Vergunningverlening onder de Omgevingswet

Wees goed voorbereid op de nieuwe Omgevingswet

1e startmoment

17-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De invoering van de Omgevingswet is één van de grootste wetswijzigingen ooit. Iedereen die zich met ruimtelijke ordening bezighoudt, zal met deze wet te maken krijgen. Ook voor vergunningverleners gaat er veel veranderen. Met de Wabo is begonnen met het vereenvoudigen van vergunningverlening voor burgers. Met de Omgevingswet wordt deze trend voortgezet. Vergunningvrij bouwen en burgerparticipatie worden gestimuleerd, zodat er minder vergunningen verleend moeten worden en er minder handhaving nodig is. In deze training leer je wat er precies gaat veranderen en op welke manier vergunningaanvragen straks worden behandeld.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ken je de uitgangspunten van de Omgevingswet en weet je wat er voor vergunningverleners gaat veranderen. Je weet wat de belangrijkste kenmerken van een omgevingsplan zijn en je hebt een helder overzicht van de verschillen tussen vergunningverlening onder de Wabo en onder de Omgevingswet.

Doelgroep

Je bent medewerker bij een omgevingsloket of houdt je in een andere functie bezig met vergunningverlening. Deze training is geschikt als je binnen de overheid werkt, maar ook als je vanuit een andere achtergrond te maken hebt met vergunningverlening.

Aanpak

Tijdens de training wisselen we de nieuwe theorie af met concrete cases, die vanzelfsprekend toegesneden zijn op je werkpraktijk. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussies aan de hand van vraagstukken uit je eigen praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Vergunningverlening onder de Omgevingswet

Wees goed voorbereid op de nieuwe Omgevingswet

1e startmoment

17-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.