Adviseur Fysieke Leefomgeving

Gefundeerd advies geven over het ruimtelijk domein

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

Training

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het omgevingsrecht is een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is en blijft. Zo biedt de komst van de Omgevingswet transparante en doelmatige procedures waardoor provincies en gemeenten regionaal en lokaal maatwerk kunnen leveren. Om hiermee uit de voeten te kunnen is het van belang dat adviseurs binnen de fysieke leefomgeving over voldoende inhoudelijke kennis beschikken. Wil je uitgroeien tot adviseur fysieke leefomgeving? Meer inzicht krijgen in de laatste wet- en regelgeving? En ook opdrachtgevers en ketenpartners van goed advies kunnen voorzien? In dit programma Adviseur Fysieke Leefomgeving verdiep je je in milieurecht, omgevingsrecht en ruimtelijke ordening. Ook werk je aan de vereiste competenties, zoals politiek inschattingsvermogen, adviesvaardigheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Zo groei je uit tot een deskundige adviseur fysieke leefomgeving.

Jouw resultaat

Na afloop kun je weloverwogen adviezen geven over vraagstukken binnen de fysieke leefomgeving. Zo heb je inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en kun je omgaan met tegengestelde belangen.

Doelgroep

Je werkt binnen de fysieke leefomgeving als ervaren handhaver, beleidsmedewerker of projectleider en je wilt je kennis en adviesvaardigheden verder ontwikkelen.

Aanpak

Dit praktijkgerichte programma werkt met actieve werkvormen en praktijkopdrachten. We reiken je handvatten en tools aan die je kunt inzetten als adviseur ruimtelijk domein.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Adviseur Fysieke Leefomgeving

Gefundeerd advies geven over het ruimtelijk domein

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

Training

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.