Voorliggende Voorzieningen

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je komt regelmatig in aanraking met burgers die extra hulp kunnen gebruiken. Maar waar hebben zij recht op? In deze opleiding verdiep je je in de mogelijkheden van voorliggende voorzieningen. Zo ontdek je welke voorzieningen er zijn op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsrecht en onder welke voorwaarden daar aanspraak op gemaakt kan worden. Na afloop van de opleiding kun je burgers dan ook goed adviseren over de mogelijkheden voor hun persoonlijke situatie.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en weet je burgers te informeren over op wat voor een soort regeling zij recht hebben.

Doelgroep

Je hebt juridische of beleidsmatige werkzaamheden binnen de sociale zekerheid. Je bent bijvoorbeeld juridisch kwaliteitsmedewerker of klantmanager.

Aanpak

Je maakt tijdens deze opleiding veel opdrachten en je raadpleegt achtergrondinformatie. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het doorzien van de praktijk. Na deze opleiding ben je op HBO-niveau opgeleid. Je kunt vraagstukken op het gebied van voorliggende voorzieningen uitzoeken en oplossen. Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de opleiding sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je minimaal 1 jaar werkzaam te zijn binnen de sociale zekerheid.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voorliggende Voorzieningen

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.