Energietransitie en de Fysieke Leefomgeving

Voorbereid op de toekomst

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De fysieke leefomgeving is met de komst van de Omgevingswet een breed begrip geworden. Milieurecht, ruimtelijke ordening, sociaal beleid, het valt allemaal onder de fysieke leefomgeving. Ook de transitie naar een duurzamer leefklimaat heeft gevolgen voor onder meer het milieu en de ruimtelijke ordening. Wil jij meer inzicht hebben in de samenhang van deze onderdelen? En wil je voorbereid zijn op de komst van de Omgevingswet? Meld je dan aan voor dit programma.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je uitgebreide en actuele kennis opgedaan met betrekking tot de energietransitie en de fysieke leefomgeving. Je kunt het beste uit beide laten samenkomen en zo werken aan een duurzaam en bestendig beleid.

Doelgroep

Je hebt als beleidsmedewerker, projectleider gebiedsontwikkeling, medewerker ruimtelijke ordening of programmamanager te maken met energietransitie en de veranderingen op het gebied van de fysieke leefomgeving.

Aanpak

In deze opleiding ontdek je de achtergronden van verschillende wetten en regels. Ook bestudeer je de uitvoering hiervan aan de hand van praktijkcases. Zo ontdek je wat goed gaat en waar de verbeterpunten zitten. Je legt hierbij steeds de relatie tussen fysieke leefomgeving en energietransitie, omdat beide elkaar beïnvloeden als we willen toewerken naar een duurzame en CO2-neutrale samenleving.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Zij weten daarom als geen ander wat er speelt en welke informatie voor jou van belang is.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Energietransitie en de Fysieke Leefomgeving

Voorbereid op de toekomst

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.