Milieurecht Verdieping

Onderdeel van HAMIL - Verdieping en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

19-01-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je hebt al enige kennis op het gebied van milieuwetgeving opgedaan en wilt je verder verdiepen in de categorieën milieugevaarlijke stoffen, bodem, water, lucht en geluid. Tijdens deze opleiding verdiep je je in de gestelde normen, de Europese kaders en aanverwante regelgeving. Hierdoor kun je je in de praktijk goed redden binnen al deze domeinen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding beschik je over specifieke kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen, bodem, water, lucht en geluid. Je kunt de opgedane inzichten toepassen in je dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Je bent handhaver of beleidsmedewerker en bent werkzaam bij een gemeente, waterschap, provincie, Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), samenwerkingsverband of regionale inspectie. Of je bent juridisch handhaver op het gebied van milieu. Je hebt al enige kennis op het gebied van milieurecht en je wilt je hier verder in verdiepen.

Aanpak

In de opleiding ga je aan de hand van cases aan de slag met de vereiste vakkennis en jurisprudentie. Daardoor kun je die kennis meteen vertalen naar je eigen werkpraktijk. Tijdens de opleiding krijg je voldoende gelegenheid om te oefenen. Hierbij staan je leerdoelen en leervragen centraal.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Echter, voorkennis met betrekking tot milieuwetgeving is een pre en we raden je aan de opleiding Milieurecht Basis succesvol te hebben afgerond voordat je aan deze opleiding begint. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Milieurecht Verdieping

Onderdeel van HAMIL - Verdieping en Handhavingsexpert Milieu (HAMIL)

1e startmoment

19-01-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.