Wijkgericht Werken

Voor professionals die werken in een sociaal wijkteam

1e startmoment

01-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

7 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Eén huishouden, één plan, één regisseur: dat is het uitgangspunt van de integrale benadering van veel wijkteams. Hiervoor zijn korte lijnen, snelle afstemming en uitwisseling van expertise tussen diverse hulpverleners noodzakelijk. Maar dat is lang niet altijd eenvoudig. Wil je zorg en ondersteuning dicht bij de burger organiseren? En gefragmenteerde hulp tegengaan? Dan is de training Wijkgericht Werken iets voor jou.

Jouw resultaat

Na het volgen van de training heb je praktische en concrete handvatten betreffende samenwerken, communiceren, beïnvloeden, feedback geven en omgaan met veranderingen. Je kunt op een effectieve manier een bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer het eigen belang er niet mee gediend is. Je kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en je functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

De training is voor professionals die aangesloten zijn bij een wijkteam.

Aanpak

Tijdens de training wordt er een veilige en laagdrempelige leeromgeving gecreëerd. Je gaat onder begeleiding van professionele trainers aan de slag met de verschillende onderwerpen. In concrete oefeningen werk je onder meer aan de ontwikkeling van je gespreksvaardigheden.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Wijkgericht Werken

Voor professionals die werken in een sociaal wijkteam

1e startmoment

01-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

7 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.