Handhaving Milieu

Inzicht in de regelgeving en uitvoering

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als beleidsmedewerker, handhaver of toezichthouder milieu is het van belang dat je op de hoogte bent van actuele regelgeving op het gebied van onder meer de Wabo en de Omgevingswet. Maar ook kennis van en inzicht in jouw eigen rol binnen het proces mogen niet ontbreken. In deze opleiding maak je op praktijkgerichte wijze kennis met alle relevante facetten binnen jouw werk. De theorie en vaardigheden die je aangereikt krijgt, kun je daarom ook direct toepassen in je eigen werk.

Jouw resultaat

Na afloop heb je je kennis op gebied van handhaving ontwikkeld. Je weet de wet- en regelgeving toe te passen in praktijksituaties. Bovendien ben je bekend met de LHS en weet je dat de LHS het bestuurs- en strafrecht met elkaar verbindt.

Doelgroep

Je werkt of gaat binnenkort werken als (beleids) medewerker milieu of als handhaver/toezichthouder bij een gemeente, waterschap, provincie, omgevingsdienst of regionale inspectie. Ook als je een andere functie vervult en hierbinnen veel te maken hebt met milieuhandhaving is deze opleiding geschikt.

Aanpak

Aan de hand van theoretische inleidingen en casuïstiek komt de onderlinge samenhang van relevante wetten aan de orde, waaronder de Wabo, Omgevingswet en Awb. Ook is er aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van handhaving.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Handhaving Milieu

Inzicht in de regelgeving en uitvoering

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.