Voorliggende Voorzieningen

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

Vakgebied

Werk en Inkomen

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Participatiewet (PW) is een belangrijk onderdeel van het socialezekerheidstelsel. De PW staat echter niet op zichzelf, maar moet in het bredere verband van het gehele stelsel worden geplaatst. Voor een juiste toepassing van deze wet is het dan ook van belang dat je inzicht hebt in de zogenaamde ‘voorliggende voorzieningen’. In deze opleiding verdiep je je daarom uitgebreid in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de voorliggende voorzieningen. Ook leer je meer over de inrichting van de sociale zekerheid in Nederland. Het verschil tussen werknemersverzekering, volksverzekeringen en sociale voorzieningen komt bijvoorbeeld aan de orde. Wil je hier meer van weten? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en weet je burgers te informeren over op wat voor een soort uitkering zij recht hebben.

Doelgroep

Je hebt juridische of beleidsmatige werkzaamheden binnen de sociale zekerheid. Je bent bijvoorbeeld juridisch kwaliteitsmedewerker of klantmanager.

Aanpak

Je maakt tijdens deze opleiding veel opdrachten en je raadpleegt achtergrondinformatie. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar het doorzien van de praktijk. Na deze opleiding ben je op HBO-niveau opgeleid. Je kunt vraagstukken op het gebied van voorliggende voorzieningen uitzoeken en oplossen. Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de opleiding sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding dien je minimaal 1 jaar werkzaam te zijn binnen de sociale zekerheid.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

Je rondt de module af met een digitaal examen. Heb je de module met goed gevolg afgerond, dan ontvang je het diploma ‘Voorliggende Voorzieningen’ van Bestuursacademie Nederland.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding arbeidsrecht
 • Inleiding sociale zekerheid
 • Loondoorbetalingsplicht bij ziekte
 • Ziektewet
 • Toeslagenwet
 • Wet arbeid en zorg
 • Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen
 • Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering jonggehandicapten
 • Werkloosheidswet
 • Wet inkomensvoorziening oudere werklozen
 • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers
 • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen
 • Algemene Ouderdomswet en Algemene nabestaandenwet
 • Algemene Kinderbijslagwet en kindregelingen Belastingdienst
 • Wet studiefinanciering 2000
 • Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg
 • Wet maatschappelijke ondersteuning 2015
 • Toeslagen Belastingdienst (huur- en zorgtoeslag)
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze opleiding duurt 3 maanden. Je hebt 4 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.369,-
Studiemateriaal
€ 250,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.097,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Voorliggende Voorzieningen

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

Vakgebied

Werk en Inkomen

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.