Participatie onder de Omgevingswet

Van theorie naar praktijk

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met de Omgevingswet ontwikkelen we ons sterker in de richting van een participatiemaatschappij. Maar wat betekent dit? En hoe wordt dit op gemeentelijk niveau vormgegeven? Je ontdekt het in de opleiding Participatie onder de Omgevingswet. Tijdens deze korte opleiding ontdek je niet alleen wat het verschil is tussen participatie, inspraak en burgerinitiatief, je maakt ook kennis met de grenzen van participatie. Door middel van oefeningen leer je participatie direct toepassen in de praktijk.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je een beeld bij de rol van participatie binnen de Omgevingswet. Je kunt concrete plannen ontwerpen voor de samenwerking met burgers, bedrijven en RUD's en deze ook in de praktijk uitvoeren.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij de gemeente of provincie in een rol waarin je veel met de Omgevingswet te maken hebt. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als omgevingsregisseur, ketenregisseur of projectleider, of je werkt binnen het domein toezicht en handhaving.

Aanpak

In deze opleiding ontdek je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je participatie kunt stimuleren en vormgeven binnen een samenleving. Daarbij wordt onder meer stil gestaan bij de betrokken burger of betrokkenheid als bedrijf of RUD en welke rol zij kunnen vervullen. Tijdens de bijeenkomsten word je begeleid door een docent die zelf actief is op het gebied van participatie. Hij of zij kan je daarom ook uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen praktijk.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Participatie onder de Omgevingswet

Van theorie naar praktijk

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.