Adviseur Jeugd en Gezin

Optimaal adviseren over jeugdzorg en jeugdhulp

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Doel van de wet is het jeugdstelsel te vereenvoudigen en dichter bij de inwoners te organiseren. Maar wat betekent dat voor jouw organisatie? Met welke kaders moet er rekening worden gehouden? Wat zijn de mogelijkheden voor samenwerking? Hoe ga je het gesprek aan met de jongere zelf? In deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden om je organisatie over deze en soortgelijke vragen deskundig te adviseren.

Jouw resultaat

Na afloop van het programma weet je wat de Jeugdwet inhoudt en kun je kwetsbare jongeren professioneel begeleiden. Je beheerst adviesstrategieën en kunt sturen op grotere zelfredzaamheid. Door je kennis van gerelateerde wet- en regelgeving kun je gezinnen ook op andere vormen van ondersteuning wijzen.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen het beleidsthema jeugd of je wilt je breed oriënteren op het thema jeugd en gezin. Je bent aanspreekpunt voor zowel bestuur als externe partijen en je hebt een regierol.

Aanpak

Tijdens deze opleiding worden theoretische inleidingen afgewisseld met praktijkopdrachten. Daartoe kun je zelf praktijkvoorbeelden en cases aandragen. Op deze manier wordt de opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Na afloop van deze opleiding heb je tools in handen om in een politiek-bestuurlijke context de regie te voeren op de uitvoering van jeugdzorg. Je hebt inzicht in de juridische context, politiek-bestuurlijke verhoudingen, scenarioplanning, het professioneel handelen en motiveren van kwetsbare jongeren. Daarnaast leer je te adviseren over jeugd en gezin in een brede context. De basis hiervoor is Profile Dynamics® waarmee je inzicht krijgt in je persoonlijke drijfveren.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Adviseur Jeugd en Gezin

Optimaal adviseren over jeugdzorg en jeugdhulp

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.