Bijstand en Schulden - E-learning

Begeleid bijstandsgerechtigden met hun schulden

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Er is een nauwe samenhang tussen schulden en succesvolle deelname aan de arbeidsmarkt. Onderzoek wijst uit dat uitkeringsgerechtigden die schuldhulpverlening krijgen eerder werk bemachtigen en hun financiën op orde krijgen. Reden dus om mensen tijdig hulp aan te bieden en te begeleiden. In deze training Bijstand en Schulden verdiep je je in de verschillende vormen van bijstand en schuldhulpverlening. De training volg je zelfstandig via e-learning. Zo kun je zelf je tempo bepalen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training heb je inzicht in de verschillende bijstandsvormen en varianten van schuldhulpverlening. Je weet wat de rechten en plichten van betrokkenen zijn en kunt hen op individueel niveau begeleiden zodat zij weer regie krijgen over hun leven.

Doelgroep

Je wilt anderen helpen om hun financiële situatie onder controle te krijgen en weer meer controle te hebben over hun leven en arbeid.

Aanpak

In deze training Bijstand en Schulden verdiep je je in onderwerpen als de Participatiewet, voorliggende voorzieningen, algemene en bijzondere bijstand en schuldhulpverlening. Ook maak je kennis met de organisatie ervan en de wet- en regelgeving die erbij komen kijken. Doordat je de training online volgt kun je zelf je studietempo bepalen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Bijstand en Schulden - E-learning

Begeleid bijstandsgerechtigden met hun schulden

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.