving is een belangrijk begrip uit de Omgevingswet. De Omgevingswet is namelijk alleen daar van toepassing waar men spreekt over een fysieke leefomgeving. Maar wat wordt nu precies bedoeld met fysieke leefomgeving? En wat valt er nu wel onder het begrip fysieke leefomgeving en wat niet? Je leert het in deze opleiding. In de opleiding wordt de fysieke leefomgeving behandeld in relatie tot onder meer het milieurecht, de ruimtelijke ordening en het omgevingsrecht. Zo ontwikkel je een breed begrip van de context en werking van de fysieke leefomgeving.

Jouw resultaat

Na deze opleiding weet je wat het begrip fysieke leefomgeving inhoudt en wat dit voor jou betekent en binnen je werkveld.

Doelgroep

Je werkt binnen het ruimtelijk domein als ervaren handhaver, beleidsmedewerker of projectleider en je wilt je kennis verder ontwikkelen.

Aanpak

In deze opleiding maak je kennis met de inhoud en reikwijdte van de fysieke leefomgeving. Op welk beleid heeft het invloed? En hoe kun jij rekening houden met de fysieke leefomgeving in je werkzaamheden? Docenten bekijken samen met jou enkele praktijkvoorbeelden. Daardoor ontdek je hoe de fysieke leefomgeving in de praktijk tot zijn recht komt. Je zult merken dat je hierdoor ook in je werk beter weet hoe je met de Omgevingswet en de fysieke leefomgeving moet omgaan.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Fysieke Leefomgeving

Een brede kijk op het ruimtelijk domein

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.