Kostenoverzicht aanvragen

 • Direct in je mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Gebiedsontwikkeling: Het Proces

Professionele invulling van je regierol

1e startmoment

17-09-2021

Niveau

Training

Duur

5 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bij gebiedsontwikkeling werken de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, bedrijven en inwoners samen om op één lijn te komen. Gebiedsontwikkeling staat of valt met het proces waarin de belangen van alle partijen zo goed mogelijk bij elkaar worden gebracht om tot een optimaal resultaat te komen. Tijdens deze training leer je alles over het proces en de juiste aanpak van gebiedsontwikkeling. Ook kijk je naar de invloed van de invoering van de Omgevingswet en wat dit voor gemeenten en provincies betekent. Na deze training weet je alles over gebiedsontwikkeling en hoe je met alle betrokken partijen kunt samenwerken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training beschik je over voldoende bagage om vanuit je rol als projectcoördinator, projectleider of procesmanager de regie te voeren over gebiedsontwikkelingsprocessen. Je bent in staat om een grondexploitatie uit te voeren. Je kunt het krachtenveld rondom gebiedsontwikkeling en de verschillende belangen van actoren in kaart brengen. Tevens heb je inzicht gekregen in de maatschappelijke, bestuurlijke en politieke context van gebiedsontwikkeling.

Aanpak

Lesstof en eigen praktijk worden afgewisseld. In een kleine groep ga je aan de slag met een opdracht/case waarbij de nadruk ligt op het proces van gebiedsontwikkeling. Dit loopt tevens als rode draad door het programma en legt extra nadruk op het proces van gebiedsontwikkeling.

Een praktijkdag, waarin je op pad gaat met je docent, is onderdeel van de training. Hierdoor kun je direct de link leggen tussen theorie en praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent adviseur, projectleider of omgevingsregisseur. Je hebt al enkele jaren ervaring met gebiedsontwikkeling of ruimtelijke ordening. Je wilt je verder ontwikkelen als professional om invulling te geven aan de regierol bij gebiedsontwikkelingsprocessen, waarbij je inhoud, proces en mensen aan elkaar weet te verbinden.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Start, oriëntatie en principes van proces

 • Aanleiding van gebiedsontwikkeling
 • Start en proces van gebiedsontwikkeling
 • Verkennen en ruimte creëren
 • Benodigde vakdisciplines
 • Regie over gebiedsontwikkeling
 • Nut en noodzaak risicoanalyse

De verschillende stappen in gebiedsontwikkeling

 • Het proces van gebiedsontwikkeling
 • De rol van communicatie
 • Samenstelling en besluitvorming projectgroep en stuurgroep
 • Juridische instrumenten en Europese regelgeving
 • Financiële begrippen zoals BAR en grondprijsberekeningen

Gebiedsontwikkeling in andere realiteit

 • Veranderende omstandigheden die van invloed zijn op gebiedsontwikkeling
 • Hydrologie en klimaatbestendig ontwikkelen
 • Flexibel bestemmen en denken in alternatieven
 • Besluitvorming en vergunningverlening beroepsproof

Gebiedsontwikkeling en financiën

 • De opzet van een grondexploitatie
 • De kosten binnen een grondexploitatie
 • De opbrengsten binnen een grondexploitatie
 • Kostenverhaal
 • Risicomanagement
 • Beïnvloedingsmogelijkheden van een grondexploitatie

Locatiebezoek aan een concrete gebiedsontwikkeling onder begeleiding van de lokale projectleider

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Gebiedsontwikkeling: Het Proces’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training Gebiedsontwikkeling: Het Proces duurt 5 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.999,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.371,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Gebiedsontwikkeling: Het Proces

Professionele invulling van je regierol

1e startmoment

17-09-2021

Niveau

Training

Duur

5 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.