Erfgoed en Natuur

Een frisse blik op erfgoedbeleid, regelgeving en natuurbescherming

1e startmoment

17-05-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De regelgeving rondom natuurbescherming en monumenten is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Als adviseur erfgoed en natuur is het van belang dat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen. In deze training leer je onder meer de cultuurhistorische waarde van een monument, natuur- of cultuurlandschap herkennen. Ook verdiep je je in de grote lijnen van de Erfgoedwet (voorheen Monumentenwet) en de Wet natuurbescherming (voorheen Flora- en faunawet). Daarnaast verwerf je kennis van de mogelijkheden voor bescherming en ontwikkeling van erfgoed. Ook ontwikkel je een integrale gebiedsvisie. Na afloop van deze training is je kennis weer helemaal up-to-date.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je adviezen geven over cultuurhistorische en monumentale aspecten bij bouwen, handhaven en slopen. Daarnaast weet je hoe je een aanvraag beoordeelt aan de hand van cultuurhistorische waarden. Ook kun je aangeven wat de effecten zijn van een afwijkingsbesluit. Verder kun je aanvragen toetsen aan de Erfgoedwet en de bijbehorende verordeningen. Bovendien kun je bouwhistorisch onderzoek globaal beoordelen.

Aanpak

Tijdens deze training behandelen we verschillende thema’s op het gebied van erfgoed en natuurbescherming. De training kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak. We maken gebruik van casuïstiek om je te helpen de relevante wet- en regelgeving toe te passen binnen je werkpraktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Werk je bij een gemeente, omgevingsdienst, woningcorporatie of ingenieursbureau? En heb je te maken met monumenten, cultuurlandschap of ruimtelijke planvorming? Of ben je betrokken bij ontwikkelingen in gebieden met erfgoed? Dan is deze training iets voor jou.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Erfgoedbeleid, regelgeving
  • Wet- en regelgeving erfgoed en natuur, ruimtelijke ordening, subsidies, gemeentelijk beleid, Omgevingswet
  • Erfgoed van gebouw tot landschap, herkennen van cultuurhistorische waarden en hun samenhang
  • Inzicht in mogelijkheden voor bescherming en ontwikkeling van monumenten, natuur en hun context
  • Inzicht in erfgoedwaarden, natuurwaarden en in verschillende visies op omgang met erfgoed
  • Een integrale gebiedsvisie
  • Herontwikkeling en maatschappij: actuele opgaven, gebiedsgericht erfgoedbeleid, welstand, erfgoed en toerisme

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Erfgoed en Natuur’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training Erfgoed en Natuur duurt 3 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 1.149,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.412,50
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.149,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.412,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Erfgoed en Natuur

Een frisse blik op erfgoedbeleid, regelgeving en natuurbescherming

1e startmoment

17-05-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.